Лісова кулінарія. Частина 2. Не велика наука, а приємна Библиотека : Мужчинам на заметку Бібліотека: Чоловікам на замітку

Лесная кулинария. Лісова кулінарія. Часть 2. Частина 2. Не велика наука, а приятна Не велика наука, а приємна

Что для нас лес? Що для нас ліс? Охота, рыбалка, грибы – это понятно. Полювання, риболовля, гриби - це зрозуміло. Но что в первую очередь? Але що в першу чергу? Примитивный очаг под открытым небом. Примітивний вогнище під відкритим небом. Зов предков, воплотившийся в прожаренном на костре куске мяса. Поклик предків, що втілився в просмажене на багатті шматку м'яса. Забытые инстинкты – догнать и съесть. Забуті інстинкти - наздогнати й з'їсти. (Или просто съесть, раскинувшись на траве и никого не догоняя). (Або просто з'їсти, розкинувшись на траві і нікого не наздоганяючи). С этого начинается любое, даже самое краткое путешествие на природу. З цього починається будь-яке, навіть самий короткий подорож на природу. Тем, как правило, и запоминается… Тим, як правило, і запам'ятовується ...

RORER advertising network
Впрочем, самое главное в лесу не что, а как. Втім, саме головне в лісі не що, а як. Кусок мяса можно приготовить и дома, в сотейнике или в духовом шкафу. Шматок м'яса можна приготувати і вдома, в сотейнику або в духовці. Но попробуйте поджарить дома то же мясо с дымком, с горьким ароматом сырых дровишек… Але спробуйте підсмажити будинку те ж м'ясо з димком, з гірким ароматом сирих дров ...

Об этом и поговорим Про це й поговоримо

Шашлык от папы Дюма Шашлик від тата Дюма

В 1858 году Александр Дюма-отец совершил длительное путешествие по России. У 1858 році Олександр Дюма-батько зробив тривалу подорож по Росії. Судя по его заметкам, приключений было немало. Судячи з його нотаток, пригод було чимало. И вот что он, в числе прочего, для себя открыл. І ось що він, серед іншого, для себе відкрив.

«Берут баранину, лучше всего филейную часть, режут на ровные кусочки величиной с орех, кладут на пятнадцать минут в маринад, состоящий из уксуса, лука, перца и соли. «Беруть баранину, найкраще частину філе, ріжуть на рівні шматочки завбільшки з горіх, кладуть на п'ятнадцять хвилин у маринад, що складається з оцту, цибулі, перцю і солі. В это время следует подготовить миску древесного угля, на котором вы зажарите мясо. В цей час варто підготувати миску деревного вугілля, на якому ви засмажити м'ясо. Выньте мясо из маринада и насадите на железный или деревянный стержень вперемежку с кольцами лука. Витягніть м'ясо з маринаду, садити на залізний або дерев'яний стрижень упереміж з кільцями лука. Мясо нужно обжарить со всех сторон, постоянно переворачивая вертел. М'ясо потрібно обсмажити з усіх боків, постійно перевертаючи рожен. Если хотите, чтобы ваш шашлык был совсем острым, оставьте мясо в маринаде на всю ночь. Якщо хочете, щоб ваш шашлик був зовсім гострим, залишіть м'ясо в маринаді на всю ніч. Если под рукой нет вертела, можно использовать шомпол. Якщо під рукою немає крутила, можна використати шомпол. Кстати сказать, я постоянно пользуюсь шомполом моего карабина с этой целью, и эта унизительная функция не нанесла пока моему оружию никакого ущерба». До речі сказати, я постійно користуюся шомполом мого карабіна із цією метою, і ця принизлива функція не нанесла поки мою зброї ніякого збитку ».

Рецепт элементарный и интерес представляет лишь исторический. Рецепт елементарний і інтерес представляє лише історичний. А что касается «пятнадцати минут» и уксуса, то времена были глухие. А що стосується «п'ятнадцяти хвилин» і оцту, то часи були глухі. Кавказ для европейского путешественника представлялся диким непознанным краем. Кавказ для європейського мандрівника представлявся диким непізнаним краєм. К тому же провожатыми Дюма, судя по его рассказу, были люди восточные, с винной культурой не знакомые… До того же поводирів Дюма, судячи з його розповіді, були люди східні, з винною культурою не знайомі ...

