Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
News | Articles | Recipes | Dream book | Daily Horoscope | Magazines | Galleries | Books | Needlework | Ask an Expert | Aerobics and Fitness | Diets and weight loss |

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

 Honor!
Fashion
 Beauty & Style
 Perfumes and cosmetics
 Career Center
 Health
 Pregnancy, childbirth, parenting
 Yoga
 Psychology
 Stories of life
 Adult
 My house and interior
Cars for stiletto
 Men's Tips
 Holidays
 Dolls
 In the world of colors
 Cottage, garden, vegetable garden
Holidays. History, tradition, greetings
Wonders of his hands
 Magic, divination, paranormal
In a country of dreams
 Daily Horoscope
  Astrological forecast for the week
  Literary room
  Proverbs and tales
 Column film criticism
 Sections
News (archive)
In the country and the world
Culinary exclusive
Dream book
Needlework
Consultation
Aerobics and fitness
Diets and weight loss
Women's magazines
Galleries
Our polls





 





"Lahana çorbası evet püresi - yiyecek bizim" veya "kiraz kuşu, efendim!" Part 2 Библиотека : Здоровье Kütüphane: Sağlık

«Щи да каша – пища наша", или «Овсянка, сэр!» Часть 2 "Lahana çorbası evet püresi - yiyecek bizim" veya "kiraz kuşu, efendim!" Part 2

Известно, что рис рассматривается как один из основных диетических продуктов. Bu pirinç bir büyük diyet ürün olarak kabul bilinmektedir. До недавнего времени считалось, что рисовая крупа употреблялась в пищу человеком уже 8000 лет назад. Yakın zamana kadar bu pirinç taneleri insan tüketimi için kullanılan zaten 8000 yıl önce olduğu inanılırdı. Однако благодаря исследованиям китайских, японских и американских археологов эта дата отодвинулась еще на 3-3,5 тысячи лет. Ancak, Çince, Japonca ve Amerikan arkeologların araştırma nedeniyle, bu tarihten 3-3,5 bin yıl geçti. Ученые обнаружили во время раскопок в 1997 году на берегах среднего течения реки Янцзы черепки горшков с остатками рисовой каши, которым 11-11,5 тысяч лет. Bilim adamları kazılar sırasında 1997 yılında orta kıyısında Yangtze Nehri pirinç püresi, bir tencere ve kırık parçaları kalıntıları ile ulaştığı ortaya hangi yıl 11-11,5 bin. Интересно, что в китайском языке сам глагол "есть" чаще всего передается сочетанием "чи фэ", что дословно означает "есть рис". İlginçtir, Çince dil kendini "fiil" en yaygın ki FE "olan kelimenin tam anlamıyla" bir rakam anlamına gelir birleşimi, yayılmış olmasıdır. В настоящее время в мире насчитывается более 2500 сортов риса. Şu anda pirinç fazla 2.500 çeşitleri vardır.

RORER reklam ağı
Мы привыкли к тому, что рис бывает только белый или бурый. Biz gerçeği pirinç sadece beyaz ya da kahverengi alışınca. Однако встречается рис красного, голубого, желтого цвета и даже с прожилками. Ancak, orada pirinç, mavi, sarı, kırmızı ve hatta damarlar vardır.

Та же традиционная молочная рисовая каша прекрасно подходит для завтрака. А если несколько отойти от традиций, можно придумать сотни вариантов диетической рисовой каши. Aynı geleneksel süt sütlaç kahvaltı için idealdir. Ve eğer geleneği birkaç uzaklaşmak, sizin diyet sürümleri yüzlerce elde edebilirsiniz haşlanmış pirinç. Ведь приготовить ее можно с изюмом, с черносливом, с курагой, немного подсластив. Tüm sonra, siz kuru üzüm, kuru erik, kuru kayısı ile biraz şekerli bir yemek olabilir. Можно подать к завтраку и плов с овощами. Sen kahvaltı ve sebze ile risotto için köşkü olabilir. Да как угодно! Evet istediğiniz gibi!

Я предлагаю вам два варианта приготовления рисовой каши. Ben yemek pirinç püresi için iki seçenek sunar. Это рецепты профессионалов. Bu tarif profesyoneller.

