Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
Новости | Статьи | Рецепты | Сонник | Гороскоп | Журналы | Фотогалереи | Книги | Рукоделие Задай вопрос специалисту | Аэробика и фитнес | Диеты и похудение |    

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

Почитай!
Мода
Красота&Стиль
Парфюмерия и косметика
Карьера
Здоровье
Беременность, роды, воспитание детей
Йога
Психология
Истории из жизни
Интим
Мой дом и интерьер
Авто на шпильках
Мужчинам на заметку
Отдых
Куклы
В мире цветов
Дача, сад, огород
Праздники. История, традиции, поздравления
Чудеса своими руками
Магия, гадания, непознанное
В стране сновидений
Гороскоп
Астрологический прогноз на неделю
Литературная гостиная
Притчи и сказки
Колонка кинокритика
Разделы
Новости (архив)
В стране и мире
Кулинарный эксклюзив
Сонник
Рукоделие
Консультации
Аэробика и фитнес
Диеты и похудение
Женские журналы
Фотогалереи
Наши опросы





 





Вітаміни. Частина 2 Библиотека : Здоровье Бібліотека: Здоров'я

Витамины. Вітаміни. Часть 2 Частина 2

На этот раз, мои дорогие читатели, мы с вами поговорим о водорастворимых витаминах. Цього разу, мої дорогі читачі, ми з вами поговоримо про водорозчинних вітамінах.

К этой группе витаминов относится хорошо известный всем витамин С и свыше 15 витаминов группы В (номера этим витаминам давались в порядке их открытия). До цієї групи вітамінів ставиться добре відомий усім вітамін С и понад 15 вітамінів групи В (номери цим вітамінам давалися в порядку їхнього відкриття).

Остановимся на самых известных. Зупинимося на найвідоміших.

RORER advertising network
Все эти витамины растворимы в воде, а значит, могут удаляться из организма с мочей. Всі ці вітаміни розчинні у воді, а отже, можуть віддалятися з організму з сечею. Поэтому и потреблять их можно и нужно в избытке. Тому й споживати їх можна й потрібно в надлишку. Вреда не будет! Шкоди не буде!

Несмотря на то, что каждый из витаминов этой группы обладает специфическими свойствами, все они тесно связаны с различными клеточными реакциями, в которых участвуют. Незважаючи на те, що кожний з вітамінів цієї групи має специфічні властивості, всі вони тісно пов'язані з різними клітинними реакціями, у яких беруть участь.

Витамин С (аскорбиновая кислота ) Вітамін С (аскорбінова кислота)

Витамин С обладает огромным количеством положительных биологических свойств, многие из которых подтверждены тщательными клиническими исследованиями. Вітамін С володіє величезною кількістю позитивних біологічних властивостей, багато з яких підтверджені ретельними клінічними дослідженнями. Перечень этих положительных свойств можно начать с того, что витамин С является мощным антиоксидантом и укрепителем иммунной системы и закончить тем, что он играет заметную роль в синтезе тканей сухожилий и связок. Перелік цих позитивних властивостей можна почати з того, що вітамін С є потужним антиоксидантом і зміцнювач імунної системи й закінчити тим, що він відіграє помітну роль у синтезі тканин сухожиль і зв'язок.

Витамин С входит в состав многих ферментов, в частности тех, которые участвуют в синтезе белков соединительной ткани, а также антител. Вітамін С входить до складу багатьох ферментів, зокрема тих, які беруть участь у синтезі білків сполучної тканини, а також антитіл. Он предохраняет от ненужного окисления клеточные мембраны и другие важные органоиды клетки. Він охороняє від непотрібного окислювання клітинні мембрани й інші важливі органели клітини. Витамин С защищает головной и спинной мозг от свободных радикалов, а также выполняет важную функцию и по отношению к нашей психике . Вітамін С захищає головний і спинний мозок від вільних радикалів, а також виконує важливу функцію і по відношенню до нашої психіці. Он содействует синтезу в гипофизе десяти гормонов, с помощью которых осуществляется управление стрессовыми гормонами и ростом. Він сприяє синтезу в гіпофізі десяти гормонів, за допомогою яких здійснюється керування стресовими гормонами й ростом.

