Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...
Новости | Статьи | Рецепты | Сонник | Гороскоп | Журналы | Фотогалереи | Книги | Рукоделие Задай вопрос специалисту | Аэробика и фитнес | Диеты и похудение |    

English Italian French German Turkish Polish Japanese Hebrew Spanish Chinese Arabic Ukrainian Russian

Почитай!
Мода
Красота&Стиль
Парфюмерия и косметика
Карьера
Здоровье
Беременность, роды, воспитание детей
Йога
Психология
Истории из жизни
Интим
Мой дом и интерьер
Авто на шпильках
Мужчинам на заметку
Отдых
Куклы
В мире цветов
Дача, сад, огород
Праздники. История, традиции, поздравления
Чудеса своими руками
Магия, гадания, непознанное
В стране сновидений
Гороскоп
Астрологический прогноз на неделю
Литературная гостиная
Притчи и сказки
Колонка кинокритика
Разделы
Новости (архив)
В стране и мире
Кулинарный эксклюзив
Сонник
Рукоделие
Консультации
Аэробика и фитнес
Диеты и похудение
Женские журналы
Фотогалереи
Наши опросы





 





Томати, томати Библиотека : Здоровье Бібліотека: Здоров'я

Томаты, томаты Томати, томати

Пожалуй, помидор – едва ли не единственный из овощей, который почти не оставляет отходов при приготовлении. Мабуть, помідор - чи не єдиний з овочів, який майже не залишає відходів при приготуванні.

RORER advertising network
Это «золотое яблоко» , как называли его испанцы и итальянцы («помо д'оро»), появилось в Европе в начале XVI столетия. Це «золоте яблуко», як називали його іспанці й італійці ( «помо д'Ор»), з'явився в Європі на початку XVI століття. А перуанским индейцам томат был знаком еще в V веке до н.э. А перуанським індіанцям томат був знайомий ще в V столітті до н.е.

С середины ХIХ века томаты стали разводить и на территории нашей страны - в Крыму, Молдавии и на Украине. З середини ХIХ століття томати стали розводити і на території нашої країни - у Криму, Молдові і на Україні. Но долгое время этот овощ считался ядовитым . Але довгий час цей овоч вважався отруйним.

Однажды штабной повар Джеймс Бейли решил отравить генерала Вашингтона, подав ему на обед жаркое с помидорами. Одного разу штабний кухар Джеймс Бейлі вирішив отруїти генерала Вашингтона, подавши йому на обід печеня з помідорами. Было это во время войны за независимость в США. Було це під час війни за незалежність у США. Естественно, Вашингтон остался жив, прожив после этого обеда еще двадцать три года и став первым президентом США. Природно, Вашингтон залишився живий, проживши після цього обіду ще двадцять три роки і став першим президентом США. Ну а повар покончил жизнь самоубийством, испытывая страх перед содеянным. Ну а кухар покінчив життя самогубством, відчуваючи страх перед вчиненим. И хотя после этого около 50 лет помидоры считались в США смертельно ядовитыми, они получили широкое распространение и признание по всему миру. І хоча після цього близько 50 років помідори вважалися в США смертельно отруйними, вони отримали широке розповсюдження і визнання в усьому світі.

Ни одна из овощных культур не используется так широко и разнообразно, как томаты. Видимо это объясняется тем, что в них имеется повышенное содержание витаминов, сахаров, кислот и различных других минеральных веществ. Жодна з овочевих культур не використовується так широко і різноманітно, як томати. Мабуть це пояснюється тим, що в них є підвищений вміст вітамінів, цукрів, кислот і різних інших мінеральних речовин. Плоды помидоров обладают приятным вкусом. Плоди помідорів мають приємний смак. Их употребляют главным образом в свежем виде, кроме того, фаршируют, жарят, тушат, используют в качестве приправы к супам, борщам, вторым блюдам и в качестве добавки к различным соусам. Їх вживають головним чином у свіжому вигляді, крім того, фарширують, смажать, гасять, використовують як приправи до супів, борщів, других страв і в якості добавки до різних соусів. Помидоры также консервируют, солят, маринуют и готовят из них пасту, пюре и сок. Помідори також консервують, солять, маринують і готують з них пасту, пюре і сік.