Несколько слов вдогонку. Кілька слів навздогін. Шампур - все-таки не шомпол. Шампур - все-таки не шомпол. Можно, конечно, использовать любые подручные средства – оструганную ветку (сухую, чтобы мясо не горчило), круглую проволоку и так далее. Можна, звичайно, використовувати будь-які підручні засоби - оструганную гілку (суху, щоб м'ясо не гірчить), круглу дріт і так далі. Но мы-то с вами знаем, что шомпол должен быть плоским, чтобы жирное мясо на нем не проворачивалось, и закрученным у основания, чтобы фиксировать углы поворота. Але ми-то з вами знаємо, що шомпол повинен бути плоским, щоб жирне м'ясо на ньому не провертався, і закрученим у підстави, щоб фіксувати кути повороту. А изготавливается приличный шампур исключительно из нержавеющей стали. А виготовляється пристойний шампур виключно з нержавіючої сталі. (Так он эффектней смотрится). (Так він ефектніше виглядає).

Вообще, собираясь сообразить на свежем воздухе шашлычок, не помешает найти в рюкзаке место для шампуров. Взагалі, збираючись зосередитись на свіжому повітрі шашличок, не перешкодить знайти в рюкзаку місце для шампурів. Причем, длины они должны быть приличной. Причому, довжини вони повинні бути пристойної. Вряд ли на лесной поляне вам удастся соорудить удобный мангал. Навряд чи на лісовій галявині вам удасться спорудити зручний мангал. Пара камней, ствол рухнувшего дерева – вот и все возможности. Пара каменів, стовбур поваленого дерева - ось і всі можливості. Лучше вырезать четыре рогульки с перекладинами. Краще вирізати чотири рогульки з перекладинами. Идеальный лесной очаг Ідеальний лісовий вогнище ...

Индонезия на вертеле Індонезія на рожні

А что такое вертел? А що таке крутив? Всего лишь большой шампур. Усього лише великий шампур. Таскать за собой металлический прут, конечно, излишне. Тягати за собою металевий прут, звичайно, зайве. Деревянный вертел, при необходимости, можно изготовить на месте. Дерев'яний рожен, при необхідності, можна виготовити на місці. Или использовать те же шампуры. Або використовувати ті ж шампури. Достаточно проткнуть тушку сразу двумя шпажками – вот вам и вертел. Досить проткнути тушку відразу двома шпажках - ось вам і крутив.

От шампура вертел отличается тем, что на первом мясо готовится небольшими кусочками, а на вертеле – крупными кусками или целиком. Від шампура крутив відрізняється тим, що на першому м'ясо готується невеликими шматочками, а на рожні - великими шматками або цілком. Если на вашем ягдташе висит пара куличков, уточка или что-нибудь еще из мелкой дичи, попробуйте поджарить их на вертеле. Якщо на вашому Ягдташ висить пара куличках, качечка або що-небудь ще із дрібної дичини, спробуйте підсмажити їх на рожні. Ощипав и выпотрошив птицу, начините ее салом, иначе мясо высохнет. Ощіпав і випатрає птицю, начиніть її салом, інакше м'ясо висохне. Натрите солью и специями – ничего особенного, зубчик чеснока, травка-муравка, молотый перчик. Натріть сіллю і спеціями - нічого особливого, зубчик часнику, травичка-муравка, мелений перчик. Насадите на вертел. Насадити на рожен. И на прогоревшие угли… І на прогоріли вугілля ...

Можете воспользоваться экзотическим малайзийским рецептом. Можете скористатися екзотичним малайзійським рецептом. (А почему бы и нет?) Блюдо называется «зате», или мясо на вертеле. (А чому б і ні?) Блюдо називається «зате», або м'ясо на рожні. Двести граммов птицы (дичь или обычная курица) либо такое же количество кабанины (свинины) натереть смесью рубленого лука (половина луковицы), дольки чеснока, двух столовых ложек жареного арахиса и половины столовой ложки растительного масла . Двісті грамів птаха (дичина або звичайна курка) або таку ж кількість кабаніни (свинини) натерти сумішшю рубаного лука (половина цибулини), часточки часнику, двох столових ложок смаженого арахісу й половини столової ложки рослинної олії. Оставить на полчаса, затем поперчить и посолить. Залишити на півгодини, потім поперчити й посолити. Насадить на вертел и пожарить. Насадити на рожен і посмажити. Все. Все.

А вообще здорово, правда? А взагалі здорово, правда? Добавил немного орешков, и ты уже в далекой Индонезии. Додав трохи горішків, і ти вже в далекій Індонезії. А не добавил – и снова на родной Вологодчине… А не додав - і знову на рідній Вологодчіне ...

