Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
Новости | Статьи | Рецепты | Сонник | Гороскоп | Журналы | Фотогалереи | Книги | Рукоделие Задай вопрос специалисту | Аэробика и фитнес | Диеты и похудение |    

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

Почитай!
Мода
Красота&Стиль
Парфюмерия и косметика
Карьера
Здоровье
Беременность, роды, воспитание детей
Йога
Психология
Истории из жизни
Интим
Мой дом и интерьер
Авто на шпильках
Мужчинам на заметку
Отдых
Куклы
В мире цветов
Дача, сад, огород
Праздники. История, традиции, поздравления
Чудеса своими руками
Магия, гадания, непознанное
В стране сновидений
Гороскоп
Астрологический прогноз на неделю
Литературная гостиная
Притчи и сказки
Колонка кинокритика
Разделы
Новости (архив)
В стране и мире
Кулинарный эксклюзив
Сонник
Рукоделие
Консультации
Аэробика и фитнес
Диеты и похудение
Женские журналы
Фотогалереи
Наши опросы





 





Кращі рецепти пісної кухні Библиотека : Праздники. Бібліотека: Свята. История, традиции, поздравления Історія, традиції, привітання

Лучшие рецепты постной кухни Кращі рецепти пісної кухні

Число людей, соблюдающих пост, растет с каждым годом. Число людей, що дотримують пост, росте з кожним роком. Но далеко не все знают, что существует масса интересных постных блюд, которые помогут сделать разнообразной каждую трапезу. Але далеко не всі знають, що існує маса цікавих пісних страв, які допоможуть зробити різноманітної кожну трапезу.

RORER advertising network
Грибная икра Грибна ікра

Грибы соленые - 70 г, сушеные - 20 г, масло растительное - 15 г, лук репчатый - 10 г, лук зеленый - 20 г, уксус 3-процентный - 5 г, чеснок, соль и перец по вкусу. Гриби солоні - 70 г, сушені - 20 г, олія - 15 г, цибуля ріпчаста - 10 г, цибуля зелена - 20 г, оцет 3-відсотковий - 5 г, часник, сіль і перець за смаком.

Эту икру готовят из сушеных или соленых грибов, а также из их смеси. Цю ікру готують із сушених або солоних грибів, а також з їх суміші.

Вымойте и сварите до готовности сушеные грибы, охладите, мелко нарубите или пропустите через мясорубку. Вимийте і зваріть до готовності сушені гриби, охолодіть, дрібно нарубаєте чи пропустіть через м'ясорубку.
Соленые грибы надо промыть в холодной воде и также нарубить. Солоні гриби треба промити у холодній воді і також нарубати.

Мелко рубленный репчатый лук поджарьте на растительном масле, добавьте грибы и тушите 10-15 минут. Дрібно рубаний ріпчаста цибуля підсмажте на рослинній олії, додати гриби і тушкуйте 10-15 хвилин.
За три минуты до окончания тушения добавьте толченый чеснок, уксус, перец, соль. За три хвилини до закінчення гасіння додайте товчений часник, оцет, перець, сіль.

Готовую икру выложите на тарелку горкой и посыпьте зеленым луком. Готову ікру викладіть на тарілку гіркою і посипте зеленою цибулею.

Редька с маслом Редька з маслом

Редька - 100 г, лук репчатый - 20 г, масло растительное - 5 г, соль, сахар, уксус, зелень по вкусу. Редька - 100 г, цибуля ріпчаста - 20 г, олія - 5 г, сіль, цукор, оцет, зелень за смаком.

Натрите на мелкой терке вымытую и очищенную редьку. Натріть на дрібній тертці вимиту і очищену редьку. Добавьте соль, сахар, мелко нарезанный репчатый лук, растительное масло, уксус. Додайте сіль, цукор, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, рослинна олія, оцет. Все хорошо размешайте, дайте несколько минут постоять. Все добре розмішайте, дайте кілька хвилин постояти. Затем положите в салатник горкой, украсьте нарубленной зеленью. Потім покладіть у салатник гіркою, прикрасьте нарубаною зеленню.

Икра из соленых огурцов Ікра із солоних огірків

Огурцы соленые - 1 кг, лук репчатый - 200 г, томат-пюре - 50 г, масло растительное - 40 г, соль и перец по вкусу. Огірки солені - 1 кг, цибуля ріпчаста - 200 г, томат-пюре - 50 г, олія - 40 г, сіль і перець за смаком.

Мелко изрубите соленые огурцы, из полученной массы отожмите сок. Дрібно порубати солоні огірки, з отриманої маси відіжміть сік.