Присматривая себе препарат, содержащий витамин С, не гоняйтесь за самыми дорогими. Доглядаючи собі препарат, що містить вітамін С, не біжіть за найдорожчими. Исследования показывают, что для нашего организма по-прежнему нет ничего лучше старой доброй аскорбиновой кислоты (это - химическое название витамина С). Дослідження показують, що для нашого організму як і раніше, немає нічого краще старої доброї аскорбінової кислоти (це - хімічна назва вітаміну С).

Казалось бы, дефицит витамина С не должен наблюдаться, так как он содержится в больших дозах в овощах и фруктах. Здавалося б, дефіцит вітаміну С не повинен спостерігатися, тому що він міститься у великих дозах в овочах і фруктах. Но исследования говорят об обратном. Але дослідження говорять про зворотнє. Современный уклад нашей жизни ведет к дефициту витамина не только в группах риска , то есть у курильщиков, любителей перекусить на скорую руку и алкоголиков, но и у тех, кто страдает от стрессов или испытывает на себе отрицательное воздействие окружающей среды. Сучасний уклад нашого життя веде до дефіциту вітаміну не тільки в групах ризику, тобто в курців, аматорів перекусити на швидку руку і алкоголіків, а й у тих, хто страждає від стресів або випробовує на собі негативний вплив навколишнього середовища.

Особенно много витамина С в черной смородине и красном перце. Особливо багато вітаміну С у смородині і червоному перці. Лидерами-поставщиками витамина С организму являются брокколи, брюссельская и зеленая капуста, киви, клубника, апельсины и грейпфруты. Лідерами-постачальниками вітаміну З організму є брокколі, брюссельська й зелена капуста, ківі, полуниця, апельсини й грейпфрути. Кстати, картошка тоже содержит достаточное количество витамина С. До речі, картопля теж містить достатню кількість вітаміну С.

Здоровому человеку необходимо, примерно, 75 миллиграммов витамина С в сутки. Здоровій людині необхідно, приблизно, 75 міліграмів вітаміну С на добу. А спортсмены, больные, люди, страдающие от стрессов, женщины, применяющие противозачаточные таблетки, и курильщики должны принимать до 200 миллиграммов витамина С ежедневно. А спортсмени, хворі, люди, які страждають від стресів, жінки, що застосовують протизаплідні таблетки, і курці повинні приймати до 200 міліграмів вітаміну С щодня. Это приблизительно соответствует 200 граммам красного перца, 400 граммам апельсинов или 1 килограмму картофеля . Це приблизно відповідає 200 грам червоного перцю, 400 грамів апельсинів або 1 кілограму картоплі.

Помните, что витамин С крайне чувствителен к воздуху, свету и жаре. Пам'ятайте, що вітамін С вкрай чутливий до повітря, світлу й жарі. Поэтому сырую растительную пищу готовьте непосредственно перед употреблением. Тому сиру рослинну їжу готуйте безпосередньо перед вживанням.

Попробуйте приготовить два легких, но не совсем обычных салата. Спробуйте приготувати два легкі, але не зовсім звичайних салату.

Картофельный салат с яблоками Картопляний салат з яблуками

(В странах Западной Европы такое сочетание яблок с картофелем называют «Небо и земля») (У країнах Західної Європи таке сполучення яблук з картоплею називають «Небо і земля»)

На 4 порции салата нам понадобится: 0.25 кг яблок, 1 пучок сельдерея (приблизительно 0,1 кг), 0,25 кг картофеля (4-5 картофелин среднего размера), 1 ст. На 4 порції салату нам знадобиться: 0.25 кг яблук, 1 пучок селери (приблизно 0,1 кг), 0,25 кг картоплі (4-5 картоплин середнього розміру), 1 ст. ложка лимонного сока, 4 ст. ложка лимонного соку, 4 ст. ложки майонеза, соль и перец по вкусу. ложки майонезу, сіль та перець за смаком.