О решетке Про решітці

Речь, конечно, не о «дальней дороге» и скорых неприятностях, а об еще одной разновидности шампура. Мова, звичайно, не про «далеку дорогу» і швидких неприємності, а про ще одного різновиду шампура.

Если скрестить полдюжины шампуров, получится как раз эта самая решетка. Якщо схрестити півдюжини шампурів, вийде як раз ця сама сітка. Но ценители придумали множество хитрых конструкций, самая «улетная» из которых – две решетки, соединенные шарниром наподобие кухонной сковороды-вафельницы (получается нечто вроде ручного пресса). Але цінителі придумали безліч хитрих конструкцій, найбільш «ульотний» з яких - дві решітки, з'єднані шарніром на зразок кухонної сковороди-вафельниці (виходить щось начебто ручного преса).

Отличие от прочих способов приготовления мяса на углях – на решетке жарят обычно хорошо отбитое мясо, причем целой тушкой, если это птица. Відмінність від інших способів приготування м'яса на вугіллі - на решітці смажать звичайно добре відбите м'ясо, причому цілою тушкою, якщо це птах. Цыпленка табака помните? Курчати тютюну пам'ятаєте? Вот оно и есть. Ось воно і є.

На решетке мясо прожаривается лучше, полусырых участков не остается вовсе, а тушка покрывается аппетитной хрустящей корочкой. На гратах м'ясо прожарюється краще, напівсирі ділянок не залишається зовсім, а тушка покривається апетитною хрусткою скоринкою. Расписывать тут особо нечего, поэтому снова обратимся к рецепту блюда. Розписувати тут особливо нема чого, тому знову звернемося до рецепта блюда. Но на этот раз из рыбы - для разнообразия. Але цього разу з риби - для різноманітності.

Рыба может быть какой угодно, хотя рецепт изобретался специально для карпа (сильно вкусный на решетке, этот толстяк карпий). Риба може бути який завгодно, хоча рецепт винаходився спеціально для коропа (сильно смачний на гратах, цей товстун короп). Так вот, рыбью тушку натирают солью и перцем, начиняют кусочками сливочного масла и копченого сала. Так от, риб'ячу тушку натирають сіллю і перцем, начиняють шматочками вершкового масла й копченого сала. Не испортит картины и солидная добавка обжаренных до золотистого состояния колечек лука. Чи не зіпсує картини і солідна добавка обсмажених до золотистого стану колечок лука. Затем рыбу выкладывают на решетку и зажаривают с двух сторон. Потім рибу викладають на грати і зажарюють з двох сторін. Получается такая вкуснота, что невозможно передать! Виходить така смакота, що неможливо передати!

Всего лишь сковорода Усього лише сковорода

Чего, казалось бы, проще? Чого, здавалося б, простіше? Сковорода, она и есть сковорода. Сковорода, вона і є сковорода. Но многие ли из нас, любителей вкусного пикничка , берут на природу сковороду? Але чи багато хто з нас, аматорів смачного пикничке, беруть на природу сковороду? Думаю, совсем немногие. Думаю, зовсім небагато.

А зря. А даремно. Хотя и считается, что рыбалка – это уха, но я с этим не согласен. Хоча і вважається, що риболовля - це вуха, але я з цим не згоден. Рыбалка – это, конечно, уха. Риболовля - це, звичайно, юшка. Но плюс к ней зажаренный в сухариках окушок (карасик, плотвичка и так далее). Але плюс до неї смажений в сухариках окушок (карасик, плотвічка і так далі). Вот тогда это рыбалка. Отоді це риболовля.

Конечно, найти место в рюкзаке для приличной сковороды не всегда получается. Звичайно, знайти місце в рюкзаку для пристойної сковороди не завжди виходить. Ну и не беда. Ну і не біда. Подойдет неглубокий алюминиевый котелок (чугунный лучше – в нем не пригорает). Підійде неглибокий алюмінієвий казанок (чавунний краще - у ньому не пригорає). Лишь бы площадь дна была достаточной. Аби площа дна була достатньою.

К сковороде надо прихватить фляжку подсолнечного масла и пакетик молотых сухарей. До сковороді треба прихопити пляшку соняшникової олії і пакетик мелених сухарів. Сгодится и мука. Згодиться та борошно. Кстати, кукурузную муку не пробовали? До речі, кукурудзяне борошно не пробували? На «югах» рыбу жарят только в ней. На «югах» рибу смажать тільки в ній.

