Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
Новости | Статьи | Рецепты | Сонник | Гороскоп | Журналы | Фотогалереи | Книги | Рукоделие Задай вопрос специалисту | Аэробика и фитнес | Диеты и похудение |    

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

Почитай!
Мода
Красота&Стиль
Парфюмерия и косметика
Карьера
Здоровье
Беременность, роды, воспитание детей
Йога
Психология
Истории из жизни
Интим
Мой дом и интерьер
Авто на шпильках
Мужчинам на заметку
Отдых
Куклы
В мире цветов
Дача, сад, огород
Праздники. История, традиции, поздравления
Чудеса своими руками
Магия, гадания, непознанное
В стране сновидений
Гороскоп
Астрологический прогноз на неделю
Литературная гостиная
Притчи и сказки
Колонка кинокритика
Разделы
Новости (архив)
В стране и мире
Кулинарный эксклюзив
Сонник
Рукоделие
Консультации
Аэробика и фитнес
Диеты и похудение
Женские журналы
Фотогалереи
Наши опросы





 





Від семи недуг Библиотека : Здоровье Бібліотека: Здоров'я

От семи недугов Від семи недуг

"Лук от семи недуг" - из глубины веков пришла к нам эта народная мудрость. "Лук від семи недуга" - з глибини століть прийшла до нас ця народна мудрість. Наверное, не стоит убеждать вас в достоверности этой народной поговорки. Напевно, не варто переконувати вас у достовірності цієї народної приказки. Ведь репчатый лук - это не только полезная приправа, но и лекарство, так как этот древнейший овощ обладает уникальными свойствами. Адже ріпчаста цибуля - це не тільки корисна приправа, а й ліки, так як цей найдавніший овоч має унікальні властивості.

RORER advertising network
Диетологи считают, что за год человек должен съедать не менее десяти килограммов лука-репки и плюс три килограмма зелени лука. Дієтологи вважають, що за рік людина повинна з'їдати не менш як десять кілограмів цибулі-ріпки і плюс три кілограми зелені цибулі.

Луковичные культуры - это двулетние или многолетние травянистые растения семейства лилейных. Цибулинні культури - це дворічні або багаторічні трав'янисті рослини сімейства лілійних. К луковичным культурам относятся репчатый лук , чеснок, лук-батун, шнитт-лук, или, как его называют иначе, лук-резанец, лук-порей и многоярусный лук. До цибулинні культури відносяться ріпчаста цибуля, часник, цибуля-батун, шнітт-цибуля, або, як його називають інакше, цибуля-різанець, цибулю-порей і багатоярусна цибулю.

Лук репчатый - одна из ценнейших и самых распространенных овощных культур - известен еще с IV тысячелетия до нашей эры. Цибуля ріпчаста - одна з найцінніших і найпоширеніших овочевих культур - відомий ще з IV тисячоліття до нашої ери. А в России эту культуру возделывают с XII века. А в Росії цю культуру обробляють з XII століття. По вкусовым качествам различают острый лук, пригодный для заправки супов и жаренья, полуострый, слабоострый и сладкий репчатый. За смаковими якостями розрізняють гострий лук, придатний для заправки супів і смаження, півострів, слабоострий і солодкий ріпчаста.

Лук ценится за высокое содержание сухого вещества (10-20%), в том числе сахаров (глюкоза, фруктоза, сахароза) - 7-10%, белка - 2-3%. Цибуля цінується за високий вміст сухої речовини (10-20%), у тому числі цукрів (глюкоза, фруктоза, сахароза) - 7-10%, білка - 2-3%. Он содержит большое количество различных минеральных солей, витаминов, эфирных масел, которые обладают бактерицидными свойствами. Він містить велику кількість різних мінеральних солей, вітамінів, ефірних олій, які мають бактерицидні властивості.

В луке также содержится 20 мг витамина С, в листьях - 35 мг, витамина В1 - до 60 мг. У цибулі також міститься 20 мг вітаміну С, у листі - 35 мг, вітаміну В1 - до 60 мг. Кроме того, эта культура богата витаминами В2, В6, Е, РР1, калием, фосфором, кальцием, а также железом и микроэлементами. Крім того, ця культура багата вітамінами В2, В6, Е, РР1, калієм, фосфором, кальцієм, а також залізом та мікроелементами. Лук содержит кератин, ферменты, яблочную и лимонную кислоты. Цибуля містить кератин, ферменти, яблучну і лимонну кислоти. Эфирные масла, содержащиеся в этом овоще, придают луку острый вкус и своеобразный запах. Ефірні олії, що містяться в цьому овочі, додають цибулі гострий смак і своєрідний запах.