Картофель вымыть и отварить в мундире. Картопля вимити й відварити в мундирі. Очистить, охладить и нарезать соломкой. Очистити, остудити й нарізати соломкою. Очищенные яблоки также нарезать соломкой и сбрызнуть лимонным соком. Очищені яблука також нарізати соломкою і скропити лимонним соком. Перемешать с картофелем и добавить мелко нарезанный сельдерей. Перемішати з картоплею і додати дрібно нарізану селеру. Посолить и поперчить по вкусу, заправить майонезом. Посолити і поперчити до смаку, заправити майонезом.

Салат из апельсинов с луком Салат з апельсинів з луком

(Этот салат понравится любителям экзотики, но хорош он как в качестве диетического блюда, так и для приема гостей) (Цей салат сподобається любителям екзотики, але гарний він як у якості дієтичного блюда, так і для прийому гостей)

Для приготовления 4 порций этого салата необходимо 2 больших или 4 маленьких апельсина, 2 небольшие луковицы, 125-150 г майонеза. Для приготування 4 порцій цього салату необхідно 2 більших або 4 маленьких апельсини, 2 невеликі цибулини, 125-150 г майонезу.

Апельсины очистить от кожицы и белой прослойки, нарезать кружками (если апельсины крупные, кружочки разделить пополам или на четыре части). Апельсини очистити від шкірочки й білого прошарку, нарізати кружками (якщо апельсини великі, кружечки розділити навпіл або на чотири частини). Луковицы очистить, обдать кипятком, обсушить и нарезать кольцами. Цибулини очистити, обдати окропом, обсушити і нарізати кільцями.

Разложенные на блюде апельсины посыпать кольцами лука и полить майонезом. Розкладені на блюді апельсини посипати кільцями лука й полити майонезом.

Витамин В1 (тиамин) Вітамін В1 (тіамін)

Единственной известной функцией этого витамина является его действие в качестве коэнзима, который способствует производству энергии организмом, а также функционированию нервных клеток. Єдиною відомою функцією цього вітаміну є його дія в якості коензиму, що сприяє виробництву енергії організмом, а також функціонуванню нервових клітин. Обе эти функции, как вы сами понимаете, крайне важны для того, чтобы ваши мышцы работали надлежащим образом. Обидві ці функції, як ви самі розумієте, вкрай важливі для того, щоб ваші м'язи працювали належним чином. Однако мегадозы тиамина не приводят к повышенной выработке энергии, равно как и к улучшенной чувствительности нервных клеток. Однак мегадози тіаміну не призводять до підвищеного вироблення енергії, так само як і до поліпшеної чутливості нервових клітин.

Пара любопытных исследований показала, что прием 3-8 граммов тиамина в день (нормой считается прием всего лишь 1, 5 мг) помогает улучшить работу мозга и память у отдельных лиц пожилого возраста. Пара цікавих досліджень показала, що прийом 3-8 грамів тіаміну в день (нормою вважається прийом всього лише 1, 5 мг) допомагає поліпшити роботу мозку й пам'ять у окремих осіб похилого віку. По всей видимости, происходит это потому, что тиамин в больших дозах усиливает и копирует действие ацетилхолина - нейротрансмиттера, отвечающего за работу памяти. Як видно, відбувається це тому, що тіамін у великих дозах підсилює й копіює дію ацетилхоліну - нейротрансмітера, що відповідає за роботу пам'яті.