Рисовая каша с сыром Pirinç püresi peynir ile

На 3 порции каши потребуется 200 г риса, 430-450 г бульона, 25 г масла или маргарина, 30 г сыра. Yulaf ezmesi 3 porsiyon için gereklidir 200 pirinç, et suyu, g 430-450 g, 25 g tereyağı veya margarin, 30 gram peynir.

В процеженный кипящий говяжий бульон, сваренный со специями и кореньями, положить рис и варить до готовности. Gergin kaynar et suyu olarak, ot ve kökleri, haşlanmış pirinç ve bitmiş kadar yemek koymak. Следите, чтобы рис не слишком разварился. Emin olun pirinç çok kaynaşmak değildir. Бульона должно быть в два раза больше, чем риса. Bouillon iki kez pirinç daha fazla olmalıdır. Тогда наша каша получится не вязкой, а рассыпчатой. O zaman püresi ve ufalanan bir viskoz almaz.

Отваренный рис положите на сковороду с разогретым маслом или маргарином и посыпьте мелко натертым сыром. Pirinç, ısıtmalı tereyağı veya margarin ve ince rendelenmiş peynir serpin tava ile yer Haşlama.

Рисовая каша с грибами Mantarlı Pirinç püresi

На 3 порции возьмем 200 г риса, 8-10 штук небольших сушеных грибов, 40 г масла, 1 небольшую репчатую луковицу. Az 3 porsiyon pilav, kurutulmuş mantar, 40 gr tereyağı, 1 küçük soğan ampul 8-10 küçük adet 200 gram alır.

Если вы решили подать такую кашу на завтрак, советую приготовить грибной бульон накануне. Eğer kahvaltı için böyle püresi yapmaya karar verirseniz, ben daha önce mantar çorbası pişirmeyi öneriyoruz.

Грибы промыть и замочить на 1-1,5 часа в двух стаканах холодной воды. Mantar yıkama ve emmek soğuk su iki fincan içinde 1-1,5 saat. Затем грибы вытащить, промыть их от песка и сварить в той воде, в которой они замачивались. Sonra, kum ve bunların batırılmış edildi suda pişirmek onları durulama mantar çekin. Только воду осторожно перелейте в другую кастрюлю, чтобы не попал осадок. Sadece dikkatli bir pota atmak vurmak bu nedenle değil su dökmek.

Сваренные грибы мелко порубите, а грибной бульон, которого останется примерно 1-1,5 стакана, доведите до кипения и посолите. Kaynaklı mantar, mantar ve et suyu, yaklaşık 1-1,5 bardak, Çıban ve tuz getirmek olacaktır chop. Затем закладываем масло, поджаренный лук и рис и варим еще минут 15. Sonra tereyağı, kızarmış soğan ve pirinç koymak ve pişirmek bir 15 dakika. Только потом опускаем грибы и на медленном огне или в слабо нагретой духовке варим до готовности. Ancak o zaman düşük ısı veya yapılacak kadar kötü ısıtılmış fırında pişirin İçeri mantar çıkarabilirsiniz.

Так что игнорировать нашу кормилицу-кашу не стоит. Dolayısıyla bu değer bizim hemşire değil karışıklık aldırmamak. Это сытно, вкусно и, главное, полезно. It, lezzetli ve besleyici, her şeyden önce, yararlı.

Все мы почему-то уверены, что знаем, как приготовить кашу. Biz bu şekilde nasıl püresi pişirmeye biliyorum inanıyorum. Подумаешь! Sıkıntı! Опустил крупу в кастрюлю - и все дела! Bir tencerede düşürdüler arpa - ve tüm iş! Но вот чтобы каша приносила нам радость, чтобы хотелось съесть ее самому, да домашним, а то и гостям предложить, надо знать маленькие секреты и хитрости ее приготовления. Ama şimdi bu karışıklık bize neşe getirdi, bu kendiniz yemek istedi, ama ev ve hatta misafirler davet, bir küçük sırları ve hazırlık hileler bilmeniz gerekir.

Во-первых, крупу надо тщательно перебрать , чтобы удалить негодные зерна. İlk olarak, arpa dikkatle değersiz tahıl kaldırmak için üzerine gitmek gerekir.

