Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
Новости | Статьи | Рецепты | Сонник | Гороскоп | Журналы | Фотогалереи | Книги | Рукоделие Задай вопрос специалисту | Аэробика и фитнес | Диеты и похудение |    

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

Почитай!
Мода
Красота&Стиль
Парфюмерия и косметика
Карьера
Здоровье
Беременность, роды, воспитание детей
Йога
Психология
Истории из жизни
Интим
Мой дом и интерьер
Авто на шпильках
Мужчинам на заметку
Отдых
Куклы
В мире цветов
Дача, сад, огород
Праздники. История, традиции, поздравления
Чудеса своими руками
Магия, гадания, непознанное
В стране сновидений
Гороскоп
Астрологический прогноз на неделю
Литературная гостиная
Притчи и сказки
Колонка кинокритика
Разделы
Новости (архив)
В стране и мире
Кулинарный эксклюзив
Сонник
Рукоделие
Консультации
Аэробика и фитнес
Диеты и похудение
Женские журналы
Фотогалереи
Наши опросы





 





Вітаміни. Частина 1 Библиотека : Здоровье Бібліотека: Здоров'я

Витамины. Вітаміни. Часть 1 Частина 1

В настоящее время существует такое множество всевозможных диет и концепций питания, что порой бывает очень трудно выбрать для себя что-либо подходящее. В даний час існує так багато різноманітних дієт і концепцій харчування, що часом буває дуже важко вибрати для себе що-небудь підходяще. Но бесспорным остается одно – питание должно быть сбалансированным, и организм человека должен получать необходимые питательные вещества. Але безперечним залишається одне - харчування має бути збалансованим, і організм людини повинен одержувати необхідні поживні речовини.

RORER advertising network
Что же подразумевается под словосочетанием "питательные вещества"? Що ж мається на увазі під словосполученням "поживні речовини"? Прежде всего, это все то, что нужно организму для правильного обмена веществ, который, в свою очередь, зависит от многих факторов. Перш за все, це все те, що потрібно організму для нормального обміну речовин, який, у свою чергу, залежить від багатьох факторів. Обмен веществ и энергозатраты организма постоянно меняются в зависимости от интенсивности мышечной работы, от времени, прошедшего с момента последнего приема пищи , от температуры окружающей среды и даже от экологической обстановки местности, где проживает человек. Обмін речовин і енерговитрати організму постійно змінюються залежно від інтенсивності м'язової роботи, від часу, що пройшов з моменту останнього прийому їжі, від температури навколишнього середовища і навіть від екологічної обстановки місцевості, де проживає людина.

Расход энергии зависит от величины физической и умственной нагрузки. Витрата енергії залежить від величини фізичного і розумового навантаження. Поэтому специалисты в области питания считают наиболее целесообразным для взрослых здоровых людей трехразовое питание. Тому фахівці в області харчування вважають найбільш доцільним для дорослих здорових людей триразове харчування. Под эту категорию попадают спортсмены, люди, занимающиеся фитнесом , и те, кто стремится поддерживать свое тело в норме. Під цю категорію потрапляють спортсмени, люди, що займаються фітнесом, і ті, хто прагне підтримувати своє тіло в нормі. Для детей и подростков рекомендуется четырехразовое питание. Для дітей і підлітків рекомендується чотириразове харчування.

Итак, нашему организму в равной степени нужны белки и углеводы, жиры, витамины и минеральные вещества . Отже, нашому організму в однаковій мірі потрібні білки і вуглеводи, жири, вітаміни й мінеральні речовини.

Сегодня речь пойдет о витаминах. Сьогодні мова піде про вітаміни.

Витамины - это органические элементы . Вітаміни - це органічні елементи. Это означает, что они содержатся в большом количестве в продуктах как растительного, так и животного происхождения. Це означає, що вони містяться у великій кількості в продуктах як рослинного, так і тваринного походження. В организме человека витамины работают главным образом в качестве “коэнзимов” - веществ, которые повышают активность протеинов, с помощью которых проводятся химические реакции. В організмі людини вітаміни працюють головним чином як "коензимів" - речовин, які підвищують активність протеїнів, за допомогою яких проводяться хімічні реакції.