Поджарьте на растительном масле мелко нарезанный репчатый лук, добавьте измельченные огурцы и продолжайте жарить на слабом огне в течение получаса, затем положите томат-пюре и все вместе жарьте еще 15-20 минут. Підсмажте на рослинній олії дрібно нарізану ріпчасту цибулю, додайте подрібнені огірки і продовжуйте смажити на слабкому вогні протягом півгодини, потім покладіть томат-пюре і всі разом смажте ще 15-20 хвилин. За минуту до готовности заправьте икру молотым перцем. За хвилину до готовності заправте ікру меленим перцем.

Таким же образом можно приготовить икру из соленых помидоров. Таким же чином можна приготувати ікру з солоних помідорів.

Постный гороховый суп Пісний гороховий суп

Горох - 50 г, картофель - 100 г, лук репчатый - 20 г, вода - 300 г, масло для обжарки лука - 10 г, зелень петрушки, соль, перец по вкусу. Горох - 50 г, картопля - 100 г, цибуля ріпчаста - 20 г, вода - 300 г, олія для обсмажування цибулі - 10 г, зелень петрушки, сіль, перець за смаком.

С вечера залейте горох холодной водой и оставьте для набухания. З вечора горох залийте холодною водою і залишіть для набухання. C вечера же приготовьте лапшу. C вечора ж приготуйте локшину.

Для лапши полстакана муки смешайте с тремя ложками растительного масла, добавьте ложку холодной воды, посолите и оставьте тесто на час для набухания. Для локшини півсклянки борошна змішайте з трьома ложками рослинного масла, додайте ложку холодної води, посоліть і залиште тісто на годину для набухання. Тонко раскатанное и подсушенное тесто нарежьте полосками и подсушите в духовке. Тонко розкатане і підсушене тісто наріжте смужками і підсушіть в духовці.

Сварите набухший горох, не сливая воду, до полуготовности, добавьте поджаренный репчатый лук, картофель, нарезанный кубиками, лапшу, перец, соль и варите, пока картофель и лапша не будут готовы. Зваріть набряклий горох, не зливаючи воду, до напівготовності, додайте підсмажений ріпчасту цибулю, картоплю, нарізану кубиками, локшину, перець, сіль і варіть, поки картопля і локшина не будуть готові.

Русская постная похлебка Русская пісна юшка

Картофель, капуста - по 100 г, лук - 20 г, морковь - 20 г, крупа перловая - 20 г, укроп, соль по вкусу. Картопля, капуста - по 100 г, цибуля - 20 г, морква - 20 г, крупа перлова - 20 г, кріп, сіль за смаком.

Сварите перловую крупу, в бульон добавьте свежую капусту, нарезанную мелкими квадратиками, картофель и коренья, нарезанные кубиками, и варите до готовности. Зваріть перлову крупу, в бульйон додайте свіжу капусту, нарізану дрібними квадратиками, картопля і коріння, нарізані кубиками, і варите до готовності. Можно добавить свежие помидоры, нарезанные ломтиками, которые закладывают одновременно с картофелем. Можна додати свіжі помідори, нарізані скибочками, які закладають одночасно з картоплею.

При подаче посыпать петрушкой или укропом. При подачі посипати петрушкою або кропом.

Рассольник Розсольник

200 г свежей капусты, 3-4 средние картофелины, 1 морковь, 2-3 корня петрушки, 1 корень сельдерея, 1 луковица, 2 огурца средних размеров, 2 столовые ложки масла, полстакана огуречного рассола, 2 л воды, соль, перец, лавровый лист по вкусу. 200 г свіжої капусти, 3-4 середні картоплини, 1 морква, 2-3 кореня петрушки, 1 корінь селери, 1 цибулина, 2 огірки середніх розмірів, 2 столові ложки масла, півсклянки огіркового розсолу, 2 л води, сіль, перець, лавровий лист до смаку.

Нашинкуйте в виде соломки очищенные и промытые петрушку, сельдерей, лук репчатый, все вместе пожарьте в масле. Нашаткуйте у вигляді соломки очищені і промиті петрушку, селеру, цибуля ріпчаста, всі разом посмажте в маслі.

Срежьте с соленых огурцов кожицу и сварите ее отдельно в двух литрах воды. Зріжте з солоних огірків шкірочку і зваріть її окремо у двох літрах води. Это - бульон для рассольника. Це - бульйон для розсольнику.

Очищенные огурцы разрежьте вдоль на четыре части, удалите семена , мякоть огурцов мелко нарежьте кусочками. Очищені огірки розрізати уздовж на чотири частини, видаліть насіння, м'якоть огірків дрібно наріжте шматочками.

В маленькой кастрюле припустите огурцы. У маленькій каструлі РТЙРХУФЙФЕ огірки. Для этого положите в кастрюлю огурцы, влейте полстакана бульона, варите на слабом огне до полного размягчения огурцов. Для цього покладіть в каструлю огірки, влийте півсклянки бульйону, варіть на слабкому вогні до повного розм'якшення огірків.