Витамин В1 – первый из витаминов группы В, ставший известным науке. Вітамін В1 - перший з вітамінів групи В, що став відомим науці. Содержится он во многих продуктах, но особенно много его в оболочках зерен злаковых растений, в черном и белом хлебе из муки грубого помола, зеленом горошке, гречневой, рисовой и овсяной крупе. Міститься він в багатьох продуктах, але особливо багато його в оболонках зерен злакових рослин, у чорному та білому хлібі з борошна грубого помелу, зеленому горошку, гречаної, рисової і вівсяної крупі. Прекрасными поставщиками витамина В являются свинина, печень, мясо птицы, молоко и яичный желток. Чудовими постачальниками вітаміну В є свинина, печінка, м'ясо птиці, молоко і яєчний жовток. Нашему организму требуется приблизительно 1-1,6 миллиграммов тиамина. Нашому організму потрібно приблизно 1-1,6 міліграмів тіаміну. Эту потребность можно восполнить, съев 100 грамм ветчины (или постной свинины в другом виде), а также белого куриного мяса или 50 грамм подсолнечных семечек. Цю потребу можна заповнити, з'ївши 100 грам шинки (або пісної свинини в іншому вигляді), а також білого курячого м'яса або 50 грам соняшникового насіння. Чтобы получить рекомендуемую дозу тиамина, достаточно съесть 100 граммов овсянки или кусочек хлеба с ореховым маслом. Щоб отримати рекомендовану дозу тіаміну, досить з'їсти 100 грамів вівсянки або шматочок хліба з горіховим маслом. Если же вы потребляете специальные заменители пищи или мультивитамины, вам нечего беспокоиться об отдельном приеме данного витамина. Якщо ж ви споживаєте спеціальні замінники їжі або мультивітаміни, вам нема чого турбуватися про окремий прийом даного вітаміну.

В заключение хочу сказать, что такой напиток, как кофе разрушает тиамин. На закінчення хочу сказати, що такий напій, як кава руйнує тіамін. А потому позаботьтесь о том, чтобы принимать мультивитамины с каким-нибудь другим напитком. А тому подбайте про те, щоб приймати мультивітаміни з яким-небудь іншим напоєм.

Если при готовке блюд вы хотите сохранить содержание тиамина, помните, что он чувствителен к нагреванию и теряется даже, если продукты вымачиваются в воде или бланшируются, а также, если вода, в которой варились продукты, выливается. Якщо під час готування страв ви хочете зберегти зміст тіаміну, пам'ятайте, що він чутливий до нагрівання і втрачається навіть, якщо продукти вимочуються у воді або бланширують, а також, якщо вода, в якій варилися продукти, виливається.

Салат, который я хочу вам предложить, не только хорош в качестве диетического блюда. Салат, який я хочу вам запропонувати, не тільки гарний у якості дієтичного блюда. Он прекрасно подойдет для обедов, ужинов и для приема гостей, а также обеспечит необходимый набор витаминов. Він чудово підійде для обідів, вечерь і для прийому гостей, а також забезпечить необхідний набір вітамінів.

Салат из кукурузы со сладким перцем Салат з кукурудзи з солодким перцем

Для приготовления 4 порций салата (предложенные далее рецепты, я буду давать также на 4 порции) нам понадобится: 2 баночки консервированной кукурузы, 2 стручка сладкого зеленого перца, 1 луковица, 1 пучок редиски, сок 1 лимона, масло растительное, соль, перец по вкусу. Для приготування 4 порцій салату (запропоновані далі рецепти, я буду давати також на 4 порції) нам знадобиться: 2 баночки консервованої кукурудзи, 2 стручки солодкого зеленого перцю, 1 цибулина, 1 пучок редиски, сік 1 лимона, олія рослинна, сіль, перець за смаку.

Слить воду с кукурузы. Злити воду з кукурудзи. Перец разрезать на 4 части, удалить сердцевину и нарезать мелкими кубиками. Перець розрізати на 4 частини, видалити серцевину й нарізати дрібними кубиками. Редиску нарезать кружочками, луковицу мелко порубить. Редиску нарізати кружечками, цибулину дрібно посікти. Все ингредиенты перемешать и заправить лимонным соком, растительным маслом. Всі інгредієнти перемішати і заправити лимонним соком, олією. Посолить и поперчить по вкусу. Посолити і поперчити за смаком. Дать салату пропитаться в течение получаса. Дати салату просочитися протягом півгодини. По желанию можно добавить щепотку сахара. За бажанням можна додати дрібку цукру.