Некоторые рыбаки, как мне рассказывали, сковороде предпочитают противень. Деякі рибалки, як мені розповідали, сковороді воліють деко. Это понятно. Це зрозуміло. Если ты на машине или на лодке, то почему бы ни прихватить и противень? Якщо ти на машині чи на човні, то чому б не прихопити і деко? Тем более, если рыбалка предвидится в компании, и в котелке быстро не наготовишь… Тим більше, якщо риболовля передбачається в компанії, і в казанку швидко не наготувати ...

Что-то мы зациклились на рыбе. Что-то ми зациклилися на рибі. А есть же не только рыба, но, скажем, и раки. А є ж не тільки риба, але, скажімо, і раки.

Старина котелок Старина казанок

Был бы я поэтом, сложил бы моему закопченному со всех сторон котелку торжественную песнь. Був би я поетом, склав би мою закопчене з усіх боків казанка урочисту пісню. Чего только в нем ни варилось! Чого тільки в ньому ні варилося! Бывали и раки... Бували і раки ...

Рыбалка и промысел раков - вещи не очень совместные. Риболовля та промисел раків - речі не дуже сумісні. Но иногда попадаешь на бесклевье. Але іноді потрапляєш на бесклевье. А тут рядом опытный человек, не одну сотню раков выловивший. А тут поруч досвідчена людина, не одну сотню раків виловити. Да удобная рачешня. Так зручна рачешня. Да речка чистая, раковая. Та річка чиста, ракова. И – пошло-поехало… І - пішло-поїхало ...

Два рецепта. Два рецепта. Первый – как правильно варить раков. Перший - як правильно варити раків. Живых зверей (это принципиально, вкус уснувших раков вовсе не тот!) промывают в проточной воде. Живих звірів (це принципово, смак поснулих раків зовсім не той!) Промивають в проточній воді. Шинкуют одну морковь и одну луковицу. Шинкують одну моркву і одну цибулину. Туда же в котелок засыпают зелень петрушки, укроп, лавровый лист, соль – около столовой ложки. Туди ж в казанок засипають зелень петрушки, кріп, лавровий лист, сіль - близько столової ложки. Заливают литром кипятка (все – на десяток средних раков). Заливають літром окропу (усі - на десяток середніх раків). Варят 10 минут. Варять 10 хвилин. Если хочется необыкновенных впечатлений, половину количества воды можно заменить пивом. Якщо хочеться незвичайних вражень, половину кількості води можна замінити пивом. То есть, два-три стакана воды и половина литра пива. Тобто, дві-три склянки води і половина літра пива. Подают раков тоже к пиву. Подають раків теж до пива. (Этого, наверное, я мог бы и не говорить). (Цього, напевно, я міг би і не говорити).

Рецепт второй, происходящий из первого. Рецепт другий, що відбувається з першого. Рачий бульон ни в коем случае не выливать. Рачій бульйон ні в якому разі не виливати. Добавить в него картофелину или немного крупы. Додати до нього картоплину або трохи крупи. (Очень спорный момент, как и с ухой. Одни допускают в ней картошку , другие нет). (Дуже спірний момент, як і з юшкою. Одні припускають в ній картоплю, інші ні). А еще – перчику горошком, можно корень петрушки. А ще - перчику горошком, можна корінь петрушки. Разбавить немного горячей водой, если солоновато или слишком круто. Розбавити трохи гарячою водою, якщо солонкувато або дуже круто. В качестве мяса разделать пару-тройку рачьих шеек, чтобы в бульоне что-то такое плавало. В якості м'яса обробити пару-трійку рачьіх шийок, щоб у бульйоні щось таке плавало. (Но разделать аккуратно, не зацепив пищевод). (Але обробити акуратно, не зачепивши стравохід). Проварить до готовности картошки. Проварити до готовності картоплі. И подавать, как суп из раков. І подавати, як суп з раків.

Блюда простые, бесхитростные. Страви прості, нехитрі. Главное условие – наличие раков… Головна умова - наявність раків ...

А многие раков варят по варварски, толком не промыв, без специй. А багато раків варять по-варварськи, до ладу не промивши, без спецій. Вкуснейший бульон при этом попросту выливают. Дуже смачний бульйон при цьому просто виливають. И это большой, прямо-таки непростительный грех. І це великий, прямо-таки непростимий гріх.