Из великого множества разнообразных блюд из «золотого яблока» я хотела бы предложить вашему вниманию некоторые из них. З безлічі різноманітних страв із «золотого яблука» я хотіла б запропонувати вашій увазі деякі з них.

Первые блюда Перші страви

Суп из помидоров Суп з помідорів

Подготовьте: 0,5–0,6 кг помидоров, 1 большую луковицу, 1 ч. ложку сливочного масла, 0,2 кг корня петрушки, 1 средней величины морковь, 0,25 кг сметаны, 30 г муки, 1,5 литра воды; сахар, соль, перец молотый – по вкусу. Підготуйте: 0,5-0,6 кг помідорів, 1 велику цибулину, 1 ч. ложку вершкового масла, 0,2 кг кореня петрушки, 1 середньої величини морква, 0,25 кг сметани, 30 г борошна, 1,5 літра води ; цукор, сіль, перець мелений - за смаком.

Сначала отварите очищенные корни петрушки и морковь. Спочатку відваріть очищені корені петрушки і моркву. В небольшом количестве воды отдельно отварите нарезанные помидоры с маслом и нарезанным кольцами луком. У невеликій кількості води окремо відваріть нарізані помідори з олією і нарізаною кільцями цибулею. По мере готовности протрите массу через сито и добавьте в процеженный первый отвар, оставив одну четверть стакана, который следует охладить. У міру готовності протріть масу через сито і додайте в проціджений перший відвар, залишивши одну чверть склянки, який слід охолодити. Затем в оставленном отваре разведите муку и заправьте ею суп. Потім в залишеному відварі розведіть борошно і заправте нею суп. Прокипятив суп, добавьте к нему сметану, сахар, соль и перец по вкусу. Прокип'ятивши суп, додайте до нього сметану, цукор, сіль і перець за смаком.

К этому супу отлично подходят гренки или сухарики из черного хлеба. До цього супу відмінно підходять грінки або сухарики із чорного хліба.

Похлебка с пшеном и томатами Юшка з пшоном і томатами

Для этой похлебки нам потребуется: 6 средних картофелин, 1 морковь, 1 луковица, 0,25 г сметаны, 2 ст. Для цієї юшки нам буде потрібно: 6 середніх картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 0,25 г сметани, 2 ст. ложки пшена, 2 помидора, зелень и соль. ложки пшона, 2 помідори, зелень і сіль.

Нарезанный репчатый лук положить в глубокую посуду и обжарить. Нарізаний ріпчасту цибулю покласти в глибокий посуд і обсмажити. Когда он подрумянится, добавить мелко нарезанные морковь и помидоры, немного воды, закрыть крышкой и тушить до полуготовности. Коли він підрум'яниться, додати дрібно нарізані моркву та помідори, небагато води, закрити кришкою і тушкувати до напівготовності. Затем залить кипятком, добавить соль и дать закипеть. Потім залити окропом, додати сіль і дати закипіти.

В кипящую воду опустить нарезанный картофель и хорошо промытое пшено. У киплячу воду опустити нарізану картоплю і добре промите пшоно. Закрыть крышкой и варить до готовности. Закрити кришкою і варити до готовності. Сметану влить в конце варки, осторожно помешивая, и вскипятить. Сметану влити наприкінці варіння, обережно помішуючи, і закип'ятити.

При подаче на стол посыпать зеленью укропа и петрушки. При подачі на стіл посипати зеленню кропу і петрушки.

Суп-пюре из помидоров Суп-пюре з помідорів

Подготовьте: 6 помидоров, 2 луковицы, 2 морковки, 3 ст. Підготуйте: 6 помідорів, 2 цибулини, 2 морквини, 3 ст. ложки риса, 3 зубчика чеснока, 2 ст. ложки рису, 3 зубчики часнику, 2 ст. ложки сливочного масла, 1,5 литра овощного отвара, соль. ложки вершкового масла, 1,5 літра овочевого відвару, сіль.