Готовый салат уложить в салатник и украсить кружочками редиски. Готовий салат укласти в салатник і прикрасити кружечками редиски. Салат также можно заправить майонезом, сметаной или йогуртом. Салат також можна заправити майонезом, сметаною чи йогуртом.

Витамин В2 (рибофлавин) Вітамін В2 (рибофлавін)

Этот витамин называют также витамином энергии. Цей вітамін називають також вітаміном енергії. Он входит в состав более чем 50 ферментов и необходим для обмена веществ в целом. Він входить до складу більш як 50 ферментів і необхідний для обміну речовин в цілому. В первую очередь витамин В2 отвечает за превращение углеводов, жиров и белков в питательные вещества для каждой клетки нашего организма. У першу чергу вітамін В2 відповідає за перетворення вуглеводів, жирів і білків в поживні речовини для кожної клітини нашого організму.

При недостатке витамина В2 воспаляется слизистая оболочка полости рта, появляются трещинки в углах рта, воспаляются белки глаз и внутренняя поверхность век, нарушается зрение . При нестачі вітаміну В2 запалюється слизова оболонка порожнини рота, з'являються тріщини в кутах рота, запалюються білки очей і внутрішня поверхня століття, порушується зір. Может развиться малокровие, так как витамин В2 участвует в процессах кроветворения. Може розвинутися недокрів'я, так як вітамін В2 бере участь у процесах кровотворення.

Поскольку этот витамин содержится в таких продуктах как мясо, рыба, печень, почки, гречневая крупа, птица и молоко, только строгие вегетарианцы рискуют его “недобрать”. Оскільки цей вітамін міститься в таких продуктах як м'ясо, риба, печінка, нирки, гречана крупа, птиця і молоко, тільки строгі вегетаріанці ризикують його "недобрати". Остальным же нечего беспокоиться. Іншим же нема чого турбуватися. Однако если вы расходуете много энергии, то вам может понадобиться дополнительный прием рибофлавина. Однак якщо ви витрачаєте багато енергії, то вам може знадобитися додатковий прийом рибофлавіну. В сутки нашему организму необходимо около 1,2-3 миллиграммов рибофлавина, что с успехом можно получить, съев 100 г постного мяса или два бутерброда со сливочным маслом и сыром (желательно с хлебом из муки грубого помола), а также выпив 0,5 литра молока. У добу нашому організму необхідно близько 1,2-3 міліграмів рибофлавіну, що з успіхом можна отримати, з'ївши 100 г пісного м'яса або два бутерброди з вершковим маслом і сиром (бажано з хлібом з борошна грубого помелу), а також випивши 0,5 літра молока. Вообще, хорошо ежедневно потреблять молоко и молочные продукты. Взагалі, добре щоденно споживати молоко та молочні продукти.

Рибофлавин менее чувствителен к нагреванию, чем некоторые другие витамины, но очень чувствителен к свету. Рибофлавін менш чутливий до нагрівання, ніж деякі інші вітаміни, але дуже чутливий до світла. Поэтому овощи надо варить в закрытой посуде. Тому овочі треба варити в закритому посуді.

Конечно, купить соленую селедку в магазине – не проблема. Звичайно, купити солону оселедців у магазині - не проблема. А попробуйте сами приготовить такую. А спробуйте самі приготувати таку.

Сельдь малосольная по-домашнему Оселедець малосольна по-домашньому

Нам понадобится 8 кусочков филе малосольной молодой селедки, ¼ л. Нам знадобиться 8 шматочків філе малосольною молодий оселедця, ¼ л. молока, 1/8 л. молока, 1 / 8 л. сливок, ½ стакана майонеза, 1 стакан йогурта, 3 средние луковицы, 3 яблока и молотый душистый перец. вершків, ½ склянки майонезу, 1 склянка йогурту, 3 середні цибулини, 3 яблука і мелений запашний перець.

