Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
News | Articles | Recipes | Dream book | Daily Horoscope | Magazines | Galleries | Books | Needlework | Ask an Expert | Aerobics and Fitness | Diets and weight loss |

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

 Honor!
Fashion
 Beauty & Style
 Perfumes and cosmetics
 Career Center
 Health
 Pregnancy, childbirth, parenting
 Yoga
 Psychology
 Stories of life
 Adult
 My house and interior
Cars for stiletto
 Men's Tips
 Holidays
 Dolls
 In the world of colors
 Cottage, garden, vegetable garden
Holidays. History, tradition, greetings
Wonders of his hands
 Magic, divination, paranormal
In a country of dreams
 Daily Horoscope
  Astrological forecast for the week
  Literary room
  Proverbs and tales
 Column film criticism
 Sections
News (archive)
In the country and the world
Culinary exclusive
Dream book
Needlework
Consultation
Aerobics and fitness
Diets and weight loss
Women's magazines
Galleries
Our polls





 





"The cabbage soup yes porridge - food is our" or "Bunting, sir!" Part 2 Библиотека : Здоровье Library: Health

«Щи да каша – пища наша", или «Овсянка, сэр!» Часть 2 "The cabbage soup yes porridge - food is our" or "Bunting, sir!" Part 2

Известно, что рис рассматривается как один из основных диетических продуктов. It is known that rice is considered as one of the major dietary products. До недавнего времени считалось, что рисовая крупа употреблялась в пищу человеком уже 8000 лет назад. Until recently it was believed that the rice grains used for human consumption is already 8000 years ago. Однако благодаря исследованиям китайских, японских и американских археологов эта дата отодвинулась еще на 3-3,5 тысячи лет. However, due to the research of Chinese, Japanese and American archaeologists, this date has moved to 3-3,5 thousand years. Ученые обнаружили во время раскопок в 1997 году на берегах среднего течения реки Янцзы черепки горшков с остатками рисовой каши, которым 11-11,5 тысяч лет. Scientists have discovered during excavations in 1997 on the banks of the middle reaches of the Yangtze River with the remnants of the broken pieces of pots of rice porridge, which 11-11,5 thousands of years. Интересно, что в китайском языке сам глагол "есть" чаще всего передается сочетанием "чи фэ", что дословно означает "есть рис". Interestingly, in the Chinese language itself verb "is" is most commonly spread a combination of "chi FE", which literally means "a figure. В настоящее время в мире насчитывается более 2500 сортов риса. Currently there are more than 2500 varieties of rice.

RORER advertising network
Мы привыкли к тому, что рис бывает только белый или бурый. We are accustomed to the fact that rice is just white or brown. Однако встречается рис красного, голубого, желтого цвета и даже с прожилками. However, there are rice red, blue, yellow and even veins.

Та же традиционная молочная рисовая каша прекрасно подходит для завтрака. А если несколько отойти от традиций, можно придумать сотни вариантов диетической рисовой каши. The same traditional milk rice pudding is perfect for breakfast. And if a few move away from tradition, you can come up with hundreds of versions of diet of boiled rice. Ведь приготовить ее можно с изюмом, с черносливом, с курагой, немного подсластив. After all, you can cook it with raisins, prune, with dried apricots, slightly sweetened. Можно подать к завтраку и плов с овощами. You can lodge for breakfast and risotto with vegetables. Да как угодно! Yes as you like!

Я предлагаю вам два варианта приготовления рисовой каши. I offer you two options for cooking rice porridge. Это рецепты профессионалов. This recipe professionals.

Рисовая каша с сыром Rice porridge with cheese

На 3 порции каши потребуется 200 г риса, 430-450 г бульона, 25 г масла или маргарина, 30 г сыра. For 3 servings of oatmeal will require 200 g of rice, broth, 430-450 g, 25 g butter or margarine, 30 grams of cheese.

В процеженный кипящий говяжий бульон, сваренный со специями и кореньями, положить рис и варить до готовности. In strained boiling beef broth, boiled with herbs and roots, put the rice and cook until done. Следите, чтобы рис не слишком разварился. Make sure rice is not too seethe. Бульона должно быть в два раза больше, чем риса. Bouillon should be two times more than rice. Тогда наша каша получится не вязкой, а рассыпчатой. Then our porridge does not get a viscous, and crumbly.

Отваренный рис положите на сковороду с разогретым маслом или маргарином и посыпьте мелко натертым сыром. Boiled rice, place in pan with heated butter or margarine and sprinkle with finely grated cheese.

