Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
News | Articles | Recipes | Dream book | Daily Horoscope | Magazines | Galleries | Books | Needlework | Ask an Expert | Aerobics and Fitness | Diets and weight loss |

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

 Honor!
Fashion
 Beauty & Style
 Perfumes and cosmetics
 Career Center
 Health
 Pregnancy, childbirth, parenting
 Yoga
 Psychology
 Stories of life
 Adult
 My house and interior
Cars for stiletto
 Men's Tips
 Holidays
 Dolls
 In the world of colors
 Cottage, garden, vegetable garden
Holidays. History, tradition, greetings
Wonders of his hands
 Magic, divination, paranormal
In a country of dreams
 Daily Horoscope
  Astrological forecast for the week
  Literary room
  Proverbs and tales
 Column film criticism
 Sections
News (archive)
In the country and the world
Culinary exclusive
Dream book
Needlework
Consultation
Aerobics and fitness
Diets and weight loss
Women's magazines
Galleries
Our polls





 





Marinated mushrooms Рецепты - кулинарный эксклюзив : Рецепты заготовок: грибы Recipes - Culinary Exclusive: Recipes blanks: mushrooms

Грибы маринованные Marinated mushrooms

Маринование - самый безопасный вид заготовки грибов. Pickling - the safest type of harvesting mushrooms. В кислой среде погибают все микробы, даже такие, как возбудители ботулизма. In the acidic environment kills all microbes, even such as botulinum toxin.

Для маринования пригодны боровики, маслята, подосиновики, подберезовики, моховики, рыжики, опята, свинушки, лисички, шампиньоны, вешенка. Suitable for marinating mushrooms, yellow boletus, orange cap boletus, brown cap boletus, mushrooms, mushrooms, honey fungus, Paxillus, chanterelles, field mushrooms, oyster mushrooms. Мелкие грибки маринуют целиком, срезая лишь нижнюю часть ножки. Small mushrooms marinate a whole, cutting off only the lower part of the leg. Крупные грибы разрезают на 2-4 части. Large mushrooms cut into 2.4 parts. У белых и подосиновиков ножки маринуют отдельно от шляпок. At the white and orange-cap boletus legs marinate separately from the cap. У маслят снимают кожицу. We Boletus peel.

Первый способ . First method. Грибы очистить, промыть. Mushrooms to clean, wash. В кастрюлю (эмалированную или нержавеющего металла) влить маринад, довести до кипения, положить грибы и варить, помешивая, 15-30 минут, в зависимости от величины. In a saucepan (enameled or stainless steel), pour in the marinade, bring to a boil, put the mushrooms and cook, stirring, 15-30 minutes, depending on the size.
На 1 кг грибов взять полстакана воды, полстакана 5-% уксуса, 1,5-2 ст. 1 kg of mushrooms to take half a glass of water, half a cup of 5 -% vinegar, 1,5-2 Art. ложки соли, 1 чайную ложку сахара, 2-3 лавровых листа, 5-6 горошин черного перца, 2 шт. spoons of salt, 1 teaspoon sugar, 2-3 bay leaves, 5-6 peas black pepper, 2 pcs. гвоздики. carnation.
При варке грибы выделяют сок и все покрывается жидкостью. When cooking mushrooms emit juice and all covered with liquid.
Пену снимать шумовкой. Foam shoot skimmer. Готовые грибы опускаются на дно посуды, а отвар становится прозрачным. Ready mushrooms sink to the bottom of dishes and broth becomes transparent.
Грибы уложить в банки, укупорить и стерилизовать 15-20 мин. Mushrooms put in jars, ukuporit and sterilized for 15-20 minutes. при температуре 75-80° С. at a temperature of 75-80 ° C.
Возможно хранение банок без герметической укупорки. Perhaps storage jars without hermetic sealing. В этом случае уложенные в банки, остывшие грибы залить слоем растительного масла и закрыть полиэтиленовыми крышками. In this case, arranged in banks, cooled mushrooms fill layer of vegetable oil and close the polyethylene lids. Хранить в холодильнике или погребе. Store in refrigerator or cellar.
Второй способ. Second method. Подготовленные грибы варить до готовности в подсоленной воде (50 г соли и 2 г лимонной кислоты на 1 л воды) без маринада. Prepared mushrooms cook until done in salted water (50 g of salt and 2 g of citric acid in 1 liter of water) without the marinade.
После варки откинуть на дуршлаг и заполнить банки грибами на 2/3. After cooking discard the drain and fill cans mushrooms 2 / 3. Залить подготовленным маринадом: 0,5 литра воды, 1 ст. Cover with prepared marinade: 0,5 liters of water, 1 tbsp. ложка соли, 1 ч. ложка сахара, 6 зерен душистого перца, немного гвоздики и корицы, 3 г лимонной кислоты — подогреть до кипения, добавить 5 ст. teaspoon salt, 1 tsp sugar, 6 grains of allspice, cloves and a little cinnamon, 3 g of citric acid - warm up to a boil, add 5 tablespoons. ложек 5-% столового уксуса, снова довести до кипения, после чего залить банки горячим маринадом и стерилизовать. spoons 5 -% vinegar, bring to a boil again, then pour the hot marinade banks and sterilized.

Банки емкостью 0,5 л стерилизуют 20 мин, 1 л – 25 мин и 3 л – 30 минут. Banks capacity of 0,5 l sterilized 20 min, 1 l - 25 min and 3 L - 30 minutes. Консервы с кислыми маринадами нужно хранить в сухом прохладном месте. Canned food with sour marinades should be kept in a cool dry place. Для укупорки можно использовать только стеклянные крышки либо металлические с лакированным покрытием. For capping can only use glass or metal lids with a lacquered finish.

Добавил: Грозова Евгения Added: Hrozaŭ Eugene


<< Предыдущий рецепт <<Previous Recipe Раздел Рецепты заготовок: грибы Section Recipes blanks: mushrooms Следующий рецепт >> Next recipe>>


 


 



Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024
Marinated mushrooms|hot marinated mushrooms|Женский журнал. Статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские, журналы, женские сайты, красота, женское здоровье, мода.
Journal of the modern woman Pani.kiev.ua ,
reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail.
Editor project
For general and administrative questions, please contact