Нарежьте картофель брусочками, нашинкуйте свежую капусту. Наріжте картопля брусочками, нашаткуйте свіжу капусту.

В кипящем бульоне сварите картофель, затем добавьте капусту. У киплячому бульйоні зваріть картоплю, потім додайте капусту. Когда капуста и картофель будут готовы - добавьте пассерованные овощи и припущенные огурцы. Коли капуста та картопля будуть готові - додайте пасеровані овочі і припущені огірки.

За 5 минут до окончания варки рассольник надо посолить, добавить перец, лавровый лист и другие специи по вкусу. За 5 хвилин до закінчення варіння розсольник треба посолити, додати перець, лавровий лист та інші спеції до смаку. За минуту до готовности в рассольник вливают огуречный рассол. За хвилину до готовності в розсольник вливають огірковий розсіл.

Рассольник можно готовить со свежими или сушеными грибами, с крупой (пшеничной, перловой, овсяной). Розсольник можна готувати зі свіжими або сушеними грибами, з крупою (пшеничного, перлової, вівсяної). В этом случае к указанному рецепту надо добавить эти продукты. У цьому випадку до зазначеного рецептом треба додати ці продукти.

Праздничная солянка (в рыбные дни) Святкова солянка (в рибні дні)

100 г свежей семги, 100 г свежего судака, 100 г свежей (или соленой) осетрины, маленькая банка оливок, две чайные ложки томата-пюре, 3 белых маринованных гриба, 2 соленых огурца, луковица, 2 столовые ложки растительного масла, столовая ложка муки, четверть лимона, десяток маслин, половина стакана огуречного рассола, столовая ложка каперсов, черный перец горошком, лавровый лист, соль по вкусу, пучок укропа или петрушки, 2 кружка лимона. 100 г свіжої сьомги, 100 г свіжого судака, 100 г свіжої (або солоної) осетрини, маленька банка оливок, дві чайні ложки томату-пюре, 3 маринованих білих гриба, 2 солоних огірки, цибулина, 2 столові ложки рослинної олії, столова ложка борошна , чверть лимона, десяток маслин, половина склянки огіркового розсолу, столова ложка каперсів, чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком, пучок кропу або петрушки, 2 гуртка лимона.

Приготовьте литр очень крепкого бульона из любой рыбы. Приготуйте літр дуже міцного бульйону з будь-якої риби. Мелко нарубленный лук обжарьте в кастрюле на масле. Дрібно нарізану цибулю обсмажити в каструлі на олії.

Осторожно посыпьте лук мукой, перемешайте, прожарьте, пока мука не станет золотистого цвета. Обережно посипте цибулю борошном, перемішайте, прожарьте, поки борошно не стане золотистого кольору. Затем влейте в кастрюлю рыбный бульон и огуречный рассол , хорошенько перемешайте и доведите до кипения. Потім влийте в каструлю рибний бульйон і огірковий розсіл, гарненько перемішайте і доведіть до кипіння.

Нашинкуйте грибы, каперсы, из оливок удалите косточки, добавьте все это в бульон, доведите до кипения. Нашаткуйте гриби, каперси, з оливок видаліть кісточки, додайте все це в бульйон, доведіть до кипіння.

Рыбу разрежьте на куски, ошпарьте кипятком, припустите на сковороде с маслом, томатом-пюре и огурцами, с которых снята кожура. Рибу розрізати на шматки, ошпарьте окропом, РТЙРХУФЙФЕ на сковороді з маслом, томатом-пюре й огірками, з яких знята шкірка.

Добавьте рыбу и огурцы в кастрюлю и варите солянку на слабом огне до готовности рыбы. Додайте рибу й огірки в каструлю і варіть солянку на слабкому вогні до готовності риби. За три минуты до готовности добавьте лавровый лист, специи. За три хвилини до готовності додайте лавровий лист, спеції.

Правильно приготовленная солянка имеет светлый, слегка красноватый бульон, острый вкус, запах рыбы и пряностей. Правильно приготовлена солянка має світлий, злегка червонуватий бульйон, гострий смак, запах риби і прянощів.
При подаче на стол в тарелки положите по куску каждого вида рыбы, залейте бульоном, добавьте по кружку лимона, зелень укропа или петрушки, маслины. При подачі на стіл в тарілки покладіть по шматку кожного виду риби, залийте бульйоном, додайте за кухоль лимона, зелень кропу або петрушки, маслини.
К солянке можно подать расстегаи с рыбой. До солянці можна подати розтягаї з рибою.