Мелко нарезанный репчатый лук слегка обжарить в масле. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю злегка обсмажити в олії. Добавить к нему помидоры и тушить в закрытой посуде на слабом огне. Додати до нього помідори і тушкувати у закритому посуді на слабкому вогні. Морковь спассеровать и добавить ее вместе с петрушкой и рисом к помидорам, когда они станут мягкими. Морква спасерувати і додати її разом з петрушкою та рисом до помідорів, коли вони стануть м'якими. Залить овощным отваром, посолить и варить 20-30 минут, пока не сварится рис. Залити овочевим відваром, посолити і варити 20-30 хвилин, поки не звариться рис. Затем все протереть через сито, положить в суп чеснок и еще раз прокипятить, непрерывно помешивая. Потім все протерти через сито, покласти в суп часник і ще раз прокип'ятити, безперервно помішуючи.

Вторые блюда Другі страви

Фаршированные помидоры Фаршировані помідори

Нам потребуется: 6-8 помидоров, 3-4 соленых или маринованных гриба, 1 луковица или один пучок зеленого лука, 1 ст. Нам буде потрібно: 6-8 помідорів, 3-4 солоних або маринованих гриба, 1 цибулина або один пучок зеленої цибулі, 1 ст. ложка сметаны или майонеза, зелень, соль. ложка сметани або майонезу, зелень, сіль.

Мелко нашинкуйте соленые или маринованные грибы и смешайте их с мелко нарезанным луком; заправьте сметаной или майонезом, солью, молотым перцем. Дрібно нашаткуйте солоні або мариновані гриби і змішайте їх з дрібно нарізаною цибулею; заправте сметаною або майонезом, сіллю, меленим перцем. У зрелых помидоров срежьте со стороны плодоножки четвертую часть, слегка отожмите, удалите семена. У зрілих помідорів зріжте з боку плодоніжки четверту частину, злегка відіжміть, видаліть насіння. С помощью чайной ложки сделайте углубление и заполните помидоры салатом. За допомогою чайної ложки зробіть поглиблення і заповніть помідори салатом. Сверху накройте их своеобразными крышками из срезанных частей. Зверху накрийте їх своєрідними кришками зі зрізаних частин.

Шопский салат (болгарская кухня) Шопський салат (болгарська кухня)

Подготовьте: 5 спелых помидоров, 2 свежих огурца, 8-10 штук сладкого болгарского перца, 2-3 головки репчатого лука , 200 г брынзы, 3 ст. Підготуйте: 5 стиглих помідорів, 2 свіжих огірки, 8-10 штук солодкого болгарського перцю, 2-3 головки ріпчастої цибулі, 200 г бринзи, 3 ст. ложки подсолнечного масла, петрушку, уксус и соль по вкусу. ложки соняшникової олії, петрушку, оцет і сіль за смаком.

Перец испечь целиком, очистить от кожуры и семян, нарезать на мелкие кусочки. Перець спекти цілком, очистити від шкірки і насіння, нарізати на дрібні шматочки. Добавить нарезанные помидоры, огурцы и лук. Додати нарізані помідори, огірки та цибуля. Все смешать, заправить уксусом, солью и полить подсолнечным маслом. Все змішати, заправити оцтом, сіллю і полити олією. Салат выложить в салатник, сверху посыпать тертой брынзой и мелко нарезанной петрушкой. Салат викласти в салатник, зверху посипати тертою бринзою і дрібно нарізаною петрушкою.

Картофель с помидорами Картопля з помідорами

Подготовьте: 2 луковицы, 5-6 шт. Підготуйте: 2 цибулини, 5-6 шт. средних помидоров, 10 средних картофелин, 2 ст. середніх помідорів, 10 середніх картоплин, 2 ст. ложки масла или маргарина, 2 ст. ложки масла або маргарину, 2 ст. ложки муки, стакан воды, 1 ст. ложки борошна, склянка води, 1 ст. ложку концентрированного куриного бульона, кусочек тертого сыра твердых сортов, соль и молотый перец по вкусу. ложку концентрованого курячого бульйону, шматочок тертого сиру твердих сортів, сіль і мелений перець за смаком.

