News |
Articles |
Recipes |
Dream book |
Daily Horoscope |
Magazines |
Galleries |
Books
|
Needlework | |
|
Чай по-казахски Herbata w kazachskiНа 4 порции: чай черный байховый - 6 г, молоко или сливки - полстакана. Na 4 porcje: czarna herbata Lapsany - 6 g, mleka lub śmietany - pół szklanki.чай черный байховый - 6 г herbata czarna Lapsany - 6 g молоко или сливки - полстакана mleka lub śmietany - pół filiżanki Перед заваркой фарфоровый чайник согреть, ополаскивая кипятком, затем положить в него чай, залить крутым кипятком (примерно на 1/3 объема чайника) и оставить на 5-7 минут для настаивания. Przed czajniczek porcelanowy napar do ogrzania przez spłukiwania z wrzącą wodą, a następnie umieścić go w swoim herbatę, zalać wrzącą wodą (ok. 1 / 3 z czajniczek) i pozostawić na 5-7 minut do remisu. Затем добавить кипяток. Następnie dodać wrzącej wody. Перед подачей на стол в пиалу налить кипяченое молоко или сливки, затем заварку и кипяток. Przed podaniem na talerzu polać gotowane mleko lub śmietanę, następnie liście herbaty i wrzącą wodą. Отдельно подавать сахар-рафинад, восточные сладости (нават), сухие фрукты, изделия из сдобного теста - баурсаки, хворост, лепешки. Oddzielnie złożyć rafinowany cukier, słodycze (Nadab), suszone owoce, produkty z ciasta, herbatniki - baursaks, chrust, tortilli. Добавил: Грозова Евгения Dodano: Hrozów Eugene
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
© 2004-2024 Journal of the modern woman Pani.kiev.ua , reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail. Editor project For general and administrative questions, please contact |