Кислые суточные грибные щи Кислі добові грибні щи

Капуста квашеная - 200 г, грибы сушеные - 20 г, морковь - 20 г, томат-пюре - 20 г, мука - 10 г, масло - 20 г, лавровый лист, перец, зелень, соль по вкусу. Капуста квашена - 200 г, гриби сушені - 20 г, морква - 20 г, томат-пюре - 20 г, борошно - 10 г, олія - 20 г, лавровий лист, перець, зелень, сіль за смаком.

Сварите сухие грибы и коренья. Зваріть сухі гриби і коріння. Вынутые из бульона грибы мелко изрубите. Вийняти з бульйону гриби дрібно порубати. Грибы и бульон понадобятся для приготовления щей. Гриби і бульйон знадобляться для приготування щей.

Потушите на маленьком огне в течение полутора-двух часов отжатую шинкованную квашеную капусту со стаканом воды и двумя столовыми ложками томатной пасты. Потушкуйте на маленькому вогні протягом півтора-двох годин віджату шинковану квашену капусту зі склянкою води і двома столовими ложками томатної пасти. Капуста должна быть очень мягкой. Капуста має бути надзвичайно м'якою.

За 10 - 15 минут до окончания тушения капусты добавьте в нее обжаренные на масле коренья и лук, а минут за пять до готовности - поджаренную муку. За 10 - 15 хвилин до закінчення гасіння капусти додайте в неї обсмажені на олії коріння і цибулю, а за п'ять хвилин до готовності - підсмажене борошно.

Уложите капусту в кастрюлю, добавьте нарубленные грибы, бульон и варите минут сорок до готовности. Укладіть капусту в каструлю, додайте нарубані гриби, бульйон і варіть сорок хвилин до готовності. Солить щи из квашеной капусты нельзя. Солити щі з квашеної капусти не можна. Этим можно испортить блюдо. Цим можна зіпсувати страву. Щи тем вкуснее, чем дольше варятся. Щи тим смачніша, чим довше варяться. Раньше такие щи ставили на сутки в горячую печь, а на ночь выставляли на мороз . Раніше такі щи ставили на добу в гарячу піч, а на ніч виставляли на мороз.

В готовые щи добавьте две дольки чеснока, растертые с солью. У готові щи додайте два зубчики часнику, розтерті з сіллю.
К щам можно подать кулебяку с жареной гречневой кашей. До щам можна подати кулеб'яку зі смаженою гречаною кашею.
Можно добавить в щи картофель или крупу. Можна додати в щи картоплю або крупу. Для этого три картофелины нарежьте кубиками, отдельно распарьте до полуготовности две столовые ложки перловой или пшенной крупы. Для цього три картоплини наріжте кубиками, окремо розпарте до напівготовності дві столові ложки перлової або пшоняної крупи. Картофель и крупу надо класть в кипящий грибной бульон на двадцать минут раньше, чем тушеную капусту. Картопля та крупу треба класти в киплячий грибний бульйон на двадцять хвилин раніше, ніж тушковану капусту.

Грибной суп с гречневой крупой Грибний суп з гречаною крупою

Картофель - 100 г, гречневая крупа- 30 г, грибы - 10 г, лук репчатый - 20 г, масло - 15 г, зелень петрушки, соль, перец по вкусу. Картопля - 100 г, гречана крупа-30 г, гриби - 10 г, цибуля ріпчаста - 20 г, олія - 15 г, зелень петрушки, сіль, перець за смаком.

Отварите нарезанный кубиками картофель, добавьте гречневую крупу, замоченные сушеные грибы, поджаренный репчатый лук, соль. Відваріть нарізану кубиками картоплю, додайте гречану крупу, замочені сушені гриби, підсмажений ріпчасту цибулю, сіль. Варите до готовности. Варіть до готовності.

Готовый суп посыпьте зеленью. Готовий суп посипте зеленню.

Тюря постная из кислой капусты Тюря пісна з кислої капусти

Капуста квашеная - 30 г, хлеб - 10 г, репчатый лук - 20 г, квас - 150 г, масло растительное, перец, соль по вкусу. Капуста квашена - 30 г, хліб - 10 г, ріпчаста цибуля - 20 г, квас - 150 г, олія рослинна, перець, сіль за смаком.

Нарезанную квашеную капусту смешайте с натертой на терке луковицей. Нарізану квашену капусту змішайте з натертою на тертці цибулиною. Добавьте черствый хлеб, также натертый на терке. Додайте черствий хліб, також натертий на тертці. Хорошо размешайте, полейте маслом, разведите квасом до нужной вам густоты. Добре розмішайте, полийте олією, розведіть квасом до потрібної вам густоти. В готовое блюдо надо добавить перец и посолить. В готову страву треба додати перець і посолити.

