Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
News | Articles | Recipes | Dream book | Daily Horoscope | Magazines | Galleries | Books | Needlework | Ask an Expert | Aerobics and Fitness | Diets and weight loss |

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

 Honor!
Fashion
 Beauty & Style
 Perfumes and cosmetics
 Career Center
 Health
 Pregnancy, childbirth, parenting
 Yoga
 Psychology
 Stories of life
 Adult
 My house and interior
Cars for stiletto
 Men's Tips
 Holidays
 Dolls
 In the world of colors
 Cottage, garden, vegetable garden
Holidays. History, tradition, greetings
Wonders of his hands
 Magic, divination, paranormal
In a country of dreams
 Daily Horoscope
  Astrological forecast for the week
  Literary room
  Proverbs and tales
 Column film criticism
 Sections
News (archive)
In the country and the world
Culinary exclusive
Dream book
Needlework
Consultation
Aerobics and fitness
Diets and weight loss
Women's magazines
Galleries
Our polls





 





Summer menu: the juice ... Библиотека : Здоровье Library: Health

Летнее меню: самый сок… Summer menu: the juice ...

Один-два стакана свежего сока в день могут успешно заменить завтрак или ужин, благотворно влияют на умственную деятельность, а также нейтрализуют вредные кислые продукты, обременяющие и загрязняющие организм шлаками. One or two glasses of fresh juice a day can successfully replace breakfast or dinner, a beneficial effect on mental activity, as well as neutralize harmful acid products, body burdens and polluting slag.

RORER advertising network
Врачи утверждают, что соки помогают поддерживать здоровье в норме, продлевая полноценную жизнь. Doctors claim that the juice helps to maintain the health of the norm, extending full life. Умственное и физическое переутомление , частое употребление мясных продуктов, прошедших промышленную обработку, снижают защитные силы организма. The mental and physical fatigue, frequent consumption of meat products that have passed industrial processing, reduce the body's defenses. А соки свежих фруктов и овощей обладают питательной и биологической ценностью. And the juice of fresh fruits and vegetables have nutritional and biological value. Это природный концентрат стимулирующих иммунитет веществ: минеральных солей, глюкозы, органических кислот, витаминов, ферментов . It is a natural concentrate of immune stimulating substances: mineral salts, glucose, organic acids, vitamins, enzymes.

Запомните несколько простых правил употребления соков на благо своему здоровью. Knowing a few simple rules of juice for the benefit of their health.

Первое правило - разводить холодной кипяченой водой (один к одному) концентрированные кислые фруктовые соки. The first rule - to plant cold boiled water (one to one) concentrated acidic fruit juices.

Второе правило – использовать соки как эффективное лечебное средство, например, питаться только соками в определенные дни, можно лишь после консультации с диетологом. The second rule - use the juice as an effective remedy, for example, feed only on certain days of juices, you can only after consultation with a dietician.

Не стоит отдавать предпочтение тем или иным сокам. Do not give preference to those or other juices. Фрукты богаче сахарами и фруктовыми кислотами, а овощи содержат больше минеральных солей, белков и витаминов . Fruits rich in sugars and fruit acids, and vegetables contain more minerals, proteins and vitamins. Следовательно, и те и другие взаимно дополняют друг друга. Consequently, they both complement each other. По той же причине можно смешивать соки из разных плодов и овощей. For the same reason, can be mixed juices from various fruits and vegetables. Но как смешивать? But how to mix?

Проще всего обратиться к капусте . The easiest way to turn to a cabbage. Капустный сок низкокалорийный, поэтому желающим похудеть рецепт особенно понравится. Cabbage juice low calorie, so dieters will especially enjoy the recipe. Возьмите большой кочан капусты, очистите от наружных загрязнений и измятых листьев, вымойте, нашинкуйте и отожмите сок. Take a large head of cabbage, remove outer dirt and crumpled leaves, wash, nashinkuyte and squeeze the juice. Проще всего это сделать в соковыжималке. The easiest way to do it in a juicer.

На заметку : в верхних поврежденных листьях, которые мы часто выбрасываем, содержится в 30 раз больше каротина, чем во внутренних. Note: in the top of damaged leaves, which we often throw away, contains 30 times more carotene than inland. А в кочерыжке - больше всего сахара и витамина С. Но именно в верхних листьях и в кочерыжке скапливаются и все пестициды. And cobs - the most sugar and vitamin C. But it is in the upper leaves and stalks are accumulated and all pesticides.

Капустные листья пропустите через мясорубку. Cabbage leaves are passed through a meat grinder. Молоть нужно быстро, чтобы не произошло окисление сока от соприкосновения с металлическими поверхностями. Grinding should be quick, lest there be an oxidation of the juice from contact with metal surfaces. Затем нужно отжать сок при помощи специального ручного пресса или через марлю. Then you need to squeeze the juice using a special hand press or through the gauze.

