News |
Articles |
Recipes |
Dream book |
Daily Horoscope |
Magazines |
Galleries |
Books
|
Needlework | |
|
Щи летние Latem SchiНа 500 г мяса — 500 г шпината, 200 г щавеля, по 1 шт. 500 g mięsa - 500 g szpinaku, 200 g szczawiu, 1 szt. кореньев, 1 головку лука, 1 ст. korzeni, 1 cebula, 1 łyżka. ложку муки и 2 ст. łyżkę mąki i 2 łyżki. ложки масла. łyżki masła.На 500 г мяса — 500 г шпината, 200 г щавеля, по 1 шт. 500 g mięsa - 500 g szpinaku, 200 g szczawiu, 1 szt. кореньев, 1 головку лука, 1 ст. korzeni, 1 cebula, 1 łyżka. ложку муки и 2 ст. łyżkę mąki i 2 łyżki. ложки масла. łyżki masła. Сварить мясной бульон . Ugotować rosół. Шпинат или крапиву перебрать, хорошо промыть, сварить в кипящей воде до мягкости, откинуть и протереть сквозь сито. Szpinak lub pokrzyw do sortowania, mycia dobrze gotować we wrzącej wodzie do miękkości, usunąć i trzeć przez sito. Щавель перебрать и промыть, крупные листики разрезать. Szczaw przejść i umyć, duże liście są cięte. Коренья и лук нарезать мелкими кубиками и слегка поджарить на масле, посыпав в конце жаренья мукой. Korzeń i cebulę w małą kostkę i lekko podsmażyć na maśle, pokropił na końcu mąkę. За¬тем положить в кастрюлю протертый шпинат, обжаренные коренья, перемешать, развести горячим мясным бульо¬ном, добавить лавровый лист, перец и варить 15—20 минут. ¬ W przypadku wprowadzenia w garnku szpinak napiętych, prażone korzenie, wymieszać, rozcieńczyć gorącą Bulo mięsa ¬ nom, dodać liść laurowy, pieprz, i gotować 15-20 minut. За 5—10 минут до окончания варки положить в кастрюлю листики щавеля и соль. Na 5-10 minut przed końcem gotowania do stworzenia puli na szczaw liście i sól. К зеленым щам рекомендуется по¬давать сметану и сваренное вкрутую яйцо. Zielone scham zalecany do ¬ dać śmietany i twardo jaj. Добавил: Грозова Евгения Dodano: Hrozów Eugene
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
© 2004-2024 Journal of the modern woman Pani.kiev.ua , reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail. Editor project For general and administrative questions, please contact |