Лук находит широкое применение в медицинской практике. Спиртовая вытяжка из луковиц используется при атонии кишечника, колитах и для повышения тонуса и секреции желудочно-кишечного тракта, при атеросклерозе (для лечения и профилактики применяют смесь из равных частей свежего лука и меда), для нормализации работы сердца . Цибуля знаходить широке застосування в медичній практиці. Спиртова витяжка з цибулин використовується при атонії кишечнику, коліті і для підвищення тонусу і секреції шлунково-кишкового тракту, при атеросклерозі (для лікування та профілактики застосовують суміш з рівних частин свіжої цибулі і меду), для нормалізації роботи серця.

Ни одно растение не используется в народной медицине так широко, как лук. Жодна рослина не використовується в народній медицині так широко, як лук. Он обладает мочегонными свойствами, является превосходным антицинготным и заживляющим средством . Він має сечогінними властивостями, є чудовим антіцінготним і загоюючим засобом. Свежим луковым соком лечат воспаления полости рта. Свіжим цибульним соком лікують запалення порожнини рота. При долго не заживающих ранах 3 раза в день принимают по одной столовой ложке сока лука. При довго не заживаючих ранах 3 рази на день приймають по одній столовій ложці соку цибулі.

Кашица из лука избавляет от гнойных воспалений . Кашка з лука позбавляє від гнійних запалень. Также при гриппе, катаре верхних дыхательных путей, бронхитах 3 раза в день в нос рекомендуется закладывать тампоны с кашицей лука и держать 10-15 минут. Також при грипі, катарі верхніх дихальних шляхів, бронхітах 3 рази на день в ніс рекомендується закладати тампони з кашкою цибулі і тримати 10-15 хвилин.

Рецепт антипростудного коктейля: в 1 стакан кипящего молока опустить 1 среднюю луковицу, 2 мелко нарезанные дольки чеснока. Рецепт антіпростудного коктейлю: в 1 склянку киплячого молока опустити 1 середню цибулину, 2 дрібно нарізані часточки часнику. Кипятить 5-8 минут, процедить. Кип'ятити 5-8 хвилин, процідити. Пить теплым. Пити теплим.

Тертый лук, смешанный с медом, а также жаренный в сливочном масле, помогает избавиться от кашля . Тертий лук, змішаний з медом, а також смажене у вершковому маслі, допомагає позбутися від кашлю. А чтобы снять боли в желудке, вызванные нервными расстройствами , рекомендуют принимать смесь мелко натертого лука со стаканом горячего молока. А щоб зняти біль у шлунку, викликані нервовими розладами, рекомендують приймати суміш дрібно натертого лука із склянкою гарячого молока. Полоскание полости рта разведенным водой соком лука (в пропорции 1 к 10) вылечивает болезни десен . Полоскання порожнини рота розведеним водою соком цибулі (у пропорції 1 до 10) виліковує хвороби ясен.

Издавна было известно свойство сока и кашицы из лука как очень эффективного средства от выпадения волос . Здавна було відомо властивість соку і кашки з лука як дуже ефективного засобу від випадіння волосся. Несмотря на обилие современных препаратов, обещающих увеличение объема шевелюры, что на деле часто оказывается лишь голой рекламой товара, лук и сегодня с таким же успехом, как и в древности, сохраняет свои способности, являясь отличным укрепляющим средством для волос. Незважаючи на велику кількість сучасних препаратів, що обіцяють збільшення обсягу шевелюри, що насправді часто виявляється лише голої рекламою товару, цибуля і сьогодні з таким же успіхом, як і в давнину, зберігає свої здібності, будучи відмінним зміцнює засобом для волосся.

В пищу лук употребляют в свежем, вареном, жареном, маринованном виде в качестве приправы к мясным, рыбным или овощным блюдам. У їжу лук вживають у свіжому, вареному, смаженому, маринованому вигляді в якості приправи до м'ясних, рибних або овочевих страв. Но это лакомство годится не для всех - фитонциды лука могут раздражать слизистую желудка и кишечника . Але ці ласощі годиться не для всіх - фітонциди цибулі можуть дратувати слизову оболонку шлунку і кишечника. Поэтому людям с заболеваниями этих органов не стоит заниматься луковой терапией. Тому людям із захворюваннями цих органів не варто займатися цибулевої терапією.