Расстегаи Розтягаї

400 г муки, 3 столовые ложки масла, 25-30 г дрожжей, 300 г щуки, 300 г семги, 2-3 щепотки черного молотого перца, 1 столовая ложка толченых сухарей, соль по вкусу. 400 г борошна, 3 столові ложки олії, 25-30 г дріжджів, 300 г щуки, 300 г сьомги, 2-3 пучки чорного меленого перцю, 1 столова ложка товчених сухарів, сіль за смаком.

Замесите постное тесто, дайте ему два раза подняться. Замісити пісне тісто, дайте йому два рази піднятися. Поднявшееся вторично тесто раскатайте в тонкий лист и стаканом или чашкой вырежьте из него кружки. Що піднялося вдруге тісто ТБУЛБФБКФЕ в тонкий лист і склянкою або чашкою виріжте з нього гуртки.

На каждый кружок положите фарш из щуки, а на него - тоненький кусочек семги. На кожен гурток покладіть фарш з щуки, а на нього - тоненький шматочок сьомги. Можно использовать фарш из морского окуня, трески, сома (кроме морского), судака, сазана. Можна використати фарш з морського окуня, тріски, сома (крім морського), судака, коропа.
Концы пирожков защипните так, чтобы середина осталась открытой. Кінці пиріжків защіпніте так, щоб середина залишилася відкритою.

Расстегаи уложите на смазанный маслом противень и дайте им подойти 15 минут. Розтягаї покладіть на змащений олією лист і дайте їм підійти 15 хвилин.
Каждый расстегай смажьте крепким сладким чаем и обсыпьте сухарями. Кожен розтягаями змастіть міцним солодким чаєм і обсипте сухарями.
Выпекать расстегаи следует в хорошо разогретой духовке. Випікати розтягаї слід в добре розігрітій духовці.

Отверстие в верхней части расстегая оставляют для того, чтобы во время обеда в него можно было залить рыбный бульон. Отвір у верхній частині расстегая залишають для того, щоб під час обіду в нього можна було залити рибний бульйон.

Расстегаи подают к ухе или рыбному супу. Розтягаї подають до вусі або рибному супу.

Расстегаи с грибами и рисом Розтягаї з грибами і рисом

В те дни, когда рыба не благословляется, можно приготовить расстегаи с грибами и рисом. У ті дні, коли риба не благословляється, можна приготувати розтягаї з грибами та рисом.

Для фарша потребуются 200 г сушеных грибов, 1 головка репчатого лука, 2-3 столовые ложки масла, 100 г риса, соль, перец черный молотый. Для фаршу будуть потрібні 200 г сушених грибів, 1 головка ріпчастої цибулі, 2-3 столові ложки олії, 100 г рису, сіль, перець чорний мелений.

Отваренные грибы пропустите через мясорубку или порубите. Відварені гриби пропустіть через м'ясорубку або порубати. Мелко нарезанный репчатый лук обжарьте вместе с грибами в течение 7 минут. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю обсмажити разом з грибами протягом 7 хвилин. Жареные грибы с луком охладите, смешайте с отваренным рассыпчатым рисом, посолите, посыпьте перцем. Смажені гриби з цибулею ПИМБДЙФЕ, змішайте з відвареним розсипчастим рисом, посоліть, посипте перцем.

Рыбник Рибнік

500 г рыбного филе, 1 луковица, 2- 3 картофелины, 2-3 столовые ложки масла, соль, перец по вкусу. 500 г рибного філе, 1 цибулина, 2 - 3 картоплини, 2-3 столові ложки олії, сіль, перець за смаком.

Сделайте постное тесто, раскатайте его на две лепешки. Зробіть пісне тісто, ТБУЛБФБКФЕ його на два коржі.
Лепешка, которая будет использована для нижнего слоя пирога, должна быть несколько тоньше верхней. Коржик, яка буде використана для нижнього шару пирога, повинна бути трохи тонше верхній.

Уложите раскатанную лепешку на смазанную маслом форму, на лепешку уложите слой тонко нарезанного сырого картофеля, обсыпанные солью и перцем, крупные куски рыбного филе, сверху - тонко нарезанный сырой лук. Укладіть розкатане корж на змащену маслом форму, на коржа покладіть шар тонко нарізаної сирої картоплі, засипані сіллю і перцем, великі шматки рибного філе, зверху - тонко нарізану цибулю сирої.

Все полейте маслом и накройте второй лепешкой. Всі полийте маслом і накрийте другим коржем. Края лепешек соедините и подогните книзу. Краї коржів з'єднайте і підігніть донизу.

Поставьте готовый рыбник в теплое место на двадцать минут. Поставте готовий рибник в тепле місце на двадцять хвилин. Перед тем как поставить рыбник в духовку, проколите его сверху в нескольких местах. Перед тим як поставити рибник в духовку, проколіть його зверху в декількох місцях. Выпекайте в духовке, разогретой до 200-220 С. Випікати в духовці, розігрітій до 200-220 С.

