Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
News | Articles | Recipes | Dream book | Daily Horoscope | Magazines | Galleries | Books | Needlework | Ask an Expert | Aerobics and Fitness | Diets and weight loss |

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

 Honor!
Fashion
 Beauty & Style
 Perfumes and cosmetics
 Career Center
 Health
 Pregnancy, childbirth, parenting
 Yoga
 Psychology
 Stories of life
 Adult
 My house and interior
Cars for stiletto
 Men's Tips
 Holidays
 Dolls
 In the world of colors
 Cottage, garden, vegetable garden
Holidays. History, tradition, greetings
Wonders of his hands
 Magic, divination, paranormal
In a country of dreams
 Daily Horoscope
  Astrological forecast for the week
  Literary room
  Proverbs and tales
 Column film criticism
 Sections
News (archive)
In the country and the world
Culinary exclusive
Dream book
Needlework
Consultation
Aerobics and fitness
Diets and weight loss
Women's magazines
Galleries
Our polls





 





About Watermelon Библиотека : Здоровье Library: Health

Про арбуз About Watermelon

Родина его - Южная Африка. His homeland - South Africa. В Россию арбузы вплоть до конца XVII века привозили из-за границы как заморское лакомство. In Russia watermelons until the end of XVII century brought from abroad as a delicacy overseas. Сырыми их тогда не ели, а долго вымачивали дольки и варили с перцем и острыми пряностями. RAW them then do not eat, and long slices of soaked and cooked with peppers and sharp spices.

RORER advertising network

С момента посадки арбуза до полного созревания проходит не менее 50 дней. Since watermelon planting to full maturity takes at least 50 days. Если мы собираем арбузы со своей бахчи, то должны знать, что поверхность коры арбуза обычно гладкая, однако довольно часто встречаются сегментированные плоды. If we collect watermelons from their plantations, they should know that the surface of the cortex of watermelon is usually smooth, but quite often segmented fruit. Толщина коры различна и зависит от сорта, почвы и способа выращивания. The thickness of the crust varies and depends on the variety, soil and method of cultivation. Встречаются сорта как с очень тонкой, так и с очень толстой корой. There are varieties of both very thin and with a very thick bark. У плодов большинства сортов толщина коры составляет 1-1,5 см. У тонкокорых сортов толщина коры плода - 0,5 см, у толстокорых - до 1-2,5 см. Толстокорые плоды лучше транспортируются и хранятся. In most varieties of fruits crustal thickness is 1-1,5 cm tonkokoryh varieties have thick bark of the fruit - 0,5 cm, y tolstokoryh - up to 1-2,5 Tolstokorye see the fruits of better transported and stored. Окраска плодов очень разнообразна. The color of fruits is very diverse. Мякоть арбузов красная, оранжевая или желтая. Flesh watermelon red, orange or yellow. Лyчший показатель зрелости - это равномерная окраска арбуза, в том числе там, где он соприкасался с землей. The Best indicator of maturity - it is the uniform color of watermelon, including where he came in contact with the ground. Арбузы должны быть блестящими. Watermelons should be shiny. Нельзя оставлять арбузы на солнце или там, где они могут получить солнечный ожог. Can not leave the melons at the sun or where they can get a sunburn. Плоды следует убирать вручную, очень аккуратно, т.к они могут побиться. Fruit should be clean by hand, very carefully, because the patched they can bet.


Как правильно выбрать арбуз? Прежде всего, следует знать: 1. How to choose a watermelon? "First of all, you should know: 1. Настоящий арбуз должен быть крупным. This should be a large watermelon. 2. 2. Чем крупнее и легче арбуз, тем он спелее. The larger and easier watermelon, so it is ripe. 3. 3. Арбуз должен резонировать при постукивании по кожуре. Watermelon should resonate when tapped on the skin. 4. 4. Светлое пятнышко, на котором лежал арбуз, должно быть темно-оранжевого цвета . Bright spot on which there was a watermelon should be dark orange color. 5. 5. Хвостик и переход от хвостика к арбузу должны быть высохшими. Tail and the transition from the tail to watermelons must be dried. 6. 6. Корку спелого арбуза сложно проткнуть пальцем. Korku ripe watermelon is difficult to pierce his finger. 7. 7. Цвет корки арбуза должен быть контрастным и ярким. Watermelon rind color should be contrasting and bright.


В пищу используются мякоть и корки арбуза. Used in food pulp and rind of watermelon. Они содержат воду, клетчатку, сахарозу, фруктозу, мальтозу, глюкозу, соли калия, железа, кальция, магния, марганца, никеля, витамины С, В1, В2, РР, каротин, фолиевую кислоту, холин, пектиновые вещества. They contain water, fiber, sucrose, fructose, maltose, glucose, potassium, iron, calcium, magnesium, manganese, nickel, vitamins C, B1, B2, PP, carotene, folic acid, choline, pectin substances. Арбуз применяют как мочегонное средство при лечении циститов, мочекаменной болезни, пиелонефритов, как легкое желчегонное при болезнях печени и желчного пузыря, а также при анемии, артритах, подагре. Watermelon is used as a diuretic in the treatment of cystitis, urolithiasis, pyelonephritis, as light choleretic in diseases of the liver and gallbladder, as well as anemia, arthritis, gout. Арбуз способствует выведению холестерина из организма, поэтому он рекомендуется при атеросклерозе. Watermelon assists in the removal of cholesterol from the body, so it is recommended in atherosclerosis. Так как в арбузе много фруктозы, его можно употреблять при сахарном диабете. Since watermelon lot of fructose, it can be used for patients with diabetes. При заболеваниях почек, мочевого пузыря рекомендуется съедать 2 кг арбуза в день. In diseases of the kidneys, bladder, it is recommended to eat 2 kg of watermelon a day.