Нарезанные помидоры потушить в отдельной кастрюле. Нарізані помідори згасити в окремій каструлі. В другой кастрюле спассеровать мелко нарезанный лук. В іншій каструлі спасерувати дрібно нарізану цибулю. Смешать муку, воду, помидоры и бульон, посолить, поперчить. Змішати борошно, воду, помідори й бульйон, посолити, поперчити. Готовить на сильном огне, изредка помешивая, в течение 4-х минут. Готувати на сильному вогні, зрідка помішуючи, протягом 4-х хвилин. Смесь должна загустеть. Суміш повинна загуснути. Теперь нужно положить нарезанный кружочками картофель и при полной мощности готовить еще минут 15. Тепер потрібно покласти нарізану кружальцями картоплю і при повній потужності готувати ще хвилин 15. В конце варки посыпать тертым сыром, при желании можно украсить мелко нарезанной зеленью. Наприкінці варіння посипати тертим сиром, при бажанні можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

У многих людей есть какое-то предубеждение перед зелеными помидорами . У багатьох людей є якесь упередження перед зеленими помідорами. Кавказские народы с удовольствием готовят из них разносолы и салаты и даже... Кавказькі народи з задоволенням готують з них смакоту і салати і навіть ... варенье. варення.

Соленые зеленые помидоры Солоні зелені помідори

Емкость для засолки подбирается в зависимости от того, сколько помидоров вы собираетесь солить. Ємність для засолювання підбирається в залежності від того, скільки помідорів ви збираєтеся солити.

Нужно отобрать крупные или средние плоды, обдать их кипятком и остудить. Треба відібрати великі або середні плоди, обдати їх окропом і остудити. В каждом томате сделать небольшой разрез поперек плода и положить внутрь веточку петрушки, сельдерея и половинку или четвертинку зубчика чеснока. У кожному томаті зробити невеликий розріз упоперек плоду і покласти всередину гілочку петрушки, селери і половинку або четвертинку зубчики часнику. Уложить помидоры в емкость для засолки, добавляя в каждом ряду по 2-3 горошины черного перца (можно добавить и несколько горошин душистого перца), зонтики сухого укропа и веточки сельдерея. Укласти помідори в ємність для засолювання, додаючи в кожному ряду по 2-3 горошини чорного перцю (можна додати і кілька горошин запашного перцю), парасольки сухого кропу і гілочки селери. Залить помидоры крутым рассолом и оставить их под гнетом. Залити помідори крутим розсолом і залишити їх під гнітом. Через 3-4 дня вкусные помидоры готовы. Через 3-4 дні смачні помідори готові.

А из мелких зеленых помидоров можно приготовить изумительный салат . А з дрібних зелених помідорів можна приготувати чудовий салат.

Произвольное количество мелких помидоров нужно бланшировать, нарезать их как на салат. Довільна кількість дрібних помідорів потрібно бланширувати, нарізати їх як на салат. Измельчить побольше зелени петрушки, укропа и сельдерея. Подрібніть побільше зелені петрушки, кропу і селери. Мелко нарезать чеснок и все тщательно смешать, круто посолив. Дрібно нарізати часник і все ретельно змішати, круто посоливши. Можно добавить лавровый лист и несколько горошин черного и душистого перца . Можна додати лавровий лист і кілька горошин чорного і запашного перцю.

Икра из зеленых помидоров с орехами Ікра із зелених помідорів з горіхами

Для приготовления этой икры подготовьте: 0,5 кг помидоров, ¼ стакана толченных грецких орехов, ½ ст. Для приготування цієї ікри підготуйте: 0,5 кг помідорів, ¼ склянки товчених волоських горіхів, ½ ст. ложку растительного масла, 1 луковицу, 2 зубчика чеснока, ½ ч. ложки семян кинзы, зелень петрушки и соль по вкусу. ложку рослинного масла, 1 цибулину, 2 зубчики часнику, ½ ч. ложки насіння кінзи, зелень петрушки і сіль за смаком.