Во-вторых, крупу промываем , причем, рис и пшено под проточной водой, несколько раз, пока вода не станет прозрачной. İkincisi, kıç, pirinç ve buğday su Suyun kadar birkaç kez çalıştıran altında yıkanır. Откидываем на дуршлаг и даем воде стечь. Рис просушиваем на полотенце. Bir havlu üzerine kuru bir kevgir atar ve. Rice aşağı akışı su verin. А гречку, если хотите сварить рассыпчатую кашу, лучше всего обжарить (для вязкой каши обжарка необязательна). Eğer bir ufalanan karışıklık pişirmek istiyorsanız bir buğday, en iyi kızartma bir viskoz püresi isteğe bağlı Kavurma () içindir. Обжаривайте на чугунной сковороде, постоянно помешивая. Dökme olarak Fry demir tava, sürekli karıştırma. Можно поджарить крупу и в духовке, поставив туда противень с крупой на несколько минут. You can fry irmik ve fırında birkaç dakika taneler orada tava ile yerleştirme.

Предпочитаете вязкие каши? Viskoz bulamacı tercih? Что ж, их мы варим на молоке. Eh, süt pişirin. Есть их желательно сразу, а не хранить в холодильнике. Onlara arzu hemen buzdolabında saklanmaz. А вот рассыпчатые каши обычно готовят на воде или бульоне . Ama net püresi genellikle su veya et suyu hazırlanmış. Такие каши могут храниться в холодильнике до двух дней. Bu tahıllar buzdolabında iki gün saklanabilir.

Не менее важна и посуда, в которой готовят кашу. Daha az önemli ve mutfak eşyaları, hangi hazırlıyoruz püresi. И чтобы каша рассыпалась по зернышку, а каждое хорошо разваренное зернышко сохраняло свою форму, варить кашу лучше всего в чугунке. Karışıklık ve tahıl tarafından tahıl dökülen ve her iyi tahıl, yemek püresi kendi şeklini muhafaza haşlanmış soba en iyisidir.

Для приготовления рассыпчатой каши жидкости берется обычно в два раза больше крупы. Крупу следует закладывать в кипящую подсоленную воду. Ufalanan yulaf ezmesi sıvı hazırlamak için genellikle iki kat daha fazla tahıl olarak alınır. Krupa kaynama bulunabilir su tuzlu. Варим рассыпчатую кашу в чугунке на плите до загустения на слабом огне под крышкой. Pota Cook ufalanan karışıklık ve ocakta düşük ısı kapaklı kalın kadar. Затем, не перемешивая, опускаем сливочное масло, кружок пергаментной бумаги и закрываем крышкой. Daha sonra, karıştırma olmadan, tereyağı, parşömen kağıt ve kapak bir daire atlarsanız. Ставим чугунок в глубокую сковороду, которую до половины наполняем водой, и в средне разогретую духовку. Biz derin bir kızartma, yarı yarıya su ile doldurulur ve orta önceden ısıtılmış fırında ve tavada pota koymak. Здесь наша каша должна потомиться еще 1,5-2 часа. İşte püresi gereken başka bir 1,5-2 saat.

Пшенная крупа не менее любима русскими, и каши из нее получаются отменными, если их правильно готовить. Millet kabuğu çıkarılmış tane en az Rusya tarafından tercih ve mükemmel elde edilen pişmiş, eğer düzgün pişirilir.

Теперь по рецептам знатных кулинаров попробуем приготовить пшенную кашу, которой не стыдно и гостей угостить. Şimdi tarifleri önemli şefleri olan utanç değildir ve eğlendirmek misafir darı püresi, pişirmeye çalışın.

Пшенная каша в горшочке Bir tencerede Millet püresi

На 3 порции каши возьмем 170 г пшенной крупы, 40 г масла, 80 г молока или сливок. Yulaf ezmesi 3 porsiyon almak için 170 gr darı, süt veya krem g 40 g tereyağı, 80.

Промоем по правилам пшено и засыплем его в кипящую подсоленную воду. Promoem kuralları ve toz atmak kaynama yılında buğday su tuzlu. Имейте в виду, что воды должно быть в 5-6 раз больше, чем крупы. Unutmayın su 5-6 kez taneler daha fazla olmalıdır. Поварим кашу на слабом огне минут 5. Düşük ısıda Cook püresi 5 dakika. После чего воду сольем, а кашу переложим в керамический порционный горшочек. Sonra su ve püresi bir seramik ramekin yer birleşerek. Добавим масло, молоко или сливки. Tereyağı, süt veya krem ekleyin. Все перемешаем и поставим в средне разогретую духовку. Mix her şeyi ve orta hararetli fırında koyun.