Итак, у вас получился капустный сок. So, you get cabbage juice. Можно выпить 100 г сока просто так, а можно в смеси с другими соками или молочными продуктами . You can drink 100 grams of juice just as well be mixed with other juices or dairy products.

Вот несколько рецептов смешанных соков на основе капусты . Here are some recipes for mixed juices on the basis of cabbage.

1. Капустный сок – 100 г, мед и лимонный сок – 100 г, в качестве приправы мелко натертая лимонная цедра. 1. Cabbage juice - 100 g, honey and lemon juice - 100 g, as a condiment finely polished lemon peel.

2. Капустный сок – 100 г, яблочный сок – 100 г, мелко натертая лимонная цедра в качестве приправы. 2. Cabbage juice - 100 g, apple juice - 100 g, finely polished lemon peel as a condiment.

3. Капустный сок – 100 г, томатный сок – 50 г, яблочный сок -100 г. 3. Cabbage juice - 100 g, tomato juice - 50 g, apple juice, the -100

4. Капустный сок – 50 г, томатный сок – 150 г, сок из корней петрушки – 5 г. 4. Cabbage juice - 50 g, tomato juice - 150 g, the juice from the roots of parsley - 5 yrs

5. Капустный сок – 100 г, морковный сок – 100 г, сок и цедра лимона в качестве приправы. 5. Cabbage juice - 100 g, carrot juice - 100 g, juice and lemon peel as a condiment.

6. Капустный сок - 50 г, огуречный сок – 100 г, томатный сок – 50 г, сок из чеснока для приправы. 6. Cabbage juice - 50 g, cucumber juice - 100 g, tomato juice - 50 g, the juice from garlic for seasoning.

7. Капустный сок – 100 г, кефир – 200 г. 7. Cabbage juice - 100 g, yogurt - 200

8. Капустный сок – 100 г, яблочный сок – 100 г, молоко – 200 г. 8. Cabbage juice - 100 g, apple juice - 100 g, milk - 200 g

9. Капустный сок – 100 г, яблочный сок – 75 г, грейпфрутовый сок – 25 г, сок из луковицы – 5 г, молоко – 200 г. 9. Cabbage juice - 100 g, apple juice - 75 g, grapefruit juice - 25 g, the juice from onions - 5 g, milk - 200 g

Людям, имеющим хронические заболевания, необходимо соблюдать указания лечащего врача относительно вида и количества принимаемых соков. People with chronic diseases, it is necessary to comply with doctor's instructions regarding the type and amount of juice taken. К тому же, среди нас есть те, чей организм не воспринимает свежие фрукты и овощи из-за обильного содержания в них целлюлозы. Also, among us are those whose body does not take fresh fruit and vegetables because of the abundant content of cellulose. В этом случае соки следует разбавлять молоком или простоквашей. In this case, the juices should be diluted with milk or yogurt.

Очень вкусны и полезны морковные соки в сочетании с другими овощными или плодовыми соками. Морковный сок можно спокойно пить и просто так: не меньше 200 г за раз. Very tasty and healthy carrot juice in combination with other vegetable or fruit juices. Carrot juice can safely drink, and simply this: no less than 200 grams at a time. Его также можно смешать со сметаной, молоком, медом, кефиром, простоквашей или ряженкой. It can also be mixed with sour cream, milk, honey, yogurt, sour or fermented baked.

Но прежде морковь нужно хорошо промыть щеткой с мылом под обильной струей воды и обрезать хвостики. But before carrots must be thoroughly washed with soap and brush under running tap water and an abundant crop the tails. Слегка отстрогать сверху ножом, если есть шероховатости, и снова промыть водой. Slightly otstrogat top with a knife, if there is roughness, and then rinse with water. Подсушить тряпочкой и натереть, лучше всего на пластмассовой или стеклянной терке. Dry a little cloth and rub is best on plastic or glass grater.

Если вы готовите сок ребенку, то только на пластмассовой, так как от соприкосновения с металлом разрушается часть витаминов, особенно витамин С. Меняется и цвет сока. If you are preparing your child juice, it is only on the plastic, as by contact with the metal destroyed part of vitamins, especially vitamin C and changing the color of the juice. Полученную кашицу отжимайте через марлю. The resulting mush through cheesecloth wrung out. Если используется электрическая соковыжималка, морковь нарезают на продольные куски. If you use an electric juicer, carrot cut into lengthwise pieces.

Смешанные с морковным соком напитки можно приготовить по следующим рецептам. Mixed with carrot juice drinks can be prepared in the following recipes.