Картофельные котлеты с черносливом Картопляні котлети з чорносливом

Сделайте пюре из 400 граммов отварного картофеля , посолите, добавьте полстакана растительного масла, полстакана теплой воды и столько муки , чтобы получилось некрутое тесто. Зробіть пюре з 400 грамів відвареного картоплі, посоліть, додайте півсклянки рослинної олії, півсклянки теплої води і стільки борошна, щоб вийшло некруто тісто.

Дайте постоять тесту минут двадцать, чтобы мука разбухла. Дайте постояти тесту хвилин двадцять, щоб борошно розбухла. В это время приготовьте чернослив - очистите его от косточек, залейте кипятком. У цей час приготуйте чорнослив - очистіть його від кісточок, залийте окропом.

Раскатайте тесто, нарежьте стаканом кружки, в середину каждого положите чернослив, сформируйте котлеты, защемив тесто в виде пирожков, обваляйте каждую котлету в панировочных сухарях и жарьте на сковороде в большом количестве растительного масла. Розкотіть тісто, наріжте склянкою гуртки, в середину кожного покладіть чорнослив, сформуйте котлети, защемивши тісто у вигляді пиріжків, обваляйте кожну котлету в панірувальних сухарях і смажте на сковороді у великій кількості рослинного масла.

Рассыпчатая гречневая каша Розсипчаста гречана каша

Стакан гречневой крупы прожарьте на сковороде до тех пор, пока она не подрумянится. Стакан гречаної крупи прожарьте на сковороді до тих пір, поки вона не підрум'яниться.

Налейте в кастрюлю (лучше использовать казанок с выпуклым дном) с плотной крышкой ровно два стакана воды, добавьте соль и поставьте на огонь. Налийте в каструлю (краще використовувати казанок з опуклим дном) з щільною кришкою рівно дві склянки води, додайте сіль і поставте на вогонь.

Когда вода закипит, всыпьте в нее каленую гречневую крупу, накройте крышкой. Коли вода закипить, всипте в неї тексти пісень, гречану крупу, накрийте кришкою. Крышку нельзя снимать до полного приготовления каши. Кришку не можна знімати до повного приготування каші.

Каша должна вариться 15 минут, сперва на сильном, потом на среднем и в конце - на слабом огне. Каша повинна варитися 15 хвилин, спершу на сильному, потім на середньому і в кінці - на слабкому вогні.

Готовую кашу надо заправить мелко нарезанным, поджаренным на масле до золотистого цвета репчатым луком и сухими грибами , предварительно обработанными. Готову кашу треба заправити дрібно нарізаною, підсмаженою на олії до золотистого кольору ріпчастою цибулею і сухими грибами, попередньо обробленими.

Эту кашу можно подавать как самостоятельное блюдо, а можно использовать и в качестве начинки для пирогов. Цю кашу можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати і в якості начинки для пирогів.

Постное тесто для пирогов Пісне тісто для пирогів

Замесите опару из половины килограмма муки, двух стаканов воды и 25-30 г дрожжей . Замісити опару з половини кілограма борошна, двох склянок води і 25-30 г дріжджів.

Когда опара поднимется, добавьте в нее соль, сахар, три столовые ложки растительного масла, еще половину килограмма муки и вымешивайте тесто до тех пор, пока оно не перестанет приставать к рукам. Коли опара підніметься, додайте в неї сіль, цукор, три столові ложки рослинної олії, ще половину кілограма борошна і вимішують тісто до тих пір, поки воно не перестане приставати до рук.

Затем положите тесто в ту же кастрюлю, где готовилась опара, и дайте ему еще раз подойти. Потім покладіть тісто в ту ж каструлю, де готувалася опара, і дайте йому ще раз підійти.
После этого тесто готово для дальнейшей работы. Після цього тісто готове для подальшої роботи.

Шаньги из гречневой каши Шаньги з гречаної каші

Раскатайте лепешки из постного теста , на середину каждой положите гречневую кашу, приготовленную с луком и грибами , края лепешки загните. Розкотіть коржі з пісного тіста, на середину кожного покладіть гречану кашу, приготовану з цибулею та грибами, краї коржі загніть.

Уложив готовые шаньги на смазанную маслом форму, запеките их в духовке. Уклавши готові шаньги на змащену маслом форму, запечіть їх у духовці.

Такие же шаньги можно приготовить с начинкой из жареного лука, из картофеля, с растолченным чесноком и жареным луком. Такі ж шаньги можна приготувати з начинкою з смаженою цибулею, з картоплі, з потовченим часником і смаженою цибулею.