Духовка в кармане Духовка в кишені

Нельзя не упомянуть и о самой компактной утвари, которая не требует места в рюкзаке рыбака и охотника, но о которой всегда почему-то забывают. Не можна не згадати і про саму компактної начиння, що не вимагає місця в рюкзаку рибалки і мисливця, але про яку завжди чомусь забувають. Это обычная пищевая фольга, продающаяся рулонами в хозяйственных магазинах. Це звичайна харчова фольга, що продається рулонами в господарських магазинах. Стоит попробовать лишь раз, чтобы понять, мясо и рыба без фольги – это ни рыба, ни мясо. Варто спробувати лише раз, щоб зрозуміти, м'ясо і риба без фольги - це ні риба, ні м'ясо.

Дело в том, что жареное, круто сдобренное специями мясо не всем, увы, полезно. Справа в тому, що смажене, круто присмачене спеціями м'ясо не всім, на жаль, корисно. Да и хочется иногда чего-нибудь нежного, на пару. Та й іноді хочеться чогось ніжного, на пару. А ждать до дома не хватает терпения . А чекати до будинку не вистачає терпіння. Вот тут и приходит на помощь фольга. Ось тут і приходить на допомогу фольга.

Инструмент этот универсален. Інструмент цей універсальний. Заверните в фольгу вымытые картофелины, и вы испечете их, не перемазавшись в золе. Загорніть у фольгу вимиті картоплини, і ви спече їх, не перемазаний у попелі. Рыба в фольге, прикопанная той же золой, получается варено-печеной. Риба у фользі, прикопана тієї ж золою, виходить варено-печеної. Мясо, если добавить немного сала или сливочного масла, не пересыхает. М'ясо, якщо додати трохи сала або вершкового масла, не пересихає.

В фольге можно готовить достаточно крупные куски и даже целые тушки птицы (если размер фольги позволяет). У фользі можна готувати досить великі шматки і навіть цілі тушки птиці (якщо розмір фольги дозволяє). Вот несколько замечательных, на мой взгляд, и вполне «лесных» рецептов. Ось кілька чудових, на мій погляд, і цілком «лісових» рецептів.

Кусок жирной свинины (кабанины) промыть, натереть чесноком, солью, перцем. Шматок жирної свинини (кабаніни) промити, натерти часником, сіллю, перцем. Завернуть в фольгу и прикопать в прогоревший костер. Загорнути у фольгу і прикопати в прогорілий багаття. В процессе жарки (а он бывает достаточно продолжительным), ворошить угли, подгребая жар – чтобы равномерно пропекалось. У процесі смаження (а він буває досить тривалим), ворушити вугілля, підгрібаючи жар - щоб рівномірно пропікається. Разворачивать фольгу надо осторожно, мясо будет просто истекать соком . Розгортати фольгу треба обережно, м'ясо буде просто минати соком.

А вот еще. А ось ще. Жирную рыбку (в фольге все должно быть жирное) нафаршировать рубленой петрушкой с чесноком, солью и молотым перцем. Жирну рибку (у фользі все має бути жирне) нафарширувати рубаною петрушкою з часником, сіллю і меленим перцем. Завернуть в фольгу. Загорнути у фольгу. Запекать в углях минут пятнадцать-двадцать. Запікати в вугіллі хвилин п'ятнадцять-двадцять.

Или такой рецепт. Або такий рецепт. Специально для тех, кто обделен страстью к рыбалке или охоте, а закусить на свежем воздухе все равно хочется. Спеціально для тих, хто обділений пристрастю до риболовлі чи полюванні, а закусити на свіжому повітрі все одно хочеться. Разрезанные пополам куриные окорочка (в каком угодно порядке – лишь бы быстрей и лучше пропекались) натереть солью, чесноком, перцем. Розрізані навпіл курячі стегенця (в якому завгодно порядку - лише б швидше і краще пропікалися) натерти сіллю, часником, перцем. Завернуть (внимание!) в смородиновый лист. Загорнути (увага!) В смородиновий лист. Затем, плотно, без зазоров, в фольгу. Потім, щільно, без зазорів, у фольгу. И запекать в углях. І запікати в вугіллі. Время готовности – те же 15-20 минут. Час готовності - ті ж 15-20 хвилин. Кулинарный шок гарантирую… Кулінарний шок гарантую ...

Если некуда девать вино Якщо нікуди дівати вино

Пара необязательных, но дружеских советов . Пара необов'язкових, але дружніх порад.