Например, смешать 200 г морковного сока с 20 г сметаны и 10 г меда. For example, mix 200 grams of carrot juice with 20 g of cream and 10 g of honey. Или взять 150 г морковного сока и по 25 г сока из шпината и корней петрушки. Or take 150 grams of carrot juice and 25 g of juice from spinach and parsley roots. Можно в 100 г морковного и 100 г сока из редьки добавить 5 г сока зелени петрушки, заправить лимонным соком по вкусу. Can 100 g and 100 g of carrot juice from the radish, add 5 g of juice parsley, season with lemon juice to taste.

Очень вкусный сок можно приготовить, смешав в равных долях морковный и томатный соки, приправив их лимонным соком и цедрой. Very tasty juice can be prepared by mixing in equal parts carrot and tomato juice, seasoning them with lemon juice and rind. Когда есть время, можно приготовить себе более сложную смесь: морковный сок – 100 г, сок из листьев красной свеклы – 50 г, сок из стручкового перца – 50 г, сок из зелени петрушки – 5 г. When you have time, you can make a more complex mixture of: carrot juice - 100 g, the juice from the leaves of red beet - 50 g, the juice from peppers - 50 g, the juice of parsley - 5 yrs

Или же так. Or both.

1. Морковный сок – 100 г, яблочный сок – 100 г, молоко – 200 г. 1. Carrot juice - 100 g, apple juice - 100 g, milk - 200 g
2. Морковный сок – 100 г, томатный сок – 100 г, кефир – 200 г. 2. Carrot juice - 100 g, tomato juice - 100 g, yogurt - 200
3. Морковный сок – 200 г, сок из шиповника или лимона – 5 г, кефир или простокваша – 200 г. 3. Carrot juice - 200 g, the juice of wild rose or lemon - 5 g, kefir or yogurt - 200 g
4. Морковный сок – 100 г, сок из зелени петрушки – 5 г, кефир или простокваша – 200 г. 4. Carrot juice - 100 g, the juice of parsley - 5 g, kefir or yogurt - 200

Можно приготовить сок из сухофруктов . You can make juice from dried fruit. Или из смеси различных сушеных плодов. Or a mixture of different dried fruits. Для этого их нужно сначала замочить на ночь в воде, затем отцедить и пропустить смесь через ручной пресс или соковыжималку. To do this they need to first soak overnight in water, then drain and let the mixture through a manual press or juicer. Сок из сухофруктов можно дополнить и свежими соками. Juice of dried fruit can be supplemented and fresh juices.

Натуральные соки и смешанные напитки не готовят впрок. При крайней необходимости можно оставить сок в холодильнике на несколько часов. Natural juices and mixed drinks are not preparing for future use. If absolutely necessary you can leave the juice in the refrigerator for several hours. Оставлять его «на завтра» нет смысла, так как жизненные силы у свежего, только что выжатого сока намного превосходят аналогичные запасы застоявшегося. Leave it "tomorrow" does not make sense, as vital forces in freshly squeezed juice is much superior to those stocks stagnant.

И последний совет . And the last advice. Если вы хотите пить соки, чтобы утолить жажду или разнообразить свое меню, можно приготовить сок из одного или двух видов овощей или фруктов. If you want to drink the juice to quench thirst or to diversify their menu, you can make juice out of one or two types of vegetables or fruits. Но если желаете пить соки для обновления и очищения организма, тогда лучше сочетать ценные качества листьев, плодов и корней. But if you want to drink juices to refresh and cleanse the body, then it is better to combine the valuable qualities of leaves, fruits and roots. Иными словами, отжимать соки из смеси листьев, плодов и корнеплодов. In other words, pressing the juice from the mixture of leaves, fruits and root crops.

Если сок получится горьким, неприятным на вкус или слишком острым и специфическим, всегда можно разбавить его молоком или любым кисломолочным продуктом на ваш вкус. If the juice will turn bitter, unpleasant taste, or too sensitive and specific, you can always dilute it with milk or yogurt in any product on your taste. Использовать в целях исправления вкуса сахар, соль или ванилин не стоит, так как вы только зря переведете и продукты, и сок. Use to correct the taste of sugar, salt and vanilla not worth it, because you only have transferred the vain and products, and juice.
Автор: Мария Дебабова Author: Maria Debabova


Пожалуйста, оцените эту статью. Please rate this article. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Your opinion is very important to us (1 - very bad, 5 - excellent)
<< Предыдущая статья <<Previous article Рубрика Здоровье Category Health Следующая статья >> Next article>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Fresh articles in the category "Health": A new look at the nature of pain, sensitive facial skin. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. How to take care of it, little secrets great cooking - 2, The Art of Living. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Part 2, The Orange Beauty, How to choose the aromatic products, Secrets of Women's Health, Five Best "C", or How to survive the winter, little secrets great cooking, Kleptomania - Hobbies, illness or crime?


 


 



Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024

Journal of the modern woman Pani.kiev.ua ,
reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail.
Editor project
For general and administrative questions, please contact