Сельдь залить молоком и оставить на 1 час. Оселедець залити молоком і залишити на 1 годину. Затем выложить на блюдо. Потім викласти на блюдо. Сливки смешать с майонезом и йогуртом, добавить немного молотого душистого перца. Вершки змішати з майонезом і йогуртом, додати трохи меленого запашного перцю. Лук нарезать кольцами, а яблоки, предварительно очищенные от кожуры и сердцевины, нарезать тонкими кружочками. Цибулю нарізати кільцями, а яблука, попередньо очищені від шкірки й серцевини, нарізати тонкими кружечками. Все это добавить к приготовленному соусу и полить им селедку. Все це додати до приготованого соусу і полити їм оселедець. Это блюдо прекрасно сочетается с зеленым салатом, белым хлебом и сливочным маслом, а также с хрустящим жареным картофелем. Ця страва чудово поєднується з зеленим салатом, білим хлібом і вершковим маслом, а також з хрустким смаженою картоплею.

Многим из нас нравится селедка «под шубой», но иной раз хочется чего-то новенького. Багатьом з нас подобається оселедець «під шубою», а іноді хочеться чогось новенького.

Вот такой салат я иногда готовлю для своих домашних. Ось такий салат я іноді готую для своїх домашніх.

Свекольный салат с селедкой Буряковий салат з оселедцем

Для его приготовления нам необходимо: 3 соленые сельди, 3-4 среднего размера картофелины, сваренные в мундире, 1 свежесваренная свекла (можно взять и маринованную свеклу), 3 маринованных огурца, 1 яблоко, 1 ч. ложка сухого укропа или кориандра, перец по вкусу и 4 ст. Для його приготування нам необхідно: 3 солоні оселедця, 3-4 середнього розміру картоплини, зварені в мундирі, 1 свіжозварене буряк (можна взяти і мариновані буряки), 3 маринованих огірки, 1 яблуко, 1 ч. ложка сухого кропу або коріандру, перець за смаку та 4 ст. ложки майонеза. ложки майонезу.

Очистить селедку, удалить кости, тщательно промыть и поперек нарезать тонкими ломтиками. Очистити оселедець, видалити кістки, ретельно промити і впоперек нарізати тонкими скибочками. Очищенный холодный сваренный картофель нарезать кубиками. Очищений холодний зварений картоплю нарізати кубиками. Лук мелко порубить. Цибулю дрібно посікти. Свеклу, маринованные огурцы и яблоко нарезать кубиками. Буряк, мариновані огірки і яблуко нарізати кубиками. Все ингредиенты перемешать и уложить в салатницу. Всі інгредієнти перемішати й укласти в салатницю. Заправить перцем, измельченным укропом или кориандром (а можно и то и другое), закрыть крышкой и дать пропитаться в течение 30 минут. Заправити перцем, подрібненою кропом або коріандром (а можна і те і інше), закрити кришкою і дати просочитися протягом 30 хвилин. Перед подачей на стол добавить майонезом. Перед подачею на стіл додати майонезом. Если вам этот салат покажется слишком калорийным, то 2 ст. Якщо вам цей салат здасться надто калорійною, то 2 ст. ложки порции майонеза можно заменить 2 ст. ложки майонезу порції можна замінити 2 ст. ложками йогурта или кислого молока. ложками йогурту або кислого молока.