Походные скляночки для специй надо надписать. Походу пляшечки для спецій треба надписати. Каково будет обнаружить, что ушицу ты не посолил, а вовсе наоборот? Яке буде виявити, що юшку ти не посолив, а зовсім навпаки? (Хотя, может кто-то и любит вот так, с сахаром). (Хоча, може хтось і любить ось так, з цукром).

Вилку и ложку следует дополнить длинной ручкой. Вилку і ложку слід доповнити довгою ручкою. Щепку к ней привязать, что ли. Тріску до неї прив'язати, чи що. Иначе, не проверишь мясо на готовность. Інакше, не перевіриш м'ясо на готовність. Да и у котелка с ухой окажешься последним… Та й у казанка з юшкою опинишся останнім ...

А вот и рецепт, специально для удлиненной вилки. А ось і рецепт, спеціально для подовженою вилки. Это швейцарское блюдо фондю, не особенно охотничье-рыбацкое, но очень забавное. Це швейцарське блюдо фондю, не особливо мисливсько-рибальське, але дуже веселе.

Наполнить котелок наполовину: а) разбавленным белым вином (один к одному с обычной родниковой водой) либо светлым виноградным соком, б) растительным маслом. Наповнити казанок наполовину: а) розведеним білим вином (один до одного зі звичайною джерельною водою) або світлим виноградним соком, б) рослинним маслом. Довести до кипения, но сильно не кипятить. Довести до кипіння, але сильно не кип'ятити. Добавить в вино любой твердый сыр, натертый или порезанный полосками. Додати у вино будь-який твердий сир, натертий або порізаний смужками. Сыру должно быть много – до половины объема жидкости. Сиру повинно бути багато - до половини об'єму рідини. В растительное масло не добавлять ничего. У рослинна олія не додавати нічого.

На вилку с длинной ручкой насадить кусочек белого хлеба, обмакнуть в кипящую смесь сыра и вина. На вилку з довгою ручкою насадити шматочок білого хліба, вмочити в киплячу суміш сиру та вина. Есть, не давая сыру застыть. Є, не даючи сиру застигнути.

В случае с маслом на вилку насаживают маленькие кусочки замаринованного, как для шашлыка, мяса. У випадку з маслом на вилку насаджують маленькі шматочки замаринованого, як для шашлику, м'яса. В кипящем масле мясо поджаривается за минуту. У киплячому маслі м'ясо підсмажується за хвилину. Отдельно подать свежую зелень. Окремо подати свіжу зелень.

И последнее. І останнє. Запомните главное правило любого странствующего гурмана. Запам'ятайте головне правило будь-якого мандрівного гурмана. Запишите и никогда от него не отступайте. Запишіть і ніколи від нього не відступайте. «Если есть хоть малейшая возможность побаловать себя чем-нибудь вкусненьким, сделай это незамедлительно!» «Якщо є хоч найменша можливість побалувати себе чимось смачненьким, зроби це негайно!»
Автор: Николай Надеждин Автор: Микола Надеждін


Пожалуйста, оцените эту статью. Будь ласка, оцініть цю статтю. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Ваша думка дуже важлива для нас (1 - дуже погано, 5 - відмінно)
<< Предыдущая статья <<Попередня стаття Рубрика Мужчинам на заметку Рубрика Чоловікам на замітку Следующая статья >> Наступна стаття>>

Свежие статьи в рубрике «Мужчинам на заметку»: Любовь с элементами мужской логики , Лесная кулинария. Нові статті у рубриці «Чоловікам на замітку»: Любов з елементами чоловічої логіки, Лісова кулінарія. Часть 5. Частина 5. Добрый малый – бутерброд , Лесная кулинария. Добрий малий - бутерброд, Лісова кулінарія. Часть 4. Частина 4. Едок едока видит издалека.... , Лесная кулинария. Едок їдця бачить здалеку ...., Лісова кулінарія. Часть 3. Частина 3. Грибки-грибочки , Лесная кулинария. Грибки-грибочки, Лісова кулінарія. Часть1. Частина 1. Внимание – дичь! , О нас… О женщинах… , Золушка в брюках , Внеплановый праздник для любимой , Умение заниматься любовью. Увага - дичина!, Про нас ... Про жінок ..., Золушка в штанах, Позаплановий свято для коханої, Уміння займатися любов'ю. Часть 3. Частина 3. Руководство для мужчин. Керівництво для чоловіків. Хороший любовник , Как научить мужчину готовить? Гарний коханець, Як навчити чоловіка готувати?