Рисовая каша с грибами Rice porridge with mushrooms

На 3 порции возьмем 200 г риса, 8-10 штук небольших сушеных грибов, 40 г масла, 1 небольшую репчатую луковицу. At 3 servings take 200 grams of rice, 8-10 small pieces of dried mushrooms, 40 g butter, 1 small onion bulb.

Если вы решили подать такую кашу на завтрак, советую приготовить грибной бульон накануне. If you decide to make such porridge for breakfast, I advise you to cook mushroom soup before.

Грибы промыть и замочить на 1-1,5 часа в двух стаканах холодной воды. Mushrooms wash and soak for 1-1,5 hours in two cups of cold water. Затем грибы вытащить, промыть их от песка и сварить в той воде, в которой они замачивались. Then pull the mushrooms, rinse them from the sand and cook in the water in which they were soaked. Только воду осторожно перелейте в другую кастрюлю, чтобы не попал осадок. Only carefully pour the water into another pot so as not to hit the precipitate.

Сваренные грибы мелко порубите, а грибной бульон, которого останется примерно 1-1,5 стакана, доведите до кипения и посолите. Welded mushrooms, chop and mushroom broth, which will be approximately 1-1,5 cup, bring to a boil and salt. Затем закладываем масло, поджаренный лук и рис и варим еще минут 15. Then lay the butter, fried onion and rice and cook another 15 minutes. Только потом опускаем грибы и на медленном огне или в слабо нагретой духовке варим до готовности. Only then omit the mushrooms on low heat or in poorly heated oven cook until done.

Так что игнорировать нашу кормилицу-кашу не стоит. So ignore our nurse-mess not worth it. Это сытно, вкусно и, главное, полезно. It is nourishing, tasty and, above all, useful.

Все мы почему-то уверены, что знаем, как приготовить кашу. We somehow believe that we know how to cook porridge. Подумаешь! Bother! Опустил крупу в кастрюлю - и все дела! Lowered barley in a pot - and all business! Но вот чтобы каша приносила нам радость, чтобы хотелось съесть ее самому, да домашним, а то и гостям предложить, надо знать маленькие секреты и хитрости ее приготовления. But now that the mess brought us joy, that wanted to eat it yourself, but home, and even invite guests, one must know the little secrets and tricks of its preparation.

Во-первых, крупу надо тщательно перебрать , чтобы удалить негодные зерна. First, the barley should carefully go over to remove the worthless grain.

Во-вторых, крупу промываем , причем, рис и пшено под проточной водой, несколько раз, пока вода не станет прозрачной. Secondly, the rump washed, with rice and wheat under running water several times until water is clear. Откидываем на дуршлаг и даем воде стечь. Рис просушиваем на полотенце. Throws in a colander and give the water to flow down. Rice is dried on a towel. А гречку, если хотите сварить рассыпчатую кашу, лучше всего обжарить (для вязкой каши обжарка необязательна). A buckwheat, if you want to cook a crumbly mess, it is best to fry (for a viscous porridge Roasting optional). Обжаривайте на чугунной сковороде, постоянно помешивая. Fry in cast-iron skillet, stirring constantly. Можно поджарить крупу и в духовке, поставив туда противень с крупой на несколько минут. You can fry the semolina and in the oven, placing pan with grains there for several minutes.

Предпочитаете вязкие каши? Prefer viscous gruel? Что ж, их мы варим на молоке. Well, we cook them in milk. Есть их желательно сразу, а не хранить в холодильнике. There is desirable to them immediately, not stored in the refrigerator. А вот рассыпчатые каши обычно готовят на воде или бульоне . But the crisp porridge usually prepared on the water or broth. Такие каши могут храниться в холодильнике до двух дней. These cereals can be stored in the refrigerator up to two days.

Не менее важна и посуда, в которой готовят кашу. No less important, and utensils, which are preparing porridge. И чтобы каша рассыпалась по зернышку, а каждое хорошо разваренное зернышко сохраняло свою форму, варить кашу лучше всего в чугунке. And to mess spilled grain by grain, and each well boiled grain retained their shape, cook porridge is best in the stove.

Для приготовления рассыпчатой каши жидкости берется обычно в два раза больше крупы. Крупу следует закладывать в кипящую подсоленную воду. To prepare crumbly oatmeal fluid is usually taken twice as much cereal. Krupa be found in boiling salted water. Варим рассыпчатую кашу в чугунке на плите до загустения на слабом огне под крышкой. Cook crumbly mess in the pot and on the stove until thick on low heat with the lid. Затем, не перемешивая, опускаем сливочное масло, кружок пергаментной бумаги и закрываем крышкой. Then, without stirring, omit the butter, a circle of parchment paper and lid. Ставим чугунок в глубокую сковороду, которую до половины наполняем водой, и в средне разогретую духовку. We put the pot in a deep frying pan, which is half filled with water, and in the medium pre-heated oven. Здесь наша каша должна потомиться еще 1,5-2 часа. Here our porridge should then another 1,5-2 hours.