Блины гречневые, "грешники" Млинці гречані, "грішники"

Залейте вечером три стакана гречневой муки тремя стаканами кипятка , хорошо размешайте и оставьте на час. Залийте ввечері три склянки гречаного борошна трьома склянками окропу, добре розмішайте і залиште на годину. Если у вас нет гречневой муки, ее можно изготовить самим, размолов в кофемолке гречневую крупу. Якщо у вас немає гречаного борошна, її можна виготовити самим, помелом в кавомолці гречану крупу.

Когда тесто остынет, разведите его стаканом кипятка . Коли тісто охолоне, розведіть його склянкою окропу. Когда тесто станет чуть теплым, добавьте 25 г дрожжей, растворенных в половине стакана воды . Коли тісто стане трохи теплим, додайте 25 г дріжджів, розчинених у половині склянки води.

Утром в опару добавьте остальную муку, растворенную в воде соль и замешайте тесто до густоты сметаны, поставьте его в теплое место и выпекайте на сковороде, когда тесто снова поднимется. Зранку в опару додайте решту муки, розчинену у воді сіль і замішайте тісто до густоти сметани, поставте його в тепле місце і випікайте на сковороді, коли тісто знову підніметься.

Эти блины особенно хороши с луковыми припеками. Ці млинці особливо пасують до цибульними колесо до воза.

Блины с припеками (с грибами, луком) Млинці з колесо до воза (з грибами, цибулею)

Приготовьте опару из 300 г муки, стакана воды, 20 г дрожжей и поставьте ее в теплое место. Приготуйте опару з 300 г борошна, склянки води, 20 г дріжджів і поставте її в тепле місце.

Когда опара подойдет, влейте в нее еще стакан теплой воды, две столовые ложки растительного масла, соль, сахар, остальную муку и все тщательно перемешайте. Коли опара підійде, влийте в неї ще склянку теплої води, дві столові ложки рослинної олії, сіль, цукор, решту муки і все ретельно перемішайте.

Промытые сушеные грибы замочите на три часа, отварите до готовности, нарежьте на маленькие кусочки, обжарьте, добавьте нашинкованный и слегка обжаренный зеленый или репчатый лук , нарезанный кольцами. Промиті сушені гриби замочіть на три години, відваріть до готовності, наріжте на маленькі шматочки, обсмажити, додайте нашаткований і злегка обсмажений зелений або ріпчасту цибулю, нарізану кільцями. Разложив припеки на сковороде, залейте их тестом, жарьте как обыкновенные блины. Розклавши колесо до воза на сковороді, залийте їх тестом, смажте як звичайні млинці.

Пирожки с грибами Пиріжки з грибами

Разведите дрожжи в полутора стаканах теплой воды , добавьте двести граммов муки , размешайте и поставьте опару в теплое место на 2-3 часа. Розведіть дріжджі в півтори склянках теплої води, додайте двісті грамів борошна, розмішайте і поставте опару в тепле місце на 2-3 години.

100 граммов растительного масла paзотрите со 100 граммами сахара , влейте в опару, перемешайте, добавьте 250 граммов муки , оставьте на час-полтора для брожения. 100 грамів рослинної олії paзотріте з 100 грамами цукру, влийте в опару, перемішайте, додайте 250 г борошна, залиште на годину-півтори для бродіння.

Замочите на два часа 100 граммов промытых сушеных грибов , отварите их до готовности и пропустите через мясорубку. Замочіть на дві години 100 грамів промитих сушених грибів, відваріть їх до готовності і пропустіть через м'ясорубку. Обжарьте на сковороде в растительном масле три мелко нарезанные луковицы . Обсмажте на пательні в рослинній олії три дрібно нарізані цибулини. Когда лук станет золотистого цвета, добавьте мелко нарубленные грибы, посолите, жарьте еще несколько минут. Коли цибуля стане золотистого кольору, додайте дрібно нарубані гриби, посоліть, смажте ще кілька хвилин.

Из готового теста сформируйте шарики и дайте им подойти. З готового тіста сформуйте кульки і дайте їм підійти. Затем шарики раскатайте в лепешки, в середину каждой положите грибную массу, сделайте пирожки, дайте им подойти полчаса на смазанном маслом противне, затем осторожно смажьте поверхность пирожков сладким крепким чаем и выпекайте в нагретой духовке 30-40 минут. Потім кульки ТБУЛБФБКФЕ в коржі, в середину кожного покладіть грибну масу, зробіть пиріжки, дайте їм підійти півгодини на змазаному маслом деку, потім обережно змастіть поверхню пиріжків міцним солодким чаєм і випікайте в нагрітій духовці 30-40 хвилин.

Готовые пирожки уложите в глубокую тарелку и накройте полотенцем. Готові пиріжки покладіть в глибоку тарілку і накрийте рушником.