Испеките помидоры и снимите с них кожицу, разрежьте их на 4 части. Спечіть помідори і зніміть з них шкірку, розрізати їх на 4 частини. Нарезанный репчатый лук поджарьте на подсолнечном масле до золотистого цвета, добавьте к нему помидоры. Нарізаний ріпчаста цибуля підсмажте на олії до золотистого кольору, додайте до неї помідори. Все потушите, снимите с огня и остудите. Всі стушкуйте, зніміть з вогню і остудіть. Добавьте толченые грецкие орехи, чеснок, семена кинзы, посолите, перемешайте и посыпьте мелко нарезанной зеленью петрушки. Додайте товчені волоські горіхи, часник, насіння кінзи, посоліть, перемішайте і посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Зеленые помидоры с морковью и чесноком Зелені помідори з морквою і часником

Нарежьте дольками 0,5 кг зеленых помидоров, 3 морковки натрите на крупной терке. Наріжте часточками 0,5 кг зелених помідорів, 3 морквини натріть на крупній тертці. Все смешайте и варите в течение 30 минут на среднем огне. Все змішайте і варіть протягом 30 хвилин на середньому вогні. К готовым помидорам добавьте толченый чеснок, посолите по вкусу. До готовим помідорів додайте товчений часник, посоліть за смаком. Выложите на тарелку и дайте остыть. Викладіть на тарілку і дайте охолонути.

Рагу из зеленых помидоров Рагу із зелених помідорів

Нарежьте кружочками 6 крупных зеленых молочных помидоров, обваляйте их в муке и поджарьте на растительном масле. Наріжте кружечками 6 великих зелених молочних помідорів, обваляйте їх у борошні і підсмажте на рослинній олії. Отдельно обжарьте 3 мелко нарезанные луковицы и 3 морковки, натертые на крупной терке. Окремо обсмажте 3 дрібно нарізані цибулини і 3 морквини, натерті на крупній тертці. В кастрюлю сложите слоями помидоры, лук с морковью и сырой сладкий болгарский перец, нарезанный кольцами. У каструлю складіть шарами помідори, цибулю з морквою і сирої солодкий болгарський перець, нарізаний кільцями. Добавьте 1 ч. ложку сахарного песка, соль по вкусу, залейте томатным соком. Додайте 1 ч. ложку цукрового піску, сіль за смаком, залийте томатним соком. Тушите на слабом огне, пока овощи не станут мягкими. Гасіть на слабкому вогні, поки овочі не стануть м'якими.

Не могу оставить без внимания еще одну овощную культуру - физалис . Не можу залишити без уваги ще одну овочеву культуру - фізаліс. Она пока относится к малоизвестным культурам у нас, но интерес к ней постепенно возрастает. Вона поки що належить до маловідомих культур у нас, але інтерес до неї поступово зростає. Одно ясно: с томатами она одного рода племени. Одне ясно: з томатами вона одного роду племені.

Плоды физалиса скрыты в чехольчиках зеленого, желто-зеленого или оранжевого цвета. Плоди фізаліса приховані в чохол зеленого, жовто-зеленого або помаранчевого кольору. Поверхность плодов обычно клейкая, маслянистая, мякоть на вкус терпкая. Поверхня плодів зазвичай клейка, масляниста, м'якоть на смак терпка. Эти признаки резко отличают физалис от помидоров. Ці ознаки різко відрізняють фізаліс від помідорів. Чтобы избавиться от клейкого вещества, плоды обдают кипятком. Щоб позбавитися від клейкої речовини, плоди обдають окропом. Физалис маринуют и солят как самостоятельно, так и добавляют его в качестве добавки при засолке огурцов, помидоров и капусты. Фізаліс маринують і солять як самостійно, так і додають його в якості добавки при засолюванню огірків, помідорів і капусти.

В домашних условиях из физалиса варят варенье, готовят цукаты, повидло, начинки для пирогов . У домашніх умовах з фізаліса варять варення, готують цукати, повидло, начинки для пирогів. Плоды можно сушить и затем добавлять во фруктовые компоты , что придает им особый аромат. Плоди можна сушити, а потім додавати в фруктові компоти, що надає їм особливого аромату. Хороши из физалиса и маринады. Гарні з фізаліса і маринади.