Пшенная крупа не менее любима русскими, и каши из нее получаются отменными, если их правильно готовить. Millet groats least favored by the Russian, and cooked it obtained excellent, if properly cooked.

Теперь по рецептам знатных кулинаров попробуем приготовить пшенную кашу, которой не стыдно и гостей угостить. Now the recipes notable chefs try to cook millet porridge, which is not ashamed and entertain guests.

Пшенная каша в горшочке Millet porridge in a pot

На 3 порции каши возьмем 170 г пшенной крупы, 40 г масла, 80 г молока или сливок. For 3 servings of oatmeal take 170 g of millet, 40 g butter, 80 g of milk or cream.

Промоем по правилам пшено и засыплем его в кипящую подсоленную воду. Promoem the rules and throw dust in his wheat in boiling salted water. Имейте в виду, что воды должно быть в 5-6 раз больше, чем крупы. Keep in mind that the water should be 5-6 times more than the grains. Поварим кашу на слабом огне минут 5. Cook porridge at low heat 5 minutes. После чего воду сольем, а кашу переложим в керамический порционный горшочек. Then merge the water and porridge to place in a ceramic ramekin. Добавим масло, молоко или сливки. Add the butter, milk or cream. Все перемешаем и поставим в средне разогретую духовку. Mix everything and put in a medium heated oven.

Пшенная каша с черносливом Millet porridge with prunes

На 3 порции такой каши потребуется 150 г крупы, 450 г воды, 15 г сахара, 120 г чернослива, 30 г масла. For 3 servings of oatmeal will require a 150 g cereals, 450 g of water, 15 g sugar, 120 g of prunes, 30 g of butter.

Промойте чернослив и сварите его в небольшом количестве воды, пока он не станет мягким. Wash the prunes and cook it in a little water until it becomes soft. Затем отвар слейте в отдельную посуду и добавьте к нему воду, сахар и доведите до кипения. Then drain the broth in a separate bowl and add the water, sugar and bring to a boil. В кипящий отвар засыпьте крупу и варите кашу на слабом огне часа полтора. Pour the boiling broth and cook oatmeal porridge at low heat for an hour and a half. В конце варки положите в кашу масло. At the end of cooking, place butter in a mess. При подаче на стол украсьте каждую порцию черносливом. Serve garnish each portion prunes.

Пшенная каша с тыквой Millet porridge with pumpkin

(Эта каша любима мною с детства. Наверное, никто так вкусно не варил ее, как мой отец. А готовил он кашу обязательно в чугунке. На собственном опыте знаю, что, приготовленная в кастрюле, такая каша имеет совсем другой вкус). (This porridge my favorite since childhood. Perhaps no one is so tasty it does not boiled, as my father. And he was preparing porridge necessarily in the stove. In our own experience I know that I cooked in a pot, this cereal has a completely different flavor).

Также на 3 порции возьмем 150 г пшена, 300 г тыквы, 450 г воды или молока, 15 г сахара, 30 г масла. Also at 3 servings take 150 grams of wheat, 300 g pumpkin, 450 g of water or milk, 15 g sugar, 30 g of butter.

В кипящую подсоленную воду опустим нарезанную мелкими кубиками тыкву и поварим ее минут 10. In boiling water drop the finely diced pumpkin and cook it about 10 minutes. Затем засыплем пшено, добавим сахар и на слабом огне будем варить час – полтора. Then throw dust in wheat, add sugar and on low heat will cook for an hour - a half.

Теперь можно смело приглашать гостей. Если англичане зовут друзей на чай, почему бы нам не пригласить их на кашу? Now you can safely invite guests. If the British call friends for tea, why do not we invite them to the mess?
Автор: Инесса Оливка Author: Ines Olive


Пожалуйста, оцените эту статью. Please rate this article. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Your opinion is very important to us (1 - very bad, 5 - excellent)
<< Предыдущая статья <<Previous article Рубрика Здоровье Category Health Следующая статья >> Next article>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Fresh articles in the category "Health": A new look at the nature of pain, sensitive facial skin. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. How to take care of it, little secrets great cooking - 2, The Art of Living. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Part 2, The Orange Beauty, How to choose the aromatic products, Secrets of Women's Health, Five Best "C", or How to survive the winter, little secrets great cooking, Kleptomania - Hobbies, illness or crime?


 


 



Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2024

Journal of the modern woman Pani.kiev.ua ,
reprint of materials allowed only with the immediate link to / at mandatory notification editorial on e-mail.
Editor project
For general and administrative questions, please contact