Витамин В3 (ниацин) Вітамін В3 (ніацин)

Я не уверена в том, что ниацин - незаменимый витамин, поскольку наш организм вполне способен синтезировать его из аминокислоты, которая называется триптофан. Я не впевнена в тому, що ніацин - незамінний вітамін, оскільки наш організм цілком здатний синтезувати його з амінокислоти, яка називається триптофан. Но все же следует напомнить, что этот витамин принимает участие более чем в 200 различных ферментативных процессах. Але все ж таки слід нагадати, що цей вітамін бере участь у більш ніж 200 різних ферментативних процесах. Он способствует энергетическому обмену в головном мозге и тем самым оказывает положительное воздействие на ресурсы нашей памяти. Він сприяє енергетичного обміну в головному мозку і тим самим позитивно впливає на ресурси нашої пам'яті. Этот витамин предотвращает слипание красных кровяных телец и тем самым создает предпосылку для снабжения кислородом клеток головного мозга, а также нервных клеток. Цей вітамін запобігає злипання червоних кров'яних тілець і тим самим створює передумову для постачання киснем клітин головного мозку, а також нервових клітин. Ниацин уже давно применяется для борьбы с повышенным уровнем холестерина в организме, правда, следует иметь в виду, что мега-дозы этого витамина могут оказывать негативное воздействие на печень. Ніацин вже давно застосовується для боротьби з підвищеним рівнем холестерину в організмі, щоправда, слід мати на увазі, що мега-дози цього вітаміну можуть чинити негативний вплив на печінку.

Ниацин с успехом используется теми, кто испытывает мышечные судороги, особенно в районе икроножных мышц. Ніацин з успіхом використовується тими, хто відчуває м'язові судоми, особливо в районі литкових м'язів. Очень специфическая форма ниацина, именуемая инозитол гексаникотинат применяется в течение ряда лет в Европе для лечения хронических судорог икроножных мышц и болезни Рэйнода (причиной которой являются усиленные спазмы кровяных тел в конечностях). Дуже специфічна форма ніацину, що іменується інозитол гексанікотінат застосовується протягом кількох років у Європі для лікування хронічних судом литкових м'язів і хвороби Рейнода (причиною якої є посилені спазми кров'яних тіл в кінцівках). Этот препарат проявляет свое действие, усиливая приток крови к периферийным тканям. Цей препарат проявляє свою дію, посилюючи приплив крові до периферійних тканин. При этом он не проявляет побочных эффектов ниацина. При цьому він не виявляє побічних ефектів ніацину.

Дефицит ниацина приводит к снижению работоспособности, которая выражается в переутомлении , нервозности, ослаблении способности к концентрации, резких переменах настроения и психических расстройствах. Дефіцит ніацину призводить до зниження працездатності, що виражається в перевтомі, нервозності, ослаблення здатності до концентрації, різких змін настрою і психічних розладах.

Разнообразное питание поможет избежать дефицита ниацина. Різноманітне харчування допоможе уникнути дефіциту ніацину.

Но и избыток ниацина нежелателен, так как это вызывает раздражение слизистой оболочки желудка. Але і надлишок ніацину небажаний, тому що це викликає подразнення слизової оболонки шлунка.

Отличными поставщиками ниацина являются мясо птицы, тунец, мясо кролика и молодого барашка, молочные продукты, яйца и арахис. Відмінними постачальниками ніацину є м'ясо птиці, тунець, м'ясо кролика і молодого баранчика, молочні продукти, яйця і арахіс. Вопреки распространенному мнению имеется ниацин, правда, в меньших количествах, и в грибах, зеленом горошке и соевых бобах. Всупереч поширеній думці є ніацин, правда, в менших кількостях, і в грибах, зеленому горошку і соєвих бобах.

Суточная доза ниацина, необходимая здоровому организму равна примерно 12-20 миллиграммам, что с успехом может заменить, например, 120 граммов телячьей печени. Добова доза ніацину, необхідна здорового організму дорівнює приблизно 12-20 міліграмам, що з успіхом може замінити, наприклад, 120 г телячої печінки.

Мясо кролика вообще считается диетическим, а если приготовить его особым способом, можно убить двух зайцев сразу: и диета, и пальчики оближешь. М'ясо кролика взагалі вважається дієтичним, а якщо приготувати його особливим способом, можна вбити двох зайців одразу: і дієта, і пальчики оближеш.