Варенье из физалиса Варення з фізаліса

Плоды 1 кг физалиса обдать кипятком. Плоди 1 кг фізаліса обдати окропом. Из 1,2 кг сахарного песка и 1 стакана воды приготовить сироп. З 1,2 кг цукрового піску і 1 склянки води приготувати сироп. Когда сироп закипит, осторожно помешивая, опустить в него физалис и снять с огня. Коли сироп закипить, обережно помішуючи, опустити в нього фізаліс і зняти з вогню. Когда остынет, дать еще раз закипеть и варить, помешивая на слабом огне минут 5. Коли охолоне, дати ще раз закипіти і варити, помішуючи на слабкому вогні хвилин 5. И так же в третий раз, но уже подольше до готовности. І так само в третій раз, але вже подовше до готовності. В конце варки добавить совсем немного лимонной кислоты и ванили . Наприкінці варіння додати зовсім небагато лимонної кислоти і ванілі. Горячее варенье разлить по банкам и герметично закрыть. Гаряче варення розлити по банках і герметично закрити.

Если вы решили приготовить из физалиса джем или повидло , то в этом случае в алюминиевой кастрюле залейте физалис водой так, чтобы она покрывала плоды. Якщо ви вирішили приготувати з фізаліса джем або повидло, то в цьому випадку в алюмінієвій каструлі залийте фізаліс водою так, щоб вона покривала плоди. Постоянно помешивая, варите, пока плоды не разварятся. Постійно помішуючи, варите, поки плоди не розваряться. Можно также варить в два-три приема. Можна також варити у два-три прийоми. В конце варки добавьте 0,5–0,6 кг сахара на 1 кг плодов и на медленном огне варите до готовности. Наприкінці варіння додайте 0,5-0,6 кг цукру на 1 кг плодів і варіть на повільному вогні до готовності.
Автор: Инесса Оливка Автор: Інеса Оливка


Пожалуйста, оцените эту статью. Будь ласка, оцініть цю статтю. Ваше мнение очень важно для нас (1 - очень плохо, 5 - отлично) Ваша думка дуже важлива для нас (1 - дуже погано, 5 - відмінно)
<< Предыдущая статья <<Попередня стаття Рубрика Здоровье Рубрика Здоров'я Следующая статья >> Наступна стаття>>

Свежие статьи в рубрике «Здоровье»: Новый взгляд на природу боли , Чувствительная кожа лица. Нові статті у рубриці «Здоров'я»: Новий погляд на природу болю, Чувствительная шкіра обличчя. Как за ней ухаживать , Маленькие секреты большой кулинарии - 2 , Искусство жить. Як за нею доглядати, Маленькі секрети великої кулінарії - 2, Мистецтво жити. Часть 2 , Оранжевая красавица , Как правильно выбрать ароматические продукты , Секреты женского здоровья , Пять лучших «С», или Как пережить зиму , Маленькие секреты большой кулинарии , Клептомания – хобби, болезнь или преступление? Частина 2, Помаранчева красуня, Як правильно вибрати ароматичні продукти, Секрети жіночого здоров'я, П'ять кращих «З», або Як пережити зиму, Маленькі секрети великої кулінарії, клептоманія - хобі, хвороба або злочин?





 


Женский журнал pani.kiev.ua: статьи, рецепты, сонник, гороскоп, женские журналы, сайты для женщин...


© 2004-2020
Що можна приготувати з зелених помідорів|солоні помідори|як заквасити зелені помідори|як доглядати за помідорами|фізаліс|засолка помідорів|як солити зелені помідори|страви з фізалісу|догляд за квіткою бальзамин|помідори догляд|ікра із зелених помідорів|варення з физалис|догляд за помідорами|ікра з зелених помідорів|помідори фізаліс|фізаліс овочевий|ікра з зелених помідор|як варити томату пасту|консервуємо фізаліс|приготування салату з зелених помідорів|як готувати томат|салат з зелених помидор|зелені помідори|рецепти з фізалісу|3 кг тпомідорів скільки це літрів
Журнал современной женщины Pani.kiev.ua,
Перепечатка материалов разрешена только с непосредственной ссылкой на / при обязательном уведомлении редакции по e-mail.  
Главный редактор проекта
По общим и административным вопросам обращайтесь