Энзимы играют роль своеобразных катализаторов всех химических реакций, которые протекают в организме человека . Ензими відіграють роль своєрідних каталізаторів всіх хімічних реакцій, що протікають в організмі людини. Они необходимы организму для осуществления всех обменных процессов. Вони необхідні організму для здійснення всіх обмінних процесів. При этом они, действуя как катализаторы, ускоряют многочисленные биохимические процессы, протекающие в организме. При цьому вони, діючи як каталізатори, прискорюють численні біохімічні процеси, що протікають в організмі.

Как и коэнзимы, витамины являются компонентами активности энзимов - при отсутствии витаминов энзимы попросту не будут работать. Як і коензиму, вітаміни є компонентами активності ензимів - за відсутності вітамінів ензими просто не будуть працювати. Вы не сможете строить мускулы – ваше тело будет не в состоянии превращать поступающие в него вещества в заветные элементы, необходимые для строительства мышц. Ви не зможете будувати м'язи - ваше тіло буде не в змозі перетворювати що надходять до нього речовини в заповітні елементи, необхідні для будівництва м'язів.

Витамины бывают жирорастворимыми и водорастворимыми . Вітаміни бувають жиророзчинними і водорозчинними. Зависит это от того, какая основа молекулы (жиро- или водорастворимая), переносящая витамины через кровоток. К жирорастворимым относятся витамины А, D, Е и К. Поскольку эти Залежить це від того, яка основа молекули (жиро-або водорозчинна), що переносить вітаміни через кровотік. До жиророзчинних належать вітаміни А, D, Е і К. Оскільки ці
витамины имеют привязку к жиру, они могут храниться как в жировой ткани, так и в печени. вітаміни мають прив'язку до жиру, вони можуть зберігатися як в жировій тканині, так і в печінці. Таким образом, витамины как бы продлевают период своего функционирования и понижают шансы возникновения какого-либо дефицита. Таким чином, вітаміни як би продовжують період свого функціонування і знижують шанси виникнення будь-якого дефіциту.

Водорастворимые витамины – это все витамины группы В и витамин С. Эти витамины остаются в организме всего на несколько часов, поэтому их необходимо принимать каждый день. Водорозчинні вітаміни - це всі вітаміни групи В і вітамін С. Ці вітаміни залишаються в організмі всього на кілька годин, тому їх необхідно приймати щодня.

К 1911 году было известно всего два витамина: жирорастворимый До 1911 року було відомо лише два вітаміну: жиророзчинний
витамин А и водорастворимый витамин В. В последующие десять лет был открыт витамин С. В начале 20-х был выявлен витамин, который назвали D. вітамін А і водорозчинний вітамін В. За наступні десять років був відкритий вітамін С. На початку 20-х був виявлений вітамін, який назвали D. А уже к 1948 году были открыты все ныне известные витамины. А вже до 1948 року були відкриті всі нині відомі вітаміни. В У
настоящее время насчитывается более 25 изученных витаминов (по некоторым данным их гораздо больше). даний час налічується більше 25 вивчених вітамінів (за деякими даними їх набагато більше).

Сейчас много спорят о том, какие витамины принимать, в каком виде, что лучше усваивается и без чего нельзя обойтись. Зараз багато сперечаються про те, які вітаміни приймати, в якому вигляді, що краще засвоюється і без чого не можна обійтися. Главное, что необходимо знать и помнить, - это то, что как недостаток, так и переизбыток витаминов никакой пользы нашему организму не приносит, а наоборот, наносит только вред. Головне, що необхідно знати і пам'ятати, - це те, що як недолік, так і надлишок вітамінів ніякої користі нашому організму не приносить, а навпаки, завдає тільки шкоди. В каком виде принимать витамины - в таблетках или в порошках? У якому вигляді приймати вітаміни - в таблетках або у порошках? Да в любом! Та в будь-якому! Конечно, витамины естественного происхождения лучше усваиваются, хотя это также является спорным утверждением , но можно принимать и готовые витамины из аптеки. Звичайно, вітаміни природного походження краще засвоюються, хоча це також є спірним твердженням, але можна приймати і готові вітаміни з аптеки. То есть, если вы правильно питаетесь, то нет нужды принимать искусственно созданные витаминные препараты. Тобто, якщо ви правильно харчуєтеся, то немає потреби приймати штучно створені вітамінні препарати.