Луковник Луковнік

Приготовьте постное дрожжевое тесто как для пирогов. Приготуйте пісне дріжджове тісто як для пирогів. Когда тесто подымится, раскатайте его на тонкие лепешки. Коли тісто підніметься, ТБУЛБФБКФЕ його на тонкі коржі. Нарежьте репчатый лук и поджарьте его до золотистого цвета на растительном масле. Наріжте ріпчасту цибулю і підсмажте до золотистого кольору на олії.

На дно сотейника или формы, смазанной маслом, положите тонкую лепешку, засыпьте луком, затем опять лепешку и слой лука. На дно сотейник або форми, змащену олією, покладіть тонку корж, засипте цибулею, потім знову корж і шар цибулі. Так надо уложить 6 слоев. Так треба укласти 6 шарів. Верхний слой должен быть из теста. Верхній шар повинен бути з тіста.

Луковник выпеките в хорошо разогретой духовке. Луковнік випікаючи в добре розігрітій духовці. Подавайте горячим. Подавайте гарячим.

Пирог с капустой и рыбой Пиріг з капустою і рибою

Раскатайте постное тесто по форме будущего пирога. Розкотіть пісне тісто за формою майбутнього пирога.

Ровно выложите слой обжаренной на растительном масле капусты , на нее - слой нарубленной рыбы и снова слой капусты. Рівне викладіть шар обсмаженої на рослинній олії капусти, на неї - шар нарубаною риби і знову шар капусти.

Края пирога защепите и запекайте пирог в духовке. Краї пирога защепіте і запікайте пиріг у духовці.

Картофельные оладьи Картопляні оладки

Натрите на терке очищенный сырой картофель , посолите, дайте появиться соку , затем добавьте немного воды и столько муки , чтобы получилось тесто как для оладий. Натріть на тертці очищений сиру картоплю, посоліть, дайте з'явитися соку, потім додайте трохи води і стільки борошна, щоб вийшло тісто як для оладок.

Готовое тесто выкладывайте ложкой на горячую сковороду, смазанную растительным маслом, и обжаривайте с обеих сторон. Готове тісто викладайте ложкою на гарячу сковороду, змащену олією, і обсмажуйте з обох сторін.

Источник - Библиотека православного христианина Джерело - Бібліотека православного християнина
http://www.wco.ru/biblio/ http://www.wco.ru/biblio/
Автор: Кириллова Елена Автор: Кириллова Олена


Пожалуйста, оцените эту статью. Будь ласка, оцініть цю статтю. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Ваша думка дуже важлива для нас (1 - дуже погано, 5 - відмінно)
<< Предыдущая статья <<Попередня стаття Рубрика Праздники. Рубрика Свята. История, традиции, поздравления Історія, традиції, привітання Следующая статья >> Наступна стаття>>

Свежие статьи в рубрике «Праздники. Нові статті у рубриці «Свята. История, традиции, поздравления»: День народного единства – возвращение к старой традиции , День всех колдунов , Индия: огни Нового года , 30 сентября - День Интернета , Особенности национального дошкольного образования , Русский может навсегда исчезнуть из перечня главных мировых языков , Октоберфест – самый большой праздник пива , «Учат в школе, учат в школе, учат в школе...» , Из всех искусств важнейшим является КИНО! , Яблочный спас Історія, традиції, поздоровлення »: День народної єдності - повернення до старої традиції, День всіх чаклунів, Індія: вогні Нового року, 30 вересня - День Інтернету, Особливості національного дошкільної освіти, російська може назавжди зникнути з переліку головних світових мов, Октоберфест - найбільший велике свято пива, «Навчають у школі, вчать у школі, вчать у школі ...», З усіх мистецтв найважливішим є КІНО!, Яблучний спас





 


Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2019
Гречаний пиріг|страви постні|рецепти пісної кухні|постні блюда|страви на великдень|жареные пирожки с часником|жарені пиріжки з картоплею|пісна кухня|рецепти постних блюд|пісні страви рецепти|жарені пиріжки|пиріжки жарені рецепт|рецепти пісних страв|постні страви рецепти|рецепти з окуня|жарені пиріжки рецепти|жарені пиріжки рецепт|журнал для женщин як робити жарені котлети|рецепт жарених пиріжків|гречаний пиріг рецепт|мука сахар вода - що з них сделать?|пиріжки жарені|пісні блюда|як зробити пісний пирог|постні страви|постні рецепти|\соленье сьомги
Журнал современной женщины Pani.kiev.ua,
Перепечатка материалов разрешена только с непосредственной ссылкой на / при обязательном уведомлении редакции по e-mail.  
Главный редактор проекта
По общим и административным вопросам обращайтесь