Пшенная каша с черносливом Millet ile erik püresi

На 3 порции такой каши потребуется 150 г крупы, 450 г воды, 15 г сахара, 120 г чернослива, 30 г масла. Yulaf ezmesi 3 porsiyon için, 150 g tahıl, 450 gerektirecektir g su, 15 gr şeker, 120 gr kuru erik ile, 30 gr tereyağı.

Промойте чернослив и сварите его в небольшом количестве воды, пока он не станет мягким. Yıkama ve kuru erik biraz suyla pişirin kadar yumuşak olur. Затем отвар слейте в отдельную посуду и добавьте к нему воду, сахар и доведите до кипения. Sonra ayrı bir kapta suyu drenaj ve su, şeker ve Çıban getirmek ekleyin. В кипящий отвар засыпьте крупу и варите кашу на слабом огне часа полтора. Kaynamış suyu dökün ve düşük ısıda bir bir buçuk saat için yulaf ezmesi püresi pişirin. В конце варки положите в кашу масло. Pişirme sonunda bir karmaşa içinde, yer tereyağı az. При подаче на стол украсьте каждую порцию черносливом. Her bir bölümünü erik garnitür servis yapin.

Пшенная каша с тыквой Millet ile kabak püresi

(Эта каша любима мною с детства. Наверное, никто так вкусно не варил ее, как мой отец. А готовил он кашу обязательно в чугунке. На собственном опыте знаю, что, приготовленная в кастрюле, такая каша имеет совсем другой вкус). (Bu püresi çocukluğundan beri en sevdiğim. Belki de kimse bu yüzden haşlanmış yok, babam gibi tasty. Ve o soba ille de püresi hazırlanıyordu. Kendi tecrübelerime dayanarak Ben bir tencerede pişirilen biliyorum, bu tahıl) tamamen farklı bir lezzet vardır.

Также на 3 порции возьмем 150 г пшена, 300 г тыквы, 450 г воды или молока, 15 г сахара, 30 г масла. Ayrıca az 3 porsiyon buğday 150 gram, 300 g kabak, 450 gr su veya süt almak, 15 gr şeker, 30 gr tereyağı.

В кипящую подсоленную воду опустим нарезанную мелкими кубиками тыкву и поварим ее минут 10. Su ince doğranmış kabak açılan ve 10 dakika pişirin kaynar olarak. Затем засыплем пшено, добавим сахар и на слабом огне будем варить час – полтора. Sonra buğday, ve şeker ekleyin düşük ısı bir saat pisirin olacak - bir buçuk toz atın.

Теперь можно смело приглашать гостей. Если англичане зовут друзей на чай, почему бы нам не пригласить их на кашу? Şimdi güvenle konuk davet edebilirsiniz. Eğer çay için İngiliz arama Arkadaş, niçin karmaşa onları davet değil mi?
Автор: Инесса Оливка Yazar: Ines Zeytin


Пожалуйста, оцените эту статью. LÜTFEN BUNU OYLAYIN. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Sizce bizim (1 - çok kötü, 5 - mükemmel) önemlidir
<< Предыдущая статья <<Önceki yazı Рубрика Здоровье Kategori Sağlık Следующая статья >> Sonraki yazı>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Kategoriye Taze makaleleri "Sağlık": ağrı doğası, hassas yüz cildi de yeni bir görünüm. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. Nasıl bu bir, küçük sırları büyük pişirme - 2, Living Sanat bakmak. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Part 2, Portakal Güzellik, nasıl, Kadın Sağlığı, Secrets of Beş İyi "C", ya da nasıl, küçük sırlar büyük pişirme, Kleptomania - Hobiler, hastalık veya suç kış hayatta kalmak için aromatik ürünler seçmek için?


 


 



Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2021
Kırık pirinç|potacook|приготовит кагит из сливи|lahana corbasi|Женский журнал. Статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские, журналы, женские сайты, красота, женское здоровье, мода.
Journal of the modern woman Pani.kiev.ua ,
reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail.
Editor project
For general and administrative questions, please contact