Если же вас беспокоит печень , попробуйте применять лекарство, приготовленное из сладкого лука: 1 кг лука почистить и пропустить через мясорубку, добавить 2 стакана сахара, перемешать и полученную кашицу в кастрюле поставить в умеренно нагретую духовку. Якщо ж вас турбує печінка, спробуйте застосовувати ліки, приготоване з солодкого лука: 1 кг цибулі почистити і пропустити через м'ясорубку, додати 2 склянки цукру, перемішати і отриману кашку в каструлі поставити в помірно нагріту духовку. Томить до тех пор, пока кашица не пожелтеет и не станет похожа на мед. Томити до тих пір, поки кашка не пожовтіє і не стане схожа на мед. Остудить, принимать по 1 столовой ложке до еды. Остудити, приймати по 1 столовій ложці до їжі. Курс лечения - 2-3 месяца. Курс лікування - 2-3 місяці. Благодаря этому сладкому лекарству вы забудете о болях в печени. Завдяки цьому солодкому лікам ви забудете про болі в печінці.

Возможно, вам известно о луковом супе , который так любил Александр Дюма. Можливо, вам відомо про цибульному супі, який так любив Олександр Дюма. Кто знает, может быть, именно этот суп вносил свою лепту и стимулировал мозг великого писателя для создания его бессмертных произведений! Хто знає, може бути, саме цей суп вносив свою лепту і стимулював мозок великого письменника для створення його безсмертних творів! Попробуйте приготовить такой супчик! Спробуйте приготувати такий супчик!

5 крупных луковиц очистить, мелко изрубить и припустить в кастрюле с 100 г сливочного масла (масло, впрочем, можно взять и растительное - кому что нравится). 5 великих цибулин очистити, дрібно порубати і припустити в каструлі з 100 г вершкового масла (масло, втім, можна взяти і рослинна - кому що подобається). Не дайте луку зажариваться до красноты, иначе будет чувствоваться его запах! Не дайте луку зажарюють до почервоніння, інакше буде відчуватися його запах!

Поджаренный (чуть-чуть) лук залить 7 стаканами молока и дать хорошенько прокипеть, потом протереть сквозь частое сито, слить в кастрюлю, положить 2 чайные ложки соли, слить в миску и заправить льезоном . Підсмажений (чуть-чуть) цибуля залити 7 склянками молока і дати гарненько прокипіти, потім протерти крізь густе сито, злити в каструлю, покласти 2 чайні ложки солі, злити в миску і заправити льезоном.

Льезон готовится так: тщательно смешать 3 сырых желтка, 100 г тертого сыра и полстакана сливок. Льєзон готується так: ретельно змішати 3 сирих жовтки, 100 г тертого сиру і півсклянки вершків.

Перед подачей на стол добавьте красного перца на кончике ножа, хорошенько перемешайте. Перед подачею на стіл додайте червоного перцю на кінчику ножа, добре перемішайте. К супу прекрасно подходят гренки или сухарики. До супу чудово підходять грінки або сухарики.

Поскольку героем нашей сегодняшней статьи является лук, будет интересно знать несколько фактов об этом чудодейственном растении. Оскільки героєм нашої сьогоднішньої статті є цибуля, буде цікаво знати кілька фактів про це чудодійний рослині.

Так, лук-батун , который также называют зимник, дудчатый, сибирский, татарский, родом из Китая. Так, цибуля-батун, який також називають зимником, дудчатий, сибірський, татарська, родом з Китаю. В Китае, Японии, Корее, Северном Вьетнаме и Монголии его выращивают уже 300 лет. У Китаї, Японії, Кореї, Північному В'єтнамі і Монголії його вирощують уже 300 років. Он имеет тот же химический состав, что и репчатый лук, а витамина С в зеленых листьях батуна в 2 раза больше. Він має той же хімічний склад, що і ріпчасту цибулю, а вітаміну С у зеленому листі батуна в 2 рази більше.

В древней китайской и тибетской медицине лук-батун широко применялся как общеукрепляющее средство, а также при лечении лихорадки, желудочных, кожных заболеваний, нарывов, переломов. У стародавній китайської і тибетської медицини цибуля-батун широко застосовувався як загальнозміцнюючий засіб, а також при лікуванні лихоманки, шлункових, шкірних захворювань, наривів, переломів. Мелко нарезанные листья использовали как антисептик . Дрібно нарізані листя використовували як антисептик.