Крольчатина по-восточному Кролятина по-східному

Чтобы приготовить это блюдо, нам нужен 1 кролик (кстати, подобным образом я готовлю и молодую баранину и курицу); 5-6 больших луковиц, 2 сладких перца и 1 стручок горького перца (но можно обойтись и без него, заменив его небольшим количеством красного молотого перца); несколько горошин душистого перца, сухие специи (кориандр, петрушка, укроп, шафран, сельдерей), 3-4 зубчика чеснока и 1 баночка сметаны, соль по вкусу. Щоб приготувати цю страву, нам потрібен 1 кролик (до речі, подібним чином я готую і молоду баранину і курку); 5-6 великих цибулин, 2 солодких перцю й 1 стручок гіркого перцю (але можна обійтися і без нього, замінивши його невеликою кількістю червоного меленого перцю); кілька горошин запашного перцю, сухі спеції (коріандр, петрушка, кріп, шафран, селера), 3-4 зубчики часнику і 1 баночка сметани, сіль за смаком.

Разделать кролика и нарезать на куски. Обробити кролика і нарізати на шматки. Кусочки слегка обжарить и уложить в кастрюлю (не эмалированную). Шматочки злегка обсмажити й покласти в каструлю (не емальований). Сметану разбавить таким же количеством воды, добавить соль и залить мясо. Сметану розбавити такою ж кількістю води, додати сіль і залити м'ясо. Лук нарезать тонкими полукольцами или, если он слишком крупный, делить его на 4 части. Цибулю нарізати тонкими півкільцями або, якщо він занадто великий, ділити його на 4 частини. Очищенный горький и сладкий перец разделить на 4 части и тонко нарезать. Очищений гіркий і солодкий перець розділити на 4 частини і тонко нарізати. Пассировать вместе лук и перец, добавить сухие специи и аккуратно закрыть мясо этой смесью. Смажити разом цибулю і перець, додати сухі спеції і акуратно закрити м'ясо цією сумішшю. Подбавьте немного воды, чтобы покрывало мясо и ставьте на медленный огонь. Подбавьте трохи води, щоб покривало м'ясо і ставте на повільний вогонь. В конце варки добавьте мелко нарезанный чеснок. Наприкінці варіння додайте дрібно нарізаний часник.
Автор: Инесса Оливка Автор: Інеса Оливка


Пожалуйста, оцените эту статью. Будь ласка, оцініть цю статтю. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Ваша думка дуже важлива для нас (1 - дуже погано, 5 - відмінно)
<< Предыдущая статья <<Попередня стаття Рубрика Здоровье Рубрика Здоров'я Следующая статья >> Наступна стаття>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Нові статті у рубриці «Здоров'я»: Новий погляд на природу болю, Чувствительная шкіра обличчя. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. Як за нею доглядати, Маленькі секрети великої кулінарії - 2, Мистецтво жити. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Частина 2, Помаранчева красуня, Как правильно вибрати ароматичні продукти, Секрети жіночого здоров'я, П'ять кращих «З», або Як пережити зиму, Маленькі секрети великої кулінарії, клептоманія - хобі, хвороба або злочин?





 


Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024
Салат з селери з кукурудзою|готуем|готуемо дома|вагiтнiсть|готуем салат|салат с кукурудзи|готуемо салати|салат з кукурудзою|вітамін в3|салати з кукурудзою|диетични салати для больного желудка|салати розкладені кольцами|салат з кукурудзи|кулинария как закрывать кукурудзу?|готуем сами играть|готуем дома|готуем разом|готуемо разом|где можно взять нейротрансмітери|ujnetvj ljvf|готуем в дома|водо росзчини витамины|водорозчинни витамини|бутерброді из черного хлеба|1 1 самі в дома частина 2|готуемо в дома|готуем селедку|Женский журнал. Статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские, журналы, женские сайты, красота, женское здоровье, мода.
Журнал современной женщины Pani.kiev.ua,
Перепечатка материалов разрешена только с непосредственной ссылкой на / при обязательном уведомлении редакции по e-mail.  
Главный редактор проекта
По общим и административным вопросам обращайтесь