Кожуру арбуза можно хранить долгое время . Rind of watermelon can be stored for a long time. Для этого срезают поверхностный (зеленый) слой, высушивают его и измельчают. To do this, cut surface (green) layer, it is dried and pulverized. Принимают этот порошок по 1 столовой ложке 2 раза в день до еды, запивая водой. Take this powder and 1 tablespoon 2 times daily before meals with water. Чтобы сохранить арбуз свежим и прохладным в жаркий летний день, положите его в холодный ручей. To keep watermelon fresh and cool on a hot summer day, put it in a cold stream. Если ручей слишком мелкий и вам не удается окунуть арбуз полностью или по половинкам, накройте верхушку арбуза мокрым полотенцем. If the stream is too shallow and you can not dip watermelon whole or in halves, cover the top of the watermelon with a wet towel. Это поможет хорошо охладить плод. This will help cool the fruit well. Если арбуз не слишком сладкий, вырежьте мякоть и положите ее на холод. If the watermelon is not too sweet, cut the flesh and put it in the cold. Добавьте немного сахара и белого вина - это охладит мякоть и сделает ее вкус более изысканным. Add a little sugar and white wine - it will cool flesh and make it taste more refined.


Приготовим десерт из арбуза: Prepare a dessert of watermelon:


Варенье из арбузных корок. Из 1 кг арбузных корок снять верхний слой, оставив зеленую мякоть. Nectar of water melon peels. From 1 kg of water melon peels remove the top layer, leaving a green pulp. Порезать мякоть на тонкие кусочки (любой формы - на ваше усмотрение) и слегка отварить в воде. Cut the flesh into thin slices (any form - at your discretion) and boil in water slightly. Воду отцедить, а корки положить в сироп, сделанный из 1,5 кг сахара и 2 стаканов воды, и варить до прозрачности. В конце варки добавить 2 г лимонной кислоты, от которой варенье приобретает изумрудный цвет. The water drain, peel and put in a syrup made from 1,5 kg of sugar and 2 cups water and cook until transparent. At the end of cooking, add 2 g of citric acid, and jam becomes an emerald green color.


Арбузный компот с виноградом. Порезать 1 маленький арбуз на четвертинки, вырезать мякоть, очистить от косточек и порезать на кубики . Watermelon compote with grapes. Chop 1 small watermelon in the quarter, cut the flesh, remove seeds and cut into cubes. Положить в салатницу с 250 г красного винограда, порезанного на половинки. Put in salad bowl with 250 grams of red grapes, sliced in half. Соединить сок 1 лимона, 2 ст. Combine juice of 1 lemon, 2 tablespoons. ложки меда и 3-4 ст. spoon of honey and 3-4 Art. ложки апельсинового ликера. tablespoons orange liqueur. Залить соусом фрукты, оставить на 1 час, периодически помешивая. Cover with sauce, fruit, leave for 1 hour, stirring occasionally. Разложить салат по тарелкам, полив сверху соусом и украсив мятой. To spread salad on plates, top watering sauce and garnish with mint.


Замороженная арбузная «Маргарита». Положить 500 г мякоти арбуза в пакете в морозилку и оставить, как минимум, на 2 часа. Frozen watermelon "Margarita." Put 500 g of pulp in the package in the freezer and leave at least 2 hours. Затем взбить его в блендере с 3 ст. Then beat it in a blender with 3 tbsp. ложками сока лайма, 120 мл текилы, 60 мл апельсинового ликера и 2 чашками льда. spoons of lime juice, 120 ml Tequila, 60 ml orange liqueur and 2 cups of ice. Украсить бокал гирляндой из цедры лайма или кусочком арбуза и сразу же подавать. Garnish glass with a garland of dried peel of lime or slice of watermelon and serve immediately.


Автор: Антонина Author: Antonina


Пожалуйста, оцените эту статью. Please rate this article. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Your opinion is very important to us (1 - very bad, 5 - excellent)
<< Предыдущая статья <<Previous article Рубрика Здоровье Category Health Следующая статья >> Next article>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Fresh articles in the category "Health": A new look at the nature of pain, sensitive facial skin. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. How to take care of it, little secrets great cooking - 2, The Art of Living. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Part 2, The Orange Beauty, How to choose the aromatic products, Secrets of Women's Health, Five Best "C", or How to survive the winter, little secrets great cooking, Kleptomania - Hobbies, illness or crime?


 


 



Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024
Unigen seebs|арбузный сорт ватермелоон денмарк|сорт арбуза watermelon topgun|сорт арбуза watermelon seed|сорт арбузов ватермелон|unigen seeds арбузы watermelon|немецкий сорт арбуза watemelon|watermelon b2|seeds unigen|unigen seeds watermelon|арбуз.холлер.сеед.|unigen seeds watermelon 927 auproducer|unigen seeds|арбуз сорт hed seeds watermelon|сорт арбуза ss211 seedless watermelon|арбуз клондайк ватермелон 500 г|unigen seeds.italy|unigen seed|ватермелон|сорт арбуза produser watermelon|unigen seeds арбуз|сорт арбузов watermelon|Женский журнал. Статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские, журналы, женские сайты, красота, женское здоровье, мода.
Journal of the modern woman Pani.kiev.ua ,
reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail.
Editor project
For general and administrative questions, please contact