Особо хочется сказать о луке-порее . Особливо хочеться сказати про лук-порее. Родина этого лука - восточные области Средиземноморья. Батьківщина цього лука - східні області Середземномор'я. Как овощ и пряность он был известен еще древним грекам, римлянам и египтянам. Як овоч і прянощі він був відомий ще древнім грекам, римлянам і єгиптянам.

В порее больше белка, чем в обычном луке. У порее більше білка, ніж у звичайному цибулі. Его характерный запах обусловлен наличием эфирных масел , в состав которых входит сера. Його характерний запах обумовлений наявністю ефірних олій, до складу яких входить сірка. В луке-порее содержатся сахара, кальций, фосфор, железо, калий, натрий, магний, каротин, витамины В1, В2, РР и С. У цибулі-порее містяться цукру, кальцій, фосфор, залізо, калій, натрій, магній, каротин, вітаміни В1, В2, РР і С.

Эфирные масла регулируют деятельность кишечника, усиливают работу печени и желчного пузыря. Ефірні олії регулюють діяльність кишківника, посилюють роботу печінки і жовчного міхура. Лук-порей оказывает мочегонное действие, обладает способностью очищать кровь, используется при лечении ревматизма и подагры. Цибуля-порей надає сечогінну дію, має здатність очищати кров, використовується при лікуванні ревматизму та подагри.

В пищу употребляют ложную луковицу и отбеленную часть растения. У їжу вживають помилкову цибулину і вибілені частина рослини. Вкус у порея более тонкий, чем у репчатого лука. Смак у порею тонший, ніж у ріпчастої цибулі. Его используют для приготовления супов, салатов, соусов, подают в качестве гарнира к мясным и рыбным блюдам. Його використовують для приготування супів, салатів, соусів, подають як гарнір до м'ясних і рибних блюд.

Не ленитесь, готовьте салаты из лука-порея или просто из перьев зеленого лука. Не лінуйтеся, готуйте салати з цибулі-порею чи просто з пір'я зеленої цибулі. Для этого просто надо нарезать лук, добавить при желании мелко нарубленное вареное яйцо и заправить сливками, сметаной или растительным маслом! Для цього просто треба нарізати цибулю, додати при бажанні дрібно нарубані варене яйце і заправити вершками, сметаною або рослинним маслом!

Но если вы страдаете язвенной болезнью желудка, двенадцатиперстной кишки или если вас мучают гастриты, не слишком увлекайтесь зеленым луком и чесноком. Але якщо ви страждаєте на виразкову хворобу шлунку, дванадцятипалої кишки або якщо вас мучать гастрити, не занадто захоплюйтеся зеленою цибулею і часником.
Автор: Инесса Оливка Автор: Інеса Оливка


Пожалуйста, оцените эту статью. Будь ласка, оцініть цю статтю. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Ваша думка дуже важлива для нас (1 - дуже погано, 5 - відмінно)
<< Предыдущая статья <<Попередня стаття Рубрика Здоровье Рубрика Здоров'я Следующая статья >> Наступна стаття>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Нові статті у рубриці «Здоров'я»: Новий погляд на природу болю, Чувствительная шкіра обличчя. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. Як за нею доглядати, Маленькі секрети великої кулінарії - 2, Мистецтво жити. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Частина 2, Помаранчева красуня, Як правильно вибрати ароматичні продукти, Секрети жіночого здоров'я, П'ять кращих «З», або Як пережити зиму, Маленькі секрети великої кулінарії, клептоманія - хобі, хвороба або злочин?





 


Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024
Цибуля для волос|ликарськи властивости цибули|рослинні антисептики|что можна приготовить стрелок чиснок и цибули|цибуля|лук и его властивости|витамины в цибули|цибуля ріпчаста|беременность цибуля|чем полезна цибуля|зелена цибуля лечен ие.|рослини-антисептики|применение цибули при лечении воспаления придатков|цибуля и сахар при бронхите|чеснок и цибуля reifnm vj;yjпри беременности|свойства цибули|сок цибули и мёд|рослини антисептики|маска для волос с цибулей|свойства цыбули|антисептики вид гнили цибули|Женский журнал. С
Журнал современной женщины Pani.kiev.ua,
Перепечатка материалов разрешена только с непосредственной ссылкой на / при обязательном уведомлении редакции по e-mail.  
Главный редактор проекта
По общим и административным вопросам обращайтесь