Сегодня речь пойдет о самых «главных» витаминах, без которых нашему организму не обойтись. Сьогодні мова піде про самих «головних» вітамінах, без яких нашому організму не обійтися.

Среди водорастворимых витаминов большое значение имеет витамин А (ретинол). Он необходим для нормального роста эпителиальных тканей. Серед водорозчинних вітамінів велике значення має вітамін А (ретинол). Він необхідний для нормального росту епітеліальних тканин. Кроме того, этот витамин участвует в работе ферментов при образовании зрительного пигмента родопсина, благодаря которому мы способны видеть в сумерках. Крім того, цей вітамін бере участь у роботі ферментів при утворенні зорового пігменту родопсину, завдяки якому ми здатні бачити в сутінках. Витамин А называют «витамином роста», он просто необходим для детей . Вітамін А називають «вітаміном зростання», він просто необхідний для дітей.

Недостаток витамина приводит к депрессивным состояниям и слабой концентрации внимания, нарушениям зрительной функции и снижению устойчивости эпителиальных тканей к раздражающим факторам. Нестача вітаміну призводить до депресивних станів і слабкої концентрації уваги, порушенням зорової функції і зниження стійкості епітеліальних тканин до дратівливим факторів. В последнем случае происходит изъязвление кожного покрова и слизистых оболочек. В останньому випадку відбувається виразка шкірного покриву і слизових оболонок.

В основном, витамин А содержится в продуктах животного происхождения, особенно в печени, яичном желтке, сливочном масле, а также в молочных продуктах. В основному, вітамін А міститься в продуктах тваринного походження, особливо в печінці, яєчному жовтку, вершковому маслі, а також в молочних продуктах. В растениях его нет, но есть его предстадия, то есть вещество, способное синтезировать витамин А самим организмом. У рослинах його немає, але є його предстадія, тобто речовина, здатна синтезувати вітамін А самим організмом. Это – бета-каротины , которые в качестве провитаминов содержатся во всех зеленых, желтых и оранжевых фруктах и овощах, прежде всего, в моркови. Це - бета-каротин, які в якості провітаміном містяться у всіх зелених, жовтих і помаранчевих фруктах і овочах, перш за все, у моркві. Много каротина в красном перце, абрикосах, тыкве и т.д. Багато каротину в червоному перці, абрикосах, гарбузі і т.д.

Лучше всего каротин усваивается вместе с жирами. Найкраще каротин засвоюється разом з жирами. Поэтому овощи, которые его содержат, лучше всего употреблять в виде салатов с растительным маслом. Тому овочі, які його містять, найкраще вживати у вигляді салатів з рослинною олією.

Переизбыток каротина может привести к тому, что цвет вашей кожи станет похожим на цвет молодой морковки, и никакие водные процедуры вас не отмоют! Надлишок каротину може призвести до того, що колір вашої шкіри стане схожим на колір молодий морквини, і ніякі водні процедури вас не відмиють!

Осталось сказать, что суточная потребность в витамине А составляет от 0,9 до 2,7 миллиграмма или 25 миллиграммов бета-каротина. Залишилося сказати, що добова потреба у вітаміні А становить від 0,9 до 2,7 міліграма або 25 міліграмів бета-каротину. Это может быть равно 1 литру молока, 1 стакану морковного сока, трем средним помидорам или 150 граммам шпината. Це може бути дорівнює 1 літру молока, 1 склянці морквяного соку, трьом середнім помідорів або 150 грамів шпинату.

Витамин D (кальциферол) Вітамін D (кальциферол)
Под воздействием прямых солнечных лучей организм человека способен вырабатывать свой собственный витамин D. Під впливом прямих сонячних променів організм людини здатний виробляти свій власний вітамін D. По этой причине он считается и витамином, и гормоном (необычно, не правда ли?). З цієї причини він вважається і вітаміном, і гормоном (незвично, чи не так?). Ну а для тех, кто не любит загорать , витамин D является незаменимым витамином. Ну а для тих, хто не любить загоряти, вітамін D є незамінним вітаміном.

Главная функция витамина D - регуляция усвоения кальция организмом. Головна функція вітаміну D - регулювання засвоєння кальцію організмом. Другими словами, он отвечает за перенос кальция через кровоток в кости. Іншими словами, він відповідає за перенесення кальцію через кровоток у кістки. Поэтому нехватка витамина D обычно ассоциируется с недостаточной прочностью костей. Тому брак вітаміну D зазвичай асоціюється з недостатньою міцністю кісток. У детей, например, развивается рахит (хотя рахиту подвержены и другие возрастные группы). У дітей, наприклад, розвивається рахіт (хоча рахіту піддані й інші вікові групи).

Кости теряют прочность и искривляются, снижается тонус мышц, организм становится менее устойчивым к инфекционным заболеваниям. Кістки втрачають міцність і викривляються, знижується тонус м'язів, організм стає менш стійким до інфекційних захворювань. Дефицит витамина D приводит к снижению скорости передачи импульсов, а также к ослаблению интеллекта, пессимизму и депрессивным состояниям. Дефіцит вітаміну D призводить до зниження швидкості передачі імпульсів, а також до послаблення інтелекту, песимізму і депресивних станів.

Недавно проведенные исследования подтвердили эффективность воздействия витамина D на такое заболевание, как остеопороз. Нещодавно проведені дослідження підтвердили ефективність впливу вітаміну D на таке захворювання, як остеопороз. Опыты проводились с костной тканью, уже поврежденной недугом. Досліди проводилися з кістковою тканиною, вже пошкодженої недугою. Исследования показали, что больные, в течение долгого времени страдающие заболеванием костей, принимая в день около 400 Международных Единиц (МЕ) витамина D, сумели замедлить прогресс заболевания на 50% по сравнению с теми, кто принимал меньше 350 МЕ в день. Дослідження показали, що хворі, протягом довгого часу страждають на захворювання кісток, приймаючи на день близько 400 Міжнародних Одиниць (МО) вітаміну D, зуміли уповільнити прогрес захворювання на 50% в порівнянні з тими, хто брав менше 350 МО на день.

Настоящим кладезем витамина D является рыбий жир. Справжнім джерелом вітаміну D є риб'ячий жир. Одна его чайная ложка превышает дневную потребность организма в кальцифероле более чем в два раза. Одна його чайна ложка перевищує денну потребу організму в кальциферол більш ніж у два рази. Содержится витамин D и во всех видах рыб, особенно много его в лососе и молодой сельди. Міститься вітамін D і в усіх видах риб, особливо багато його в лососеві і молодого оселедця. Богаты этим витамином молоко и молочные продукты, яичный желток и печень. Багаті цим вітаміном молоко і молочні продукти, яєчний жовток і печінку.

Суточная потребность в витамине D составляет 5 микрограмм, и пол-литра молока в день могут с успехом ее удовлетворить, тем более, если у вас нет желания каждый день есть рыбу . Добова потреба у вітаміні D становить 5 мкг, і півлітра молока на день можуть з успіхом її задовольнити, тим більше, якщо у вас немає бажання кожен день їсти рибу.

Витамин Е (токоферол) Вітамін Е (токоферол)
Этот витамин хорошо известен своими свойствами антиоксиданта. Цей вітамін добре відомий своїми властивостями антиоксидант. Кроме того, благодаря рекламной раскрутке он на короткое время прославился как витамин, повышающий мужскую потенцию. Крім того, завдяки рекламній розкрутці він на короткий час прославився як вітамін, що підвищує чоловічу потенцію. Правда, это было довольно давно - в 80-е годы. Правда, це було досить давно - в 80-і роки. К сожалению, данный эффект витамина Е был связан не с повышением производства тестостерона в мужском организме, а с укреплением клеточных мембран сперматозоидов. На жаль, цей ефект вітаміну Е був пов'язаний не з підвищенням виробництва тестостерону в чоловічому організмі, а зі зміцненням клітинних мембран сперматозоїдів. Главной функцией витамина Е в организме является защита всех клеточных мембран от окислительных реакций. Головною функцією вітаміну Е в організмі є захист всіх клітинних мембран від окислювальних реакцій. Он еще активнее, чем витамин С борется со свободными радикалами, принимает участие в построении клеток тела и их защите, а также в процессах роста. Він ще активніше, ніж вітамін С бореться з вільними радикалами, бере участь у побудові клітин тіла і їх захисту, а також в процесах росту.

Дефицит витамина Е может привести к расстройствам мышечного обмена и к сокращению жизни красных кровяных телец. Дефіцит вітаміну Е може призвести до розладів м'язового обміну і до скорочення життя червоних кров'яних тілець. Правда, стоит отметить, что дефицита витамина Е у взрослых практически не наблюдается, так как содержание его в правильно сбалансированном питании составляет около 25 миллиграммов, что в два раза превышает дневную потребность. Правда, варто відзначити, що дефіциту вітаміну Е у дорослих практично не спостерігається, тому що зміст його в правильно збалансованому харчуванні складає близько 25 міліграмів, що в два рази перевищує денну потребу. К тому же, в отличие от других витаминов потери витамина при приготовлении пищи невелики, так как витамин Е выдерживает температуру до 200 градусов С. До того ж, на відміну від інших вітамінів втрати вітаміну при приготуванні їжі невеликі, тому що вітамін Е витримує температуру до 200 градусів С.

Витамин Е встречается в достаточных количествах почти во всех растительных продуктах, но особенно много его в масле из проросших зерен пшеницы, подсолнечном и соевом масле, маргарине, в грецких и земляных орехах. Вітамін Е зустрічається в достатніх кількостях майже в усіх рослинних продуктах, але особливо багато його в олії з пророслих зерен пшениці, соняшниковій та соєвому олії, маргарин, що в грецьких і земляних горіхах. Содержится он, правда в меньших количествах, в животном жире. Міститься він, щоправда в менших кількостях, у тваринному жирі. Так что мясо, рыба, печень, яичные желтки и сливочное масло являются источниками витамина Е. Так що м'ясо, риба, печінка, яєчні жовтки і вершкове масло є джерелами вітаміну Е.

Суточная потребность в витамине Е составляет 12 миллиграммов, а это всего 50 граммов орехов или растительное масло, которое вы используете для приготовления салатов . Добова потреба у вітаміні Е становить 12 міліграмів, а це всього 50 грамів горіхів або рослинне масло, яке ви використовуєте для приготування салатів.

Витамин К (филлохинол) Вітамін К (філлохінол)
Этот жирорастворимый витамин играет решающую роль в процессе коагуляции крови. Цей жиророзчинний вітамін відіграє вирішальну роль у процесі коагуляції крові. Без него кровь попросту не будет сворачиваться, и даже небольшая царапина приведет к полной ее потере организмом. Без нього кров просто не буде згортатися, і навіть невелика подряпина призведе до повної її втрати організмом. Не так давно была открыта еще одна функция, которую выполняет витамин К. Оказывается, он действует подобно витамину D, помогая модифицировать некоторые белковые структуры, которые входят в состав костной ткани, таким образом, способствуя присоединению протеина к кальцию и укреплению костной ткани. Не так давно була відкрита ще одна функція, яку виконує вітамін К. Виявляється, він діє подібно до вітаміну D, допомагаючи модифіковані деякі білкові структури, які входять до складу кісткової тканини, таким чином, сприяючи приєднання протеїну до кальцію та зміцнення кісткової тканини.

В силу того, что нам вполне достаточно потреблять 100-150 микрограммов витамина К в день (а это количество может дать 70 граммов зеленых овощей), дефицит этого витамина в организме встречается редко. У силу того, що нам цілком достатньо споживати 100-150 мікрограмів вітаміну К в день (а ця кількість може дати 70 грамів зелених овочів), дефіцит цього вітаміну в організмі зустрічається рідко. Суточную потребность витамина К вы можете получить, съев 70 граммов брокколи или шпината или же выпив небольшую чашку зеленого чая. Добова потреба вітаміну К ви можете отримати, з'ївши 70 грамів броколі або шпинату або ж випивши невелику чашку зеленого чаю.

Следующие незамысловатые рецепты позволят восполнить дефицит витамина А в организме. Наступні нехитрі рецепти дозволять заповнити дефіцит вітаміну А в організмі.

Морковный сок с молоком (витаминный и бодрящий, подходит для завтрака) Морквяний сік з молоком (вітамінний і бадьорить, підходить для сніданку)


На две порции сока вам понадобится 1 стакан свежевыжатого морковного сока, 1 стакан холодного молока, 2 ст. На дві порції соку вам знадобиться 1 склянку свіжого морквяного соку, 1 стакан холодного молока, 2 ст. ложки сахара. ложки цукру.

В морковный сок влейте молоко, добавьте сахар и перемешайте. У морквяний сік влийте молоко, додайте цукор і перемішайте. Разлейте по бокалам и поставьте в холодильник. Розлийте по келихах і поставте в холодильник.

Морковный сок с мороженым (превосходный десерт) Морквяний сік з морозивом (чудовий десерт)


Нам необходимы: 1 стакан свежевыжатого морковного сока, 1 стаканчик молочного мороженого. Нам необхідні: 1 склянку свіжого морквяного соку, 1 склянка молочного морозива.

В морковный сок положите мороженое и взбейте миксером. У морквяний сік покладете морозиво і збийте міксером. Перелейте в бокалы и до подачи на стол поставьте в холодильник. Перелийте в келихи і до подачі на стіл поставте в холодильник. Хорошо приготовить этот сок на кубиках льда. Добре приготувати цей сік на кубики льоду.

Салат из сырой моркови Салат з сирої моркви


Ингредиенты: морковь – 0,5 кг, сок половины лимона, сок 1 апельсина, 1 ст. Інгредієнти: морква - 0,5 кг, сік половини лимона, сік 1 апельсина, 1 ст. ложка меда, лесные дробленые жареные орехи – 50 г, соль по вкусу. ложка меду, лісові подрібнені смажені горіхи - 50 г, сіль за смаком.

Очистите морковь и натрите ее на крупной терке, заправьте лимонным соком, смешанным предварительно с апельсиновым соком и медом. Очистіть моркву і натріть її на крупній тертці, заправте лимонним соком, змішаним попередньо з апельсиновим соком і медом. Добавьте лесные орехи и посолите по вкусу. Додайте лісові горіхи і посоліть за смаком.

Морковь содержит много провитамина А, который называют «витамином красоты»! Морква містить багато провітаміну А, який називають «вітаміном краси»!
Автор: Инесса Оливка Автор: Інеса Оливка


Пожалуйста, оцените эту статью. Будь ласка, оцініть цю статтю. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Ваша думка дуже важлива для нас (1 - дуже погано, 5 - відмінно)
<< Предыдущая статья <<Попередня стаття Рубрика Здоровье Рубрика Здоров'я Следующая статья >> Наступна стаття>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Нові статті у рубриці «Здоров'я»: Новий погляд на природу болю, Чувствительная шкіра обличчя. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. Як за нею доглядати, Маленькі секрети великої кулінарії - 2, Мистецтво жити. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Частина 2, Помаранчева красуня, Як правильно вибрати ароматичні продукти, Секрети жіночого здоров'я, П'ять кращих «З», або Як пережити зиму, Маленькі секрети великої кулінарії, клептоманія - хобі, хвороба або злочин?





 


Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024
Морква витамины|какой витамин в моркве|витамин це|витамины в гарбузе|вітаміни для молодой девушки|какие витамины входят в моркву|гарбуз какие витамины в овоще|кулинария-водорозчинны витамины|вітамін к|морква витамин|витамины в моркве|спортсмени стаття вітаміни|витамины жиророзчинних и водорастворимые|вітамін а|де є витамин в|сколько витамина а в моркве|при нестачи какого витамина развивается рахит?|витамины це|водорозчинны витамины|гарбуз витамины|xjve yt ljcnfnymj d jhufyspvs dsnfvsye f|ufh,ep dbnfvbys|Женский журнал. Статьи, рецепты, сонник,
Журнал современной женщины Pani.kiev.ua,
Перепечатка материалов разрешена только с непосредственной ссылкой на / при обязательном уведомлении редакции по e-mail.  
Главный редактор проекта
По общим и